Får dødstrusler fra ghanesiske gangstere: Nu går FCN-ejer til modangreb

Ifølge Tom Vernon vil et ghanesisk netværk gøre alt for at knuse Right to Dream-akademiet med det formål selv at score hurtige penge på unge afrikanske fodboldspillere. Midlerne er blandt andet bestikkelse og dødstrusler

Right to Dream-ejer Tom Vernon havde torsdag indkaldt til pressemøde i Farum. Her fortalte han om, hvordan en lille gruppe forsøger at ødelægge Right to Dream for selv at score penge på unge afrikanske fodboldspiller. Foto: Ole Steen
Right to Dream-ejer Tom Vernon havde torsdag indkaldt til pressemøde i Farum. Her fortalte han om, hvordan en lille gruppe forsøger at ødelægge Right to Dream for selv at score penge på unge afrikanske fodboldspiller. Foto: Ole Steen

En flok ghanesiske fodboldgangstere truer med at knuse Right to Dream og ødelægge FC Nordsjælland.

Det var hovedbudskabet på et pressemøde i Farum, da Right to Dream-ejer Tom Vernon torsdag eftermiddag gik til modangreb på sine ghanesiske fjender.

Ifølge englænderen gør de alt for at miskreditere Right to Dream med det ene formål at få lukket akademiet, så de selv kan score hurtige penge på de unge talenter.

Det er en kompliceret sag, men ifølge Vernon har dette netværk, der består af en klubejer, en agent, en selvproklameret journalist og en ansat i det ghanesiske fodboldforbund, i årevis gjort alt for at få Right to Dream ned med nakken.

Ifølge Vernon – og de øvrige Right to Dream-folk, der sad linet op ved bordet i loungen i Farum – er det et beskidt spil, der involverer både bestikkelse for at fremkomme med falske beskyldninger og dødstrusler.

- Jeg - og også min kone - har modtaget regulære dødstrusler. Det er også sket med mine ansatte, sagde Tom Vernon, der kaldte gruppen for skånselsløs.

- De ser muligheden for at lave hurtige penge. De har købt værgeretter over børn for at kunne kontrollere dem, sagde Right to Dream-ejeren.

Alvorlige beskyldninger
Han havde indkaldt til pressemødet for at komme i forkøbet på nogle alvorlige beskyldninger mod Right to Dream-akademiet, som fire tidligere elever ifølge organisationen vil fremkomme med i Politiken i weekenden.

Her vil man - ifølge Vernon & co. - kunne læse tidligere elever fortælle om blandt andet fysisk afstraffelse på akademiet i Old Akrade.

Den nuværende FC Nordsjælland-spiller Godsway Donyoh fortalte på torsdagens pressemøde, hvordan et ghanesiske netværk har forsøgt at påvirke ham og få ham til at droppe Right to Dream. Foto: Ole Steen
Den nuværende FC Nordsjælland-spiller Godsway Donyoh fortalte på torsdagens pressemøde, hvordan et ghanesiske netværk har forsøgt at påvirke ham og få ham til at droppe Right to Dream. Foto: Ole Steen

Ifølge Right to Dream er beskyldningerne enten falske, overdrevne eller i bedste fald taget ud af kontekst.

- Denne gruppe har haft succes med at manipulere unge til at fabrikere sensationelle historier, som er falske, sagde Vernon og fortalte, at gruppen kontakter de bedste spillere på Right to Dreams akademi med løfter om at kunne få dem til store klubber i Europa – eller med trusler om, hvad der sker, hvis ikke de forlader Right to Dream.

Politiefterforskning
Både politi, FIFA og det ghanesiske fodboldforbund er blevet involveret i sagen, og Right to Dream har taget retslige skridt.

De fire hovedkræfter i det ghanesiske netværk er en del af en politiefterforskning omkring såkaldt trafficing af mindreårige afrikanske fodboldspillere.

- Vi bekæmper disse folk. Det er en kamp, der skal kæmpes, sagde Tom Vernon, der trods dødstruslerne ikke har overvejet at droppe sit engagement i akademiet, som han oprettede for tyve år siden:

- Der er ingen belønning uden ofre.

Ekstra Bladet har torsdag aften været i kontakt med Politkens sportsredaktør, Søren Mikael-Hansen, men han ønskede ikke at kommentere sagen.

Derfor er Right to Dream nu selv i offensiven

Right to Dream kæmper for livet.

Organisationen, der ejer Superliga-klubben FC Nordsjælland, har været en del af de såkaldte Football Leaks, og særligt en samarbejdsaftale med Manchester City har været omtalt i Politiken og andre europæiske medier.

I weekenden vil Politiken ifølge Right to Dream bringe en række nye artikler, hvor fire tidligere elever på akademiet i Ghana står frem med beskyldninger om blandt andet fysisk mishandling.

Right to Dream kalder beskyldningerne for løgne, overdrivelser eller i bedste fald taget ud af kontekst. De mener, at Politiken har undladt at lytte til deres side af sagen og har derfor valgt selv at gå i medierne.

Right to Dream er en not-for-profit organisation og frygter, at artiklerne vil gøre stor skade på organisationens renomme ud fra devisen, at det er svært at bygge et rygte op, men let at ødelægge det.

Får omtalen bidragsydere til at trække deres økonomiske støtte, kan det få fatale konsekvenser for projektet, og Right to Dreams mulighed for at fortsætte arbejdet med de mange drenge og piger på akademiet i Ghana.

Ud af de 170, som har forladt akademiet, har 70 fået scholarships på skoler og universiteter i USA og England, mens 48 er blevet professionelle fodboldspillere.

Oftest er de fjender, men de 'blå-gule' og 'løverne' er enige i deres holdning til de danske mestre. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Kontraktkaos i Superliga-klub: Ti spillere kan forsvinde

Se også: FC Helsingør har takket nej til amerikansk overtagelse

Se også: Stormer mod Superligaen: Men fyrer klubbens sportschef

Se også: Slået i pokalen: Som at spille mod en bus

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere