FC Nordsjællands babyhold har sat markant rekord

FC Nordsjælland stillede søndag med et hold med en gennemsnitsalder på under 21 år i kampen mod Randers FC. Det er rekord

Emre Mor har som teenager allerede fået sit gennembrud i Superligaen. Og der står flere unge tigre på spring. (Foto: Jens Dresling)
Emre Mor har som teenager allerede fået sit gennembrud i Superligaen. Og der står flere unge tigre på spring. (Foto: Jens Dresling)

FC Nordsjælland måtte nøjes med 2-2 i kampen mod Randers FC søndag eftermiddag, men til gengæld kan Farum-klubben notere sig, at cheftræner Kasper Hjulmands startopstilling var det yngste hold nogensinde i Superligaen. Det viser tal fra danskfodbold.com.

FC Nordsjællands startopstilling til kampen havde en gennemsnitsalder på 20 år og 360 dage, og dermed har Farum-klubben overgået den rekord, som FC MIdtjylland ellers har haft siden april 2010.

Ser man på hele sæsoner er FC Nordsjællands aktuelle hold nu også nummer et på listen over de klubber, der henover en hel sæson har haft den yngste startopstilling. FC Nordsjælland i har i 2015/16-sæsonen i stillet til start med et hold, der i gennemsnit har været 23 år og 276 dage.

Rødt kort og vildt drama i Farum

Cheftræner Kasper Hjulmand udtalte inden forårssæsonen til tipsbladet.dk, at det er et tema i FC Nordsjælland at give de unge spillere chancen.

- Der skal ikke meget til, før at unge spillere får erfaring. Jo tidligere man begynder at spille kampe, desto hurtigere kan man vinde på det. Der er masser af eksempler på klubber, der af nød er begyndt at spille med unge spillere.

- AaB var på skideren økonomisk og var tæt på at rykke ned, men begyndte at spille med nogle unge gutter og blev dansk mester tre år senere. Man har også set det i Stuttgart og PSV for nylig. Vi gør det som en strategi.

- Vi skal matche spillerne hårdere tidligere, og vi skal forsøge at gøre alt hvad vi kan, så vi kan få så dygtige spillere som muligt, så vi kan bruge dem i kamp. De skal have erfaring tidligere, så vi kan se dem toppe i vores præstationer. Men det er nok ikke realistisk, at vi konstant bliver nummer et og to i sådan en strategi. Det kommer til at gå lidt op og lidt ned, sagde Kasper Hjulmand i februar.

FC Nordsjællands næste kamp er på mandag, hvor Brøndby er modstanderen.

Superliga-spillere tilhængere af mållinjeteknologi

Emre Mor: Jeg bliver ikke sur længere