Emre Mor emmer af konflikt

Som U17-landstræner og assistent for U19-landsholdet har Jan Michaelsen oplevet Emre Mor på nærmeste hold. Og han har aldrig oplevet disciplinære problemer, fortæller han

Emre Mor har attitude og karakter - men ikke mere, end hvad godt er, mener Jan Michaelsen, der selv har trænet den kommende Dortmund-spiller. (Foto: Jens Dresling)
Emre Mor har attitude og karakter - men ikke mere, end hvad godt er, mener Jan Michaelsen, der selv har trænet den kommende Dortmund-spiller. (Foto: Jens Dresling)

Det har været en lang solstråle-historie at følge Emre Mors forår i FC Nordsjælland.

Masser af lækkerier. Masser af fart. Masser af smil.

Det har været svært at fange de små glimt af den anden side af personligheden, som førte til, at hans tid i Lyngby endte med, at kontrakten blev revet i stykker.

Emre Mor debuterede søndag aften for Tyrkiet. Tirsdag blev FCN-spilleren så udtaget til EM (Foto: All Over Press) Landsholdsfodbold Tyrkiet jubler over Mor: Han er vores Messi

Charmerende fyr
Det røde kort for film i kampen mod Randers FC og FCN-spillerens reaktion på det gav et nyt billede af Emre Mor, men overordnet set er det svært at forstå, hvordan den lille angriber kan skabe så mange kontroverser, at han skal kyles ud af en klub.

- Mine erfaringer med Emre Mor især som U17-landstræner, men også som assistent på U19-landsholdet er, at jeg aldrig har oplevet disciplinære problemer, siger afgående U17-landstræner Jan Michaelsen til Ekstra Bladet.

- Han har altid trænet fint... ikke perfekt... men han har taget fine skridt. Og så er han jo en charmerende fyr i gruppen uden at være højtråbende, forklarer Jan Michaelsen og understreger, at hans erfaringer stammer fra arbejdet i landsholdsregi.

- Han fylder lidt i en gruppe.

Unge Emre Mor var bestemt ikke tilfreds med kampens dommer Jakob Kehlet. (Foto: Jens Dresling) FC Nordsjælland Vidunderdrengen filmede sig til rødt: 'Jeg er i chok'

Men jeg tror faktisk også, at det hænger sammen med forventningen om, at han fylder meget. Det var et ry, der klæbede til ham, mener han.

- Men nu var jeg privilegeret ved, at jeg havde mange dygtige spillere til disposition.

Alle kom med en god attitude.

Emre Mor har et stort temperament, og han er i hvert fald ikke bleg for at skælde sig selv ud, når tingene ikke lykkes for ham. (Foto: Jens Dresling)
Emre Mor har et stort temperament, og han er i hvert fald ikke bleg for at skælde sig selv ud, når tingene ikke lykkes for ham. (Foto: Jens Dresling)
 

I klubberne er det jo lidt noget andet. Der er springet fra de bedste til resten stort, siger Jan Michaelsen.

- Jeg vil betegne ham som en individualist, men ikke en egoist. Det har jeg set andre eksempler på... men ikke Emre.

- Han var aldrig i ond tro i de ting, han gjorde på og uden for banen. Han var ikke en spiller, der bare var ligeglad med fællesskabet, siger Jan Michaelsen og tilføjer:

- Han vidste godt, at han var individualist, men ikke kunne lykkes alene. Og den balance ramte han som regel, mener han, inden han kommer ind på bruddet mellem Emre Mor og Lyngby.

- Jeg tror egentlig, Lyngby og Emre Mor har sagt det på hver deres måde. Der er to sandheder i den sag. Og begge parter har efterfølgende sagt, at det var nødvendigt for Emre Mor at komme videre.

- Når han så bliver solgt halvandet år senere, så er det let at være bagklog. I Lyngby handlede det jo om nogle værdier og relationer, og alternativet var at tage kampen, siger Jan Michaelsen, der oplevede, hvordan skiftet til FC Nordsjælland gav Emre Mor ny energi.

- Vi havde ham med U19-landsholdet i et par kampe mod Grækenland sidste sommer. Der havde han virkelig lagt noget på. Der virkede han frisk og som en spiller, der havde fået ny luft... og sådan har nye relationer det med at påvirke tingene, forklarer Jan Michaelsen.

Emre Mor skiftede tidligere på ugen til Dortmund for et kæmpe beløb - men for kort tid siden blev han kylet ud af Lyngby (Foto: Dortmund) Superligaen Derfor sparkede Lyngby Emre Mor ud

Emre Mor tror på masser af succes på Sigdal Iduna Park. (Foto: Borussia Dortmund) Tysk fodbold Selvsikker Mor: Træneren elsker mig virkelig meget

Emre Mor og Victor Guldbrandsen, da begge spillede i Lyngby. Mens Emre nu skal til Dortmund, er Guldbrandsen i Ipswich. (Foto: Niels Hougaard)
Emre Mor og Victor Guldbrandsen, da begge spillede i Lyngby. Mens Emre nu skal til Dortmund, er Guldbrandsen i Ipswich. (Foto: Niels Hougaard)
 

 

Emre Mor hastede i dag fra den tyrkiske EM-lejr til Dortmund (Foto: Evrim Aydin/Anadolu Agency) Tysk fodbold Mors dag: FCN-komet kan blive Superligaens dyreste

52 kommentarer
Vis kommentarer