Hjulmand overvejer FC Nordsjællands OL-muligheder

Hjulmand vil tage en snak med de OL-aktuelle spillere i FCN, men slår fast, at klubben træffer beslutningen

Der har længe været tvivl om, hvilke spillere der vil være til rådighed for det danske OL-landshold til sommer, men fredag nåede Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen til enighed om en rammeaftale.

Den betyder blandt andet, at de danske klubber, der ikke skal spille europæisk, er forpligtede til at stille to spillere til rådighed for holdet. Dog med den mulighed at klubben selv kan vælge en enkelt spiller, som den ikke vil frigive.

FC Nordsjælland er en af de klubber, der har mange spillere på det nuværende U21-landshold, og kan derfor potentielt også kan miste to spillere til OL.

- Jeg har ikke nærlæst aftalen, men har dog set rammerne for den. Vi er rigtig, rigtig glade for at have spillere på landsholdet, og vi er rigtig stolte af det, men der skal selvfølgelig findes en balance, siger træner Kasper Hjulmand.

- Der er kampe i Superligaen samtidig, så vi er ligesom alle andre ved at finde ud af, hvad vi egentlig synes, og hvad vi vil gøre.

Kasper Hjulmand har planer om at tage en dialog med de spillere, der er aktuelle for OL-holdet.

- Vi tager en snak med spillerne, og vi træffer som klub nogle beslutninger, hvor vi også inddrager spillerne. Men det er os, der som klub bestemmer.

Ingen forhåbninger om OL
- Vi finder i samarbejde med DBU ud af, hvilke spillere der skal af sted eller ej. Det er ikke noget, spillerne bestemmer, siger Hjulmand.

Andreas Maxsø er fast mand på det nuværende U21-landshold, og stopperen har da spekuleret på muligheden for at komme til OL.

- Jeg har ikke helt styr på de nye regler, men det er klart, at alle gerne vil med til OL. Det er op til klubben at bestemme, om jeg må komme med, siger han.

Forsvarsmakkeren Pascal Gregor, der som Maxsø er på det nuværende U21-landshold, har også tænkt på OL.

- Jeg har ikke sat forhåbninger op om at komme med. Det vil være en stor oplevelse, og alle vil gerne med til OL, men hvis jeg ikke kommer med, bliver jeg hjemme i klubben og kæmper videre, siger Gregor.

OL-landsholdet skal bestå af spillere født tidligst 1. januar 1993. Tre spillere, der er ældre end denne grænse, må dog udtages til truppen.

FC Nordsjælland slog fredag Hobro 2-1 - se højdepunkterne herunder

1 kommentar
Vis kommentarer