Endelig! FC Nordsjælland fik en sejr

Joshua John blev matchvinder i kampen mod Viborg og fik dermed brudt FCN's sejrsløse stime

FC Nordsjælland jubler efter den scoring af Joshua John, som sikrede dem tre point mod Viborg (Foto: Lars Krabbe)
FC Nordsjælland jubler efter den scoring af Joshua John, som sikrede dem tre point mod Viborg (Foto: Lars Krabbe)

FARUM (Ekstra Bladet): Viborgs kompleks mod FC Nordsjælland fortsætter…

De grønblusede har ikke vundet over nordsjællænderne siden 2006 og var ikke i nærheden af at få brudt den kedelige kendsgerning torsdag aften i Farum.

FC Nordsjælland var det klart bedste hold i ’kampen om ottendepladsen’, men måtte nøjes med en spinkel 1-0-sejr. Hollandske Joshua John blev matchvinder i 20. minut og sikrede sin klub den første sejr i syv kampe.

FC Nordsjælland startede opgøret bedst og var tæt på to gange inden for det første kvarter.

Aftenens anfører Marcus Ingvartsen blev spillet fri i feltet af Stanislav Lobota, men Viborg-målmand Peter Friis Jensen kom godt ud og fik lige nøjagtig sat så meget af foden på angriberens forsøg, at det sneg sig forbi den ene stolpe.

Den hårdtspillende midtbaneslider Martin Vingaard er i spil til OL - men færdig i Nordsjælland. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Vingaard færdig i FCN - men i spil til OL

En god redning af Viborg-keeperen, der dog kort efter var på mellemhånd i feltet, da svenske David Moberg Karlsson headede en lang fremlægning lige forbi mål.

Det trak op til en Nordsjælland-scoring, og den faldt efter tyve minutter efter et mønsterangreb.

Collins Tanor og Ramon Rodrigues kombinerede sig flot igennem Viborg-defensiven, og så kunne brasilianeren lægge bolden på tværs til Joshua John til et af sæsonens letteste - og smukkeste - mål i Farum.

Viborg kom en smule bedre med efter scoringen. De fik lukket bedre ned for nordsjællænderne, og Lucas Lerager fik en udmærket mulighed efter en halv time, men fik ikke passeret Runar Alex Runarsson i FC Nordsjællænd-målet, så hjemmeholdet kunne gå til pause med en fortjent 1-0-føring.

Den føring var tæt på at blive fordoblet i starten af 2. halvleg, som FC Nordsjælland kom bedst ud til.

Igen var velspillende Lobotka arkitekten bag en chance, og igen snuppede Peter Friis Jensen forsøget fra Marcus Ingvartsen.

FC Nordsjælland havde bolden mest, men på en sjælden chance var Viborg tæt på en udligning efter en lille times spil.

Den tidligere FCN-forsvarer Jacob Egeris’ flade afslutning snittede først Andras Skovgaard og derefter den ene stolpe.

Markus Ingvartsen vil tilbage i landsholdsvarmen. (Foto: Tariq Mikkel Khan) FC Nordsjælland FCN’s comeback-kid vil tilbage på U21-landsholdet

Tættere kom viborgenserne ikke point denne aften i Farum, og selv om de pressede godt på til allersidst, var de ikke uheldige med at slippe med et nederlag på kun ét mål mod deres hademodstander.

Et kvarter før tid bragede kampens bedste spiller Stanislav Lobotka således bolden på overliggeren tæt under mål.

1-0-sejren sender FC Nordsjælland forbi Viborg i tabellen inden sidste spillerunde.

Kasper Hjulmands mandskab har 38 point på ottendepladsen, mens Viborg har ét point færre på tiendepladsen. Mellem de to ligger AGF med 37 point.

0 kommentarer
Vis kommentarer