FCN-stjernen skadet i skuffende premiere

Anfører Mathias Jensen måtte udgå med en forstrækning, da FC Nordsjælland hjemme i Farum måtte nøjes med 1-1 mod oprykkeren Esbjerg

FARUM (Ekstra Bladet): Stjernen blev skadet, og to point smidt væk…

FC Nordsjælland vil formentlig allerhelst glemme Superliga-premieren i en fart. Mod oprykkeren Esbjerg kom de hurtigt foran og var i fuld kontrol, men det lykkedes dem alligevel kun at få et point.

Vestjyderne udlignede i 2. halvleg, hvor nordsjællænderne slet ikke kunne få det vante spil til køre. En årsag kunne være, at anfører Mathias Jensen måtte udgå allerede midt i 1. halvleg.

Den ombejlede midtbanespiller pådrog sig en forstrækning i venstre baglår, der formentlig vil holde ham ude i nogle uger.

Midt i uheldet kan Mathias Jensen og FCN dog trods alt glæde sig over, at skaden ikke skulle være af et omfang, der bringer et stort sommersalg i fare.

Det lignede fra start, at FC Nordsjælland skulle få en problemfri eftermiddag mod oprykkeren i Farum. De tog straks teten, og at der er forskel på 1. division og Superligaen måtte Agustin Garcia Iniguez sande i 11. minut.

Den rutinerede spanske forsvarsspiller sendte bolden lige hen i fødderne på Mikkel Rygaard midt på banen.

FCN-kreatøren var lysvågen, spillede Godsway Donyoh fri i dybden, og så var oprykkeren bagud. Straffet for en fejl, som man kan slippe godt fra i 1. division, men ikke mod en intelligent Superliga-spiller som Ryggard.

Den tidligere Lyngby-mand havde i tredje minut i øvrigt være tæt på at score sæsonens første mål i Farum, men Jeppe Højbjerg fik med en glimrende fodparade afværget hans afrettede forsøg fra kanten af feltet.

FC Nordsjælland sad solidt på opgøret den første halve time. Andreas Olsen var tæt på at gøre det til 2-0 efter et kvarter, og Donyoh ramte ydersiden af stolpen midt i halvlegen.

Esbjerg havde meget lidt at byde på rent offensivt, men kom bedre mod slutningen af halvlegen, og Adrian Petre fik en god mulighed lige efter den halve time.

Esbjerg-angriberen sparkede dog forbi Nicolai Larsens mål. Halvlegens sidste chance fik Mikkel Rygaard, men igen måtte han se Jeppe Højbjerg klare med en god parade.

De vestjyske gæster kom rigtig godt ud til 2. halvleg, og indskiftede Jacob Lungi Sørensens langskud kyssede overkanten af overliggeren.

FC Nordsjælland havde måttet se anfører Mathias Jensen udgå med en forstærkning allerede midt i 1. halvleg, og uden hans kølige hoved centralt på banen blev det en mere urolig forestilling.

Der venter formentlig Mathias Jensen nogle ugers pause. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Der venter formentlig Mathias Jensen nogle ugers pause. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Bronzevinderne mistede grebet om kampen, kunne slet ikke få spillet til at glide, og i 64. minut fik Esbjerg udlignet.

Anders Dreyer spillede Jacob Lungi Sørensen fri i feltet, og fra en spids vinkel fik indskifteren passeret Nicolai Larsen.

Esbjerg fortsatte de gode tendenser, FC Nordsjælland de dårlige, og gæsterne bejlede i denne periode mindst lige så meget til sejren som sidste sæsons bronzevinder.

FC Nordsjælland gav debut til et af klubbens ghanesiske talenter, Ibrahim Sadiq, sidst i kampen, og den lille kantspiller nåede at markere sig med en afslutning, der gik lige over.

I de sidste minutter pressede FC Nordsjælland på, men det lykkedes dem ikke at få scoret, og de måtte efter en svag premiere nøjes med et enkelt point.

Farvel til FCK og AGF: Tidligere Superliga-topscorer skifter til rivaler

Analyse: Sådan står FCK efter Ståles hårdeste sommer

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?