Nicki Bille fik ’samfundstjeneste’ af FCN efter hemmelig dom

Den dømte Evian-angriber skulle i sin FC Nordsjælland-tid træne ungdomsspillere i klubben efter en dom i 2009

Hør, hvad Nicki Bille Nielsens advokat, Peter Berg, sagde efter torsdagens dom
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

Nicki Bille Nielsen er også efterhånden ved at blive vant til samfundstjeneste...

Torsdag blev den kontroversielle angriber i Københavns Byret idømt 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for at modsætte sig anholdelse og bide en politibetjent under en bytur i påsken sidste år. Og det var ikke første gang, at en dommer idømte den nu 27-årige Evian-spiller samfundstjeneste.

Under torsdagens retssag kom det for første gang frem, at Nicki Bille tilbage i marts 2009 fik en anden dom for knytnæveslag i trafikken. En dom, som både Nicki Bille og hans daværende klub, FC Nordsjælland, formåede at holde hemmelig i over seks år.

Dengang fik han 40 dages betinget fængsel og 50 timers samfundstjeneste, og Ekstra Bladet kan nu fortælle, at det ikke var den eneste straf, han fik i forbindelse med ’trafiksagen’.

Efter dom: Fat det nu, Bille!

Nicki Bille Nielsen havde på det tidspunkt været i FC Nordsjælland i lidt over et halvt år og blev primært brugt som indskifter.

Der var en tro på ham i Farum-klubben, og da dommen ikke fik konsekvenser for hans mulighed for at passe arbejdet som fodboldspiller, var det ikke på tale at stritte ham ud af klubben.

Men omvendt var en knytnæve i trafikken så langt fra det værdisæt, som sportschef Jan Laursen og trænerduoen Morten Wieghorst og Kasper Hjulmand var i færd med at opbygge, at klubben ifølge Ekstra Bladets oplysninger valgte at give den iltre angriber en tillægsstraf.

Nicki Bille fik intern ’samfundstjeneste’ og skulle igennem en længere periode træne klubbens ungdomsspillere. Efter selv at have trænet med Superliga-holdet om formiddagen var Nicki Bille derfor angrebstræner for ungdommen om eftermiddagen.

Bliver Nicki Bille dømt, træder han i andre kriminelle fodboldstjerners fodspor

Nogle var sikkert blevet mugne over sådan en straf, men Nicki Bille tog ifølge Ekstra Bladets oplysninger straffen med oprejst pande og udviste et stort engagement i arbejdet med de unge mennesker.

Nicki Bille fik senere i 2009 sit egentlige gennembrud i FC Nordsjælland, hvor han efter salget af Martin Bernburg til Brøndby blev førsteangriber i sæsonen 2009/10. Han scorede otte Superliga-mål i den sæson og var med til at vinde pokalturneringen, inden han i august 2010 blev solgt til spanske Villarreal for ca. 13 mio. kr.

Dommen fra 2009 blev ikke taget med i betragtning, da Nicki Bille Nielsen torsdag fik sin dom på 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste.

Evian iser Bille-sagen ned

Den tidligere landsholdsspiller har ikke selv udtalt sig efter dommen, men hans forsvarer, advokat Peter Berg, sagde, at Nicki Bille Nielsen vil bruge den kommende tid til at overveje, om han vil anke sagen til landsretten.

Nicki Bille Nielsens nuværende klub, franske Evian, har ikke ønsket at kommentere angriberens dom, men klubben kendte alt til sagen, da den i sommer hentede ham i Rosenborg, så han slipper formentlig for at skulle træne den franske ungdom....

TV: Her bliver Nicki Bille anholdt - se det dramatiske klip herunder

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale