Max-ærgrelse i Nordsjælland: Styrmanden smutter

Andreas Maxsø kunne blive blandt de bedst lønnede i FCN's historie, men vælger efter alt at dømme at skifte til en udenlandsk klub efter denne sæson

Forsvarsprofilen Andreas Maxsø er formentlig tabt for FC Nordsjælland. Næste stop bliver udlandet (Foto: Jens Dresling)
Forsvarsprofilen Andreas Maxsø er formentlig tabt for FC Nordsjælland. Næste stop bliver udlandet (Foto: Jens Dresling)

FC Nordsjælland er klar til at gøre Andreas Maxsø til en af de bedst lønnede spillere i klubbens historie, men får næppe held med at overtale sin forsvarsstyrmand.

Det peger mod et udlandseventyr for den 22-årige midterforsvarer, der kun har halvanden måned tilbage af sin aftale med nordsjællænderne.

Flere udenlandske klubber hiver i Maxsø, som træner Kasper Hjulmand ellers meget gerne ser fortsætter.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skulle FCN for ganske nylig have afleveret et nyt, forbedret kontrakttilbud, men det bliver formentlig et nej tak fra Maxsøs side.

- Hvis det går i den retning, så er det selvfølgelig et tab. Det er en god spiller. Men da der ikke er sket noget endnu, så må vi se, hvad det ender med, sagde Hjulmand efter 0-1-nederlaget til OB i Farum.

OB snuppede tre point i Farum. (Foto: Jens Dresling) FC Nordsjælland Festersen slog til igen-igen mod FCN

Store klubber fra både Frankrig og Portugal er interesserede i Maxsø – deriblandt Braga som flere medier den seneste uge har nævnt som mulig destination.

Endnu er intet på plads, og der er større klubber end Braga, der viser interesse, men Maxsø foretrækker at vente med at tage det helt store skridt. 

Det handler om at komme til en klub, hvor chancerne for spilletid er store.

Også flere Superliga-klubber er interesserede i den transferfrie forsvarer, men alt peger altså på et udlandsskifte.

Festersen blev matchvinderm, da han scorede kort efter Marconde' underkendte frisparks-mål. (Foto: Jens Dresling) OB OB-keeper reddet af dommeren: Havde ikke nået den

Selv om FCN vil ærgre sig over at miste forsvarskaptajnen, kan de trøste sig med, at de får en smule penge, hvis det ender med udlandet.

Når en spiller på maksimalt 23 år skifter til en udenlandsk klub, skal der betales træningskompensation til de klubber, hvor spillere er udviklet fra hans 12. til 21. år. 

Taksterne afhænger af spillerens alder samt niveauet for de klubber og landet, han skifter fra og til. 

Andreas Maxsø vil formentlig kunne indbringe FC Nordsjælland omkring 2,25 mio. kr., da han kom til klubben som 16-årig i sommeren 2010.

Han blev kasseret i Brøndby, men klubben fra Vestegnen står også til at score lidt på et Maxsø-skifte. Beløbet vil formentlig blive i omegnen af 1,35 mio. kr.

5 kommentarer
Vis kommentarer