Måtte skjule mørk juvel: ’Folk skulle ikke se, hvor god han var’

FC Nordsjælland skjulte Jonathan Amon fra mulige bejlere for at kunne skrive kontrakt med ham, når han blev 18 år

Nu 17 point efter Brøndby: FCK skuffer med 1-3 mod FCN i Parken.

PARKEN (Ekstra Bladet): Et nyt stjerneskud viste sig søndag aften på Superliga-himlen.

FC Nordsjællands bare 18-årige kantspiller Jonathan Amon gjorde landsholdsbacken Peter Ankersen godt og grundigt rundtosset og fik FCN-træner Kasper Hjulmand til at boble af glæde på bænken.

- Det er sådan noget, jeg elsker at se. En gadespiller, som udfordrer, når han har bolden. Det er lige meget , hvem han har foran sig, og jeg tror ikke, at han kender modstanderne.

- Han kører bare på, som var det ude i skolegården. Han kan sætte en mand i en telefonboks, og jeg elsker at se den legende, umiddelbare og lidt uskyldige måde at gøre det på, sagde Hjulmand efter 3-1-sejren i Parken.

Amon lagde op til anden scoring, da han fra stående accelererede forbi Ankersen og lagde bolden skråt tilbage til Superliga-topscorer Emiliano Marcondes.

Den lynhurtige kantspiller tørrede Peter Ankersen flere gange i Parken søndag. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Den lynhurtige kantspiller tørrede Peter Ankersen flere gange i Parken søndag. Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det var hverken første eller sidste gang, at han strøg forbi Ankersen, og i Farum-klubben er man bevidste om, at det er en lille mørk juvel, som man har fået fingre i.

Det har man vidst i et stykke tid. Amerikanske Amon har været i klubben i nogle år, men er blev gemt godt væk. Da han kommer fra et ikke EU-land, kunne FCN først skrive kontrakt med ham, da han i det sene forår fyldte 18.

Indtil da var han i klubben som amatør og kunne kun være med i trænings- og reserveholdskampe.

- Vi har holdt ham lidt hen, for han skulle blive 18 år, før vi kunne gøre noget ved ham. Han spillede en reserveholdskamp i Lyngby og var helt outstanding.

- Det gjorde, at vi måtte pakke ham væk igen. Det gik ikke, at vi spillede ham alt for meget, så folk fik set ham. Så vi har brugt et par år på at træne ham, og han har også været fire måneder på akademiet i Ghana, siger Kasper Hjulmand.

Amon kom til FC Nordsjælland ved lidt at et tilfælde. Han var blevet inviteret til Københavns Idrætsefterskole af en kammerat, og her så FCN-assistent Søren Krogh, der dengang var lærer på skolen og U19-træner i FCN, den lille lynhurtige dribler.

- Han ringede til Jan Laursen (sportschef for akademiet, red.) efter fem minutter og sagde ’hallo, vi må lige gøre noget her’.

- Og så har vi ellers pakket ham væk i et stykke tid. Det var vist meget godt, tror jeg, sagde Kasper Hjulmand.

Det er først i denne sæson, at Amon har kunnet spille rigtige kampe, og efter fire mål i en 10-0-sejr over Randers FC i U19-ligaen og nogle hårde måneders træning mente Hjulmand, at han var ved at være Superliga-klar.

Kasper Hjulmand og Nordsjælland udvikler nærmest stortalenter på samlebånd. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Kasper Hjulmand og Nordsjælland udvikler nærmest stortalenter på samlebånd. Foto: /ritzau/Jens Dresling

De seneste kampe er han startet inde og har med sin ekstreme fart terroriseret modstanderne.

- Han er uhyggelig hurtige. Vi taler om ekstrem international fart, og så kan han skifte retning. Han har lidt af det samme som Emre Mor. Det er så få spillere, der får det til at boble i mig, men det gør han.

- Jeg bliver glad, når jeg ser sådan en type. Han er uhyggelig. Selvfølgelig mangler ’Johnny’ stadig en masse, men jeg ser et super potentiale, som jeg glæder mig til at arbejdere videre på, sagde Hjulmand efter 3-1-sejren over kriseramte FC København.

Jonathan Amon, hvis far stammer fra Nigeria, har kontrakt med FC Nordsjælland frem til 2020, men kunne meget vel blive solgt meget før…

Se også: Drama i Parken: Her langer FCK-profil ud efter Marcondes

Se også: FCK-fans fik nok: Se banneret, Ståle ikke ville tale om

Se også: Pinligt, FCK: 17 point op til Brøndby er ren striptease!

Se også: Krise i København: FCK med nyt nederlag i Parken

Brøndby og FC Midtjylland ser ud til at komme til at kæmpe en hård kamp om guldet i denne sæson. Foto: ritzau/Ernst van Norde Sport og Spil Kæmpe stjerneregn over Brøndby og FCM: Her er favoritten til guldet

Anders Christiansen har tre A-landskampe på CV'et. Den seneste er dog helt tilbage i marts 2015, hvor han fik én halvleg mod Frankrig. Foto: /ritzau/Jonas Olufson Sport og Spil Glemt i Danmark - superstjerne i Sverige: Jeg håber at komme til VM

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen