Hjulmand er træt af forkerte FCN-anklager

Kasper Hjulmand vil tilbage på øverste skammel i dansk fodbold, og det skal ske hurtigst muligt. Og så er han træt af kritikken af kunststof-banen og de fejlagtige påstande

Kasper Hjulmand lægger ikke skjul på, at han har store ambitioner. Foto: Lars Poulsen
Kasper Hjulmand lægger ikke skjul på, at han har store ambitioner. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland kunne i 2012 lade sig hylde som danske mestre. Fire år er gået siden, og der er løbet rigtig meget vand igennem åen i Farum, men flere ting har ikke ændret sig i en klub, hvor der ellers er sket stor udskiftning på- og uden for banen.

Kasper Hjulmand er igen cheftræner, og målet om at vinde guld er intakt.

Det er selv om, at klubben i øjeblikket er et stykke fra de bedste hold i Danmark - hvilket sidste sæsons niendeplads også vidner om.

Nu scorer 'Kone-Keller' igen

Drømmen om guld og titler er Kasper Hjulmands motor, når han står på træningsbanen i Farum. Det fortæller FC Nordsjælland-træneren i et stort interview med tipsbladet.dk.

- Jeg forventer, at vi er ambitiøse, og at vi angriber ligaen og får det bedst mulige resultat ud af det og hele tiden forsøger at vinde den næste kamp, siger Kasper Hjulmand til tipsbladet.dk og uddyber:

- Vi vil da gerne med i det øverste slutspil. Det tror jeg, at alle gerne vil, men jeg tror ikke så meget på målsætninger. Jeg tror på, at vi forsøger at gå ud og ville vinde. Og at vi træner hver eneste dag for at vinde - vinde ligaen, vinde guld.

- Så hurtigt, det overhovedet kan lade sig gøre, og vi forsøger hver eneste dag at optimere vores beslutninger, så de går i den retning. Jeg har kun en ting i hovedet, og det er at forsøge at vinde noget igen og udvikle spillerne bedst muligt.

Kasper Hjulmand er før blevet dansk mester med Nordsjælland. Han er vendt hjem for at gentage bedriften. Foto: Jens Dresling
Kasper Hjulmand er før blevet dansk mester med Nordsjælland. Han er vendt hjem for at gentage bedriften. Foto: Jens Dresling
 

Kasper Hjulmand gjorde comeback som FC Nordsjælland-træner i december sidste år, og dermed har han kun været et halvt år i Farum. Når man snakkede med ham i løbet af foråret, lød det ofte, at han skulle bruge halvsæsonen til at få nogle svar. Så spørgsmålet er, hvad han fik svar på?

- Vi fik en hel del svar på spillere, der blev forsøgt på nogle nye positioner, og vi forsøgte med forskellige systemer. Så vi har fået nogle svar i forhold til, at vi kan veksle vores kampe alt efter hvilken modstander, vi står over for, og det er også et mål for mig at få så stor fleksibilitet som muligt.

- Vi fik også nogle svar i forhold til, at vi spillede med Superligaens yngste mandskab nogensinde og et af de yngste i hele Europa.

- Der er potentiale, og der er muligheder, men vi skal blive bedre og dygtigere som hold om som individuel, siger Hjulmand.

FC Nordsjælland-træneren fik imidlertid også et andet svar - at hans mandskab ikke er gode på udebane. Ud af 16 udekampe i sidste sæson tabte FC Nordsjælland de ti, men det er ikke noget, der bekymrer Hjulmand.

- Jeg mener, at inden jeg kom til, var det omvendt. I efteråret kunne de ikke vinde på hjemmebane og fik alle deres point på udebane. Så det er ikke noget, vi har specielt fokus på.

- Vi går til kampene ud fra den modstander, vi møder, og så er det ligegyldigt, om vi spiller ude eller hjemme, siger han.

Mange usandheder om kunstgræsset
En kritik, FC Nordsjælland gang på gang må lægge øre til, er hårde ord om hjemmebanen Farum Park - undskyld, Right to Dream Park - hvor der som bekendt spilles på kunstgræs.

Noget pivringe kunstgræs, hvis man spørger rundt om i de øvrige Superliga-klubber og ikke mindst i Spillerforeningen, der flere gange har været fremme med offentlig kritik af FCN's hjemmebane.

Det er dog en kritik, der preller af på cheftræneren

- Jeg tager kritikken meget stille og roligt. Der er kommet en masse ting ud, der rent faktuelt er helt forkert, og jeg synes, vi har en bane, som langt, langt det meste af tiden er en rigtig god bane at spille på. Det forholder jeg mig til, og jeg synes, vi får lavet et spil, som både ude og hjemme er fint. Det eneste, der irriterer mig, er, at rigtig mange af de her ting, der er blevet sagt, er forkerte, siger Hjulmand og uddyber:

- Eksempelvis at der er flere skader på kunstgræs end på andre baner er faktuelt helt forkert.

FCN taber millioner på Moberg Karlsson

Transfers i tråd med strategien
FC Nordsjælland har denne sommer sagt farvel til bærende kræfter som Emre Mor, David Moberg Karlsson og Martin Vingaard, og kun Mohammed Fellah er kommet til.

Desuden er midtbanespilleren Lasse Petry igen blevet alvorligt skadet, så der er næppe tvivl om, at der skal hentes flere spillere til Farum denne sommer.

Der er da også lagt planer for transfervinduet, men umiddelbart kan der gå nogle uger, før der for alvor kommer skrid i tingene.

- Jeg tror, vi forholder os, som så mange andre også gør. Vi går efter at stå stærkest muligt 1. september, og jeg tror først for alvor, at tingene begynder at bevæge sig nu her. Måske endda først i august.

- Så vi er meget opmærksomme og har selvfølgelig nogle targets og noget, vi gerne vil, og så må vi se, hvordan tingene udvikler sig. Vi er på tæerne og har nogle planer, og så må vi se, hvilke muligheder der åbner sig i løbet af de næste uger, fastslår Kasper Hjulmand og tilføjer:

- Ligegyldigt hvad kommer der ikke til at ske noget på bekostning af vores strategi. Vi er i gang med at bygge klubben og holdet op, og vi kommer ikke til at lave noget hovedrystende dumt. Men indenfor vores strategi er vi på tæerne lige til det sidste fløjt og vil stå stærkest muligt 1. september.

FC Nordsjælland tager hul på den nye sæson med et opgør mod Viborg FF på fredag.

Så stærkt står de: Er din Superliga-klub klar?

Efter Keller-gate: Nu løfter Todd sløret for sit Randers-exit

Tidligere landsholdsspiller træner i FC Nordsjælland

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind