Gigantisk Superliga-fuser i Farum

Hverken FC Nordsjælland eller Esbjerg har det store at spille for, og det kunne ses i den døde kulisse i Farum, hvor ingen magtede at score

Martin Vingaard tager sig til hovedet, og der var  da heller ikke meget at glæde sig over i en kedelig 0-0-kamp mellem FC Nordsjælland og Esbjerg. (Foto: Lars  Poulsen)
Martin Vingaard tager sig til hovedet, og der var da heller ikke meget at glæde sig over i en kedelig 0-0-kamp mellem FC Nordsjælland og Esbjerg. (Foto: Lars Poulsen)

FARUM (Ekstra Bladet): 0-0 kampe kan være særdeles underholdende. Denne var bestemt ikke en af dem.

Hverken FC Nordsjælland eller Esbjerg har med Hobros tidlige deroute noget særligt at spille for i en sæson, der mere ligner et opbyggende afsæt til den næste, og det gør formentlig, at man ikke lige æder sig selv de sidste fem procent, når det tæller.

Den døde kulisse med de 2.107 tilskuere – årets hidtil laveste i Superligaen - løftede nu heller ikke total-oplevelsen.

I den yderst stilfærdige første halvleg var det mest dramatiske element, at Esbjergs unge angriber Casper Nielsen slog hovedet i en hovedstødsduel med Andreas Maxsø, og lidt senere måtte han groggy lade sig udskifte med Lasse Rise.

Ellers var det småt med begivenheder i felterne i de første 44 minutter, som Esbjerg startede bedst, hvorefter FC Nordsjælland overtog spillet uden at skabe meget. Dertil var bold-skubberiet for langsomt.

Nordsjællands Emre Mor mener, at han og holdkammeraterne havde fortjent bedre efter 1-0-nederlaget til AaB fredag aften. (Foto: René Schütze) Superligaen FCN-komet: Den mest irriterende følelse

Emre Mor gav midtvejs i halvlegen et par prøver på sine hurtige ryk og skarpe venstreben, men først lige før pausen kom den store chance.

Den var til gengæld meget, meget stor, og Tobias Mikkelsen afbrænder tilsvarende gigantisk. Den indtil da anonyme kantespiller havde endda rigelig god tid fra en halv snes meter til at kigge op og placere bolden, men han valgte alligevel at sparke et godt stykke ved siden af Jeppe Højbjergs mål.

Højbjerg måtte strække sig seks minutter efter pausen på et nyt forsøg fra Emre Mor. Lidt senere var Jesper Jørgensen igennem i den anden ende, men et lille skulder-puf fik ham til at sparke ved siden af.

17 minutter før tid kom der så endelig et topkvalificeret forsøg, men Lasse Rise måtte se bolden prelle af på fjerneste stolpe, da han flot forsøgte at dreje sit langskud ind bag David Jensen.

Emre Mor blev måske inspireret, for kort efter testede han igen den velspillende Esbjerg-keeper. Mere skete der ikke i en kamp, hvor begge hold havde fortjent lige så mange point, som cifrene på måltavlen.

Det var ikke uden problemer, at AaB hentede sin første sejr i foråret mod Nordsjælland. Nordjyderne vandt kun 1-0. (Foto: René Schütze) Superligaen Pres på FCK: AaB fik forårets første sejr

21 kommentarer
Vis kommentarer