Kæmpe forløsning: OB-angriber redder dag

Rasmus Festersen scorede for første gang i 11 superliga-kampe

Festersen blev kampens enlige målscorer. Foto: Jens Dresling
Festersen blev kampens enlige målscorer. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

FARUM (Ekstra Bladet): Det kan godt være, at OB både er i scorings- og pointkrise. Men så er det godt, at fynboerne har FC Nordsjælland at spille mod.                                                                                                                                                                            

For det er i sandhed blevet favoritmodstanderen i Superligaen. Søndagens 1-0 sejr i Farum var således syvende sejr i træk til fynboerne i de to klubbers indbyrdes opgør. Blot 1501 tilskuere var vidner til opgøret i Farum.

Anfører Rasmus Festersen blev matchvinder i begyndelsen af anden halvleg, da OB udnyttede en slem fejl fra Ernest Asante, der spillede Rasmus Jönsson fri og i to efterfølgende forsøg lykkes det Rasmus Festersen at score.

Faktisk har FC Nordsjælland ikke vundet over OB i mere end to år: 29. september 2014 var seneste sejr, der i øvrigt betød en fyreseddel til daværende OB-cheftræner Troels Bech dagen efter.

Der var ikke så meget at sige til sejren. Faktisk var de kriseramte fynboer bedst. De spillede langt mere direkte og havde de farligste forsøg.

Foto: Jens Dreling
Foto: Jens Dreling
 

Joan Simun Edmundsson, OBs færøske midtbanespiller, burde have scoret før pausen. Efter et hjørnespark havnede bolden hos ham i straffesparksfeltet, men afslutningen ramte overliggeren og var på mange måder et symbol på, hvor svært OB har haft ved at score i sæsonen. Fynboerne har ikke formået at score i 11 af 20 kampe.

FC Nordsjælland stod med gode kort på hånden før mødet med fynboerne. Tre hjemmesejre i træk og blot ét nederlag i de seneste ti kampe, fortalte alt om en stærk formkurve hos et målfarligt mandskab.

Men medgangen og den seneste tids fremgang kunne ikke ses i opgøret mod de kriseramte fynboer.

Kasper Hjulmands tropper havde store problemer med at skabe chancer. Det kan godt være, at de havde bolden meget. Men der skete sjældent noget foran fynboernes mål. De spillede bolden frem, tilbage og til siden. Og det var sjældent direkte mod OBs mål.

Superliga-topscorer Marcus Ingvartsen, der har haft et imponerende efterår, var fuldstændig ved siden af sig selv. 

Nederlaget til Kasper Hjulmands tropper var en alvorlig streg i regningen i forhold til håbet om at komme i slutspillet til foråret.

OB øjner lidt luft i bunden og efterårets sidste kamp, udekampen mod Viborg 12. december giver et fingerpeg om Kent Nielsens tropper er på vej i den rigtige retning.

Kent erkender: Jeg har aldrig prøvet noget lignende

Mirakel-keeper stråler i bund-gyser

Tøfting ikke i tvivl: Her er holdet i størst krise

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU