FCN-ejer efter million-erstatning: Ærgerligt, men jeg beholder klubben

Allan K. Pedersen skal betale erstatning på 10 millioner kroner for de aktier, han handlede med sig selv i 2008

Udfaldet af dommen er Allan K. Pedersen naturligvis ikke enig i, men han er glad for, at den er overstået. (Foto: Lars Poulsen)
Udfaldet af dommen er Allan K. Pedersen naturligvis ikke enig i, men han er glad for, at den er overstået. (Foto: Lars Poulsen)

FC Nordsjællands klubejer Allan K. Pedersen handlede alt for billigt, da han i 2008 solgte sine aktier i FC Nordsjælland Holding til sig selv i et ny stiftet selskab KAP Holding.

Det slog Højsteret fast i en dom tirsdag, hvor konklusionen blev, at Allan K. Pedersen skal betale en erstatning på 10 millioner kroner.

Det er en helt anden dom, end Landsretten nåede frem til i 2013, hvor konklusionen var, at Allan K. Pedersen skulle betale 2,5 millioner kroner i erstatning.

Salget af aktierne mellem to af Allan K. Pedersens selskaber skete fire måneder, før hans daværende holdingselskab AKP Holding gik konkurs.

Men konklusionen fra begge retsinstanser var ens omkring ejerforholdet af FC Nordsjælland.

Plesner, der har ført sagen på konkursboets vegne, ønskede, at Allan K. Pedersen skulle levere klubben tilbage. Men det kommer ikke til at ske. Allan K. Pedersen får lov at beholde FC Nordsjælland.

- Det er ærgerlige penge jeg skal af med. De penge kunne godt være brugt til talentudvikling eller til at skabe flere arbejdspladser, siger Allan K. Pedersen til Ekstra Bladet.

Allan K. Pedersen skal i følge Højesteret betale 10 mio. kroner ekstra for FC Nordsjælland til konkursboet. (Foto: Lars Poulsen) FC Nordsjælland Smæk til klubejer: Allan K. må hoste op med ti mio. kr.

Han slår dog fast:

- Men jeg er lykkelig for, at sagen nu er færdig, så jeg kan komme videre. Det er en sag, der har fyldt meget siden 2008. Både for mig og flere af mine medarbejdere, fastslår han.

Det er vigtigt at pointere, at regningen på 10 mio. kr. ikke direkte påvirker FC Nordsjællands regnskab. Det er udelukkende Allan K. Pedersens holdningselskab, KAP Holding, der skal betale erstatningen.

Allan K tjener tykt på Champions League-deltagelsen (Foto: Lars Poulsen) FC Nordsjælland FCN-ejer scorer kassen på CL-eventyr

18 kommentarer
Vis kommentarer