FCN holder liv i Europa-håbet

Ernest Asante med i tre mål, da FCN besejrede sløje SønderjyskE med 4-1

Efter blot ét point i fire kampe kom FC Nordsjælland tilbage på vindersporet via 4-1 sejren over SønderjyskE.

Derved bevarede Kasper Hjulmands tropper muligheden for en plads i Europa, hvor fjerdepladsen i tabellen giver adgang til én afgørende kval-kamp mod nummer syv om en plads i kvalifikationen til Europa League.

I overværelse af 1611 tilskuere i Farum var Ernest Asante den helt store oplevelse. Den gennembrudsfarlige kantspiller var således med i tre af fire mål.

Den hurtige kantspiller scorede i åbningsfasen af opgøret, da han halvflugtede bolden i mål efter en lang stikning fra Mathias Jensen. Siden øgede Emiliano Marcondes til 2-0 efter en halv times spil på et uselvisk oplæg fra Ernest Asante.

62284664.jpg 

Asante havde også en fod med i hjemmeholdets tredje scoring, da Kees Luijckx havde hånd på et af hans indlæg. Det førte i øvrigt til kampens andet gule kort for SønderjyskE-spilleren, der således måtte forlade banen før tid.

Med sin 22. sæsonscoring var Marcus Ingvartsen sikker fra 11-meter pletten. Inden slutfløjtet fik Mathias Jensen kronet en fornem indsats, da han tæt under mål prikkede bolden over stregen.

62284623.jpg 

Hjemmesejren var yderst fortjent og burde være blevet et par mål større. Hjemmeholdet brændte mange store chancer specielt før pausen.

For FC Nordsjælland bliver lørdagens hjemmekamp mod FC Midtjylland nu altafgørende for, om muligheden for en plads i Europa stadig er i live. Kasper Hjulmands tropper skal vinde det opgør for at drømme om en fjerdeplads.

Absalonsen scorer oftest mod FCN
De 44 medrejsende SønderjyskE-fans havde ikke meget at glæde sig over i Farum. Sidste sæsons sølvvindere ligner et hold, der allerede er gået på sommerferie.

Oven på 5-2 sejren over FC Midtjylland i seneste spillerunde, var det et uengageret og uinspireret mandskab, som Claus Nørgaard sendte på banen i Farum.

De smed konstant bolden væk og evnede sjældent flere sammenhængende afleveringer i træk.

Det lykkes dog Johan Absalonsen at reducere til 1-2 efter pausen. Det var i øvrigt Absalonsens 10. scoring mod FC Nordsjælland i karrieren, hvor han nu står noteret for 51 Superligatræffere.

Kommentator: Det er en KÆMPE fejldom: RØDT kort og straffe i Farum