Klub-ejers store drøm: Sådan vil han skrive Superliga-historie

Klubejer Tom Vernon håber, at FC Nordsjælland i løbet af to-tre år vil være i stand til at stille en startopstillingen udelukkede med spillere fra klubbens egne akademier

FC Nordsjælland kunne i pinsen fejre bronze. Klubbens ejer, Tom Vernon, drømmer om, at klubben inden for nogle sæsoner kan stille med et hold udelukkende af spillere fra egne akademier. Foto: Tariq Mikkel Khan
FC Nordsjælland kunne i pinsen fejre bronze. Klubbens ejer, Tom Vernon, drømmer om, at klubben inden for nogle sæsoner kan stille med et hold udelukkende af spillere fra egne akademier. Foto: Tariq Mikkel Khan

FC Nordsjælland har igen sorte tal på bundlinjen.

Overskuddet er ikke helt så stort som i 2016, hvor de havde et plus på 23 mio. kr., men et overskud på 5,4 mio. kr. er bestemt ikke at kimse af.

Det er igen store spillersalg, der er årsagen til overskuddet. Marcus Ingvartsen og Stanislav Lobotka var de to mest markante salg, og også denne sommer forventer bronzevinderen at sælge for pæne summer.

Det sagde klubejer og formand Tom Vernon i sin beretning på selskabets generalforsamling:

- Vi forventer, at enkelte af vores bedste spillere igen bliver solgt til udenlandske klubber.

Tom Vernon sætter ikke navn på, men der er utvivlsomt tale om Mathias Jensen, ligesom backerne Karlo Bartolec og Mads ’Mini’ Pedersen også kunne blive skudt af sted.

FC Nordsjælland vil ikke selv være ret aktive på transfermarkedet denne sommer. De spillere, der skal ind i Kasper Hjulmands trup, vil for størstedelens vedkommende blev hentet i klubbens eget system.

Tre spillere kommer fra klubbens akademi, Right To Dream, i Ghana.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om stortalentet Mohammed Kudus, offensivsspilleren Ibrahim Sadiq og forsvarsspilleren Gideon Mensah.

Alle tre var sidste år med ved U17-VM, og Kudus og Sadiq scorede for nogle uger siden målene, da Ghanas U20-landshold slog Algeriet 2-0.

Der vil også blive rykket spillere op fra akademiet i Farum.

Klubejer Tom Vernon (tv.) i selskab med cheftræner Kasper Hjulmand. Foto: Melissa Kühn Hjerrild
Klubejer Tom Vernon (tv.) i selskab med cheftræner Kasper Hjulmand. Foto: Melissa Kühn Hjerrild

I den netop overstående sæson fik syv akademispillere Superliga-debut, og Tom Vernons drøm er, at man inden for nogle år vil kunne stille et hold udelukkede af hjemmedyrkede spillere.

Nøjagtig som engelske Crewe gjorde for nylig.

- Jeg tror, at vi på vores egen unikke måde er på ret kurs til at kunne opnå det samme i løbet af de næste to-tre år, lød det i formandens beretning.

Årets overskud går ikke til aktionærerne. Det bliver ifølge Tom Vernon blive investeret i klubbens akademier:

- Pengene går til at sikre klubbens drift og fremtid i form af investeringer i vores akademier. Altså at give mulighederne for fodbold og uddannelse til endnu flere piger og drenge i både Danmark og Vestafrika.

- Vi vil blive ved med at investere i vores vision og vores værdier.

På generalforsamlingen var der i øvrigt en tak til tidligere klubejer Allan K. Pedersen. Han solgte for nogle år siden klubben til Tom Vernon, men blev i bestyrelsen.

AKP har nu valgt at træde ud af bestyrelsen, men vil stå til rådighed som særlig rådgiver for bestyrelsen og klubben i de kommende år.

FC København Mystisk besked fra Ståle: - Der kommer en vældig kedelig nyhed

Morten Karlsen blev hurtigt kendt i Superligaen for sin hjelm. Foto: Jens Dresling HB Køge HB Køge henter Morten Karlsen ind som træner

5 kommentarer
Vis kommentarer