Annonce:
Annonce:

Kæmpe gevinst: Superliga-stjernen ryger til Spanien

Anføreren for Danmarks U21-landshold og FC Nordsjælland, Mathias Jensen, skifter til Celta Vigo

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

Som Ekstra Bladet kunne afsløre forleden, skifter fodboldspilleren Mathias Jensen til den spanske klub Celta Vigo.

Anføreren for Danmarks U21-landshold og FC Nordsjælland bytter sidste års bronzevindere fra Farum ud med den nordspanske klub med hang til danskere de seneste sæsoner.

Det oplyser FC Nordsjælland i en pressemeddelelse.

Prisen oplyses ikke, men allerede i mandags kunne Ekstra Bladet berette om danskerens skifte, som ifølge avisen ville indbringe FC Nordsjælland 50 millioner kroner.

FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen, er stolt af, at klubben 'igen har lavet en god aftale', selv om det måtte få sportslige konsekvenser på kort sigt.

- Sportsligt betyder det naturligvis noget, når man sælger sin anfører og en af Superligaens bedste midtbanespillere, men vi ved samtidig også, at vi har dygtige folk, som står klar i kulissen til at tage over, siger han.

Annonce:

Femårig kontrakt
Mathias Jensen har ifølge Celta Vigos hjemmeside fået en kontrakt, der løber i fem år. Han fortæller, at det er en drengedrøm at skulle spille i Spaniens bedste række.

- Jeg er super glad og stolt over at få muligheden for at spille i Spanien. Det har altid været min store drøm, og jeg har kun hørt godt om klubben.

Derfor er de vilde med Mathias

1. Teknikken

Han er meget rolig med bolden også i pressede situationer. Men han har også en værktøjskasse med tekniske færdigheder på et meget højt niveau. Han evner uden problemer at løse svære opgaver på små områder af banen.

 

2. Overblikket

Det er en speciel egenskab både at have fokus på bolden og hvor medspillerne løber hen. Han kan begge dele også under pres. Det kendetegner en spiller med hans kvaliteter, han altid kan slå en lang præcis aflevering.

 

3. Spilforståelsen

Der har længe ikke hersket tvivl om, at han allerede til sommer er for god til Superligaen. Bundniveauet er højt, og når man ser på hans koldblodighed med og uden bold, så ligner han en spiller, der når langt i karrieren. Få hjemlige spillere har så høj spil-intelligens som ham.

 

4. Afslutningsevnerne

Fra en position på den centrale midtbane er det flot at score ti mål og levere seks assist. Kun to af scoringerne er sat ind på straffespark. Han har en sparketeknik, der gør, at han er meget farlig med afslutninger fra distancen.

 

5. Lederegenskaberne

Til trods for, at han kun er 22 år, har han allerede udviklet store lederegenskaber på banen. Han er ikke højtråbende, men alene i form af sine præstationer på banen viser han store lederegenskaber, der gør ham til et naturligt anførervalg på mange fodboldhold.

 

- Jeg føler, at Celta er et godt match for mig, og mavefornemmelsen har hele tiden virket rigtig, siger Mathias Jensen.

Den 22-årige centrale midtbanespiller bliver kollega med danskerne Pione Sisto og Andrew Hjulsager. Celta Vigo råder også over Stanislav Lobotka og Emre Mor, der tidligere har været holdkammerater med Mathias Jensen i FC Nordsjælland.

Millionerne vælter ind: Superligaens fem næste store handler

I den spanske klub skal han blandt andet udfylde hullet efter Daniel Wass, der har brugt sommerpausen på at skifte til Valencia.

Kometkarriere
Det var først i foråret 2017, at Mathias Jensen for alvor bed sig fast som startende spiller for FC Nordsjælland, men siden har han lavet en kometkarriere.

Annonce:

Gode præstationer sendte ham med til U21-EM i Polen i sommeren 2017, selv om han årgangsmæssigt også har alderen til at være på det nuværende U21-landshold, som kæmper om at komme med til næste sommers slutrunde i Italien.

I sidste sæson scorede den afleveringsstærke centrale midtbanespiller 12 gange i 35 superligakampe, da FC Nordsjælland overraskende sikrede sig bronzemedaljer.

Indeværende superligasæson begyndte uheldigt for Mathias Jensen, da han udgik med en skade i første spillerunde og ikke har været på banen siden.

Medie: Eriksen topfavorit til at afløse Modric i Real Madrid

Tidligere Barca-stjernes søn skriver med Real Madrid

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: