Festersen slog til igen-igen mod FCN

Rasmus Festersen blev igen matchvinder i Farum, hvor FC Nordsjælland fik annulleret en ellers flot frisparksscoring kort før tid

OB snuppede tre point i Farum. (Foto: Jens Dresling)
OB snuppede tre point i Farum. (Foto: Jens Dresling)

FARUM (Ekstra Bladet): Radsmus Festersen sørgede endnu engang for tre fynsk point i Farum.

OB-angriberen var ikke helt så ustyrlig, som da han i efteråret sænkede FC Nordsjælland med tre scoringer, men mindre kunne også gøre det denne forårsaften i det nordsjællandske.

Festersen scorede kort før pausen kampens eneste mål og sørgede dermed for sæsonens tredje OB-sejr over FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet havde kort inden Festersens mål bolden i nettet, men dommer Jens Maae annullerede Emiliano Marcondes frisparksscoring, fordi nogle FCN-spillere i offside-position generede OB-målmand Grytebusts udsyn.

Lars Jacobsen indstiller karrieren. (Foto: Jan Sommer) FC København Lars Jacobsen bekræfter: Jeg stopper karrieren

Der kunne sagtens være faldet flere mål i opgøret, og der var fuld fart – og flere fejl – fra start.

Efter fem minutter smed FC Nordsjællands Emiliano Marcondes bolden lige hen i fødderne på en OB’er, og det gav en stor mulighed til Rasmus Festersen. En god refleks fra David Jensens forhindrede dog en tidlig fynsk føring.

I den anden ende blev der også begået fejl. Ari Skulason tabte i 12. minut bolden til slovakiske Stanislav Lobotka, der efter et par træk bragede bolden overliggeren fra kanten af feltet.

Minuttet efter fik OB’s lange midterforsvarer Frederik Tingager ikke clearet et indlæg fra venstre, og det var David Moberg Karlsson tæt på at udnytte det til en scoring.

OB-keeper Sten Michael Grytebust kom dog godt og hurtigt ud og fik blokeret. Spillet bølgede frem og tilbage, og midt i halvlegen var det så Rasmus Festersens tur igen.

Federico Santander var på pletten og blev matchvinder, da FCK besejrede OB (Foto: Lars Poulsen) FC København Ingen champagne-syge: FCK styrer fortsat mod guldet

Han scorede tre mål i Farum i efteråret og kunne have slået til mod sin yndlingsmodstander, da han blev spillet fri i dybden. Der var tid til at tage et træk eller to, men OB-angriberen afsluttede svagt første gang.

FC Nordsjælland havde Emre Mor tilbage efter karantæne, men det var ikke meget, man så til den lille dribler i første halvleg. En enkelt gang satte han turboen til, men hans afslutning gik en meters penge over OB-målet.

Hjemmeholdet var dominerende i den sidste del af 1. halvleg, og Emiliano Marcondes fik en gigantisk hovedstødschance hen mod slutningen.

Mads Pedersen lagde en perfekt aflevering ind i OB-feltet, men i fri position kun 5-6 meter fra mål headede Marcondes over.

Så var han langt mere præcis kort efter. FC Nordsjælland fik frispark lige uden for OB-feltet, og som mod Brøndby i mandags sendte Marcondes det i nettet.

Men tre Nordsjælland-spillere stod i offside-position og generede OB-målmand Grutebusts udsyn, så målet blev straks annulleret. Kontroversielt, men dommer Jens Maae var ikke i tvivl, og det skal siges, at han stod endog meget godt placeret.

Og i stedet for 1-0 til FCN blev det 1-0 til OB kort før pausen. Rasmus Festersen snurrede flot rundt, og fra kanten af feltet fik han på en eller anden måde sendt bolden i mål tæt op ad den ene stolpe.

OB-træner Kent Nielsen mener, at de to FCK-profiler Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen er Superligaens to bedste spillere. (Foto: Jens Dresling) OB Kent Nielsen: Jørgensen og Delaney er ligaens bedste spillere

Hans sjette scoring i ni Superliga-kampe mod FC Nordsjælland.

I 2. halvleg fortsatte FCN dominansen, men OB’erne forsvarede sig godt og bed godt fra sig.

Anders K. Jacobsen var på vej igennem i 55. minut, men blev hevet i trøjen af Pascal Gregor. FCN-forsvareren forhindrede en potentielt stor chance, men fik også smidt sig selv ud.

Han modtog korrekt sin anden advarsel for forseelsen. Det gjorde det vanskeligt for nordsjællænderne, og de havde ikke mange muligheder efter pausen.

Det havde OB sådan set heller ikke – Anders K. Jacobsen var tættest på ti minutter før tid - men de havde en scoring fra 1. halvleg og kørte 1-0-sejren hjem.

Sejren sender fynboerne op på sjettepladsen, mens FC Nordsjælland fortsat er nier med fire runder igen.

OB jubler over Anders K. Jacobsens scoring i 2-0-sejren i Esbjerg (Foto: Tobias Nicolai Kvist Larsen) Esbjerg OB kan stadig drømme om Europa

4 kommentarer
Vis kommentarer