Rystet Mtiliga efter pokalfadæse: Forhåbentlig glemmer vi det aldrig

FC Nordsjælland-anføreren håber, at nederlaget til Næstveds ni spillere bliver et wake up-call for Farum-klubben, der holdt 'motivationsmøde' før tirsdagens træning i Farum

Patrick Mtiliga var ikke med i pokalfadæsen mod Næstved, men anføreren var tydeligt skuffet over holdkammeraternes 'præstation' i det sydsjællandske (Foto: Jens Dresling)
Patrick Mtiliga var ikke med i pokalfadæsen mod Næstved, men anføreren var tydeligt skuffet over holdkammeraternes 'præstation' i det sydsjællandske (Foto: Jens Dresling)

FARUM (Ekstra Bladet): Pokalnederlaget til Næstveds kun ni spillere hang stadig i luften dagen derpå i Farum Park.

Anfører Patrick Mtiliga tyrede på et tidspunkt under onsdagens træning bolden langt op på tribunen og fyrede en maskingevær salve eder af.

Han var ikke selv med til at tabe 1-0 til det decimerede 1. divisionsbundhold, men det havde været slemt nok for ham at følge ’indsatsen’ fra tribunen.

- Jeg har set mange ting i mit liv, men det der havde jeg ikke regnet med. Det var meget skuffende, og jeg håber, at det bliver et wake up-call.

- Jeg håber, at det folk kigger indad, og så må vi jo se, hvem der er klar til at spille fodbold på det her niveau – og hvem der ikke er klar. Det er nu, man skal vise, hvad man er lavet af, siger Patrick Mtiliga til Ekstra Bladet.

Se også: Vaskeægte pokal-chok: Ni Næstved-spillere slår Superliga-hold

Før onsdagens træning indkaldte træner Ólafur Kristjánsson til møde.

Han undlod at bruge hårtørreren og skælde og smælde, men budskabet var alligevel alvorligt. Som det nu engang må være, når man som Superliga-hold taber til et lavere rangeret hold, der ikke stiller i stærkeste opstilling og over i købet får to mand smidt ud allerede i 1. halvleg...

- Der er udmærket godt selv klar over, at det var pinligt og uacceptabelt, så der var ingen grund til at give dem den store hårtørrer og fortælle, hvor dårligt det var, siger FC Nordsjælland-træneren, der i stedet brugte mødetiden på at tale om den motivation, som spillerne skal have i deres eget indre.

- Hvorfor spiller man fodbold? Hvad vil vi stå for som spillere og som hold? Det snakkede vi om på mødet. Det handlede om det helt fundamentale.

- Som træner kan jeg inspirere, men det er svært at motivere. Den indre motivation skal være der, siger Ólafur Kristjánsson.

Se også: Her er Næstveds sensations-mål: Det var planlagt

Næste opgave for FC Nordsjællands pokalflop er en hjemmekamp mod Brøndby søndag, og der kræver den islandske træneren, at holdet slår hårdt tilbage. Og det tror Patrick Mtiliga også, at det gør.

- Sidste år røg vi ud til Egedal i pokalen, men vandt nogle dage senere mod FC Midtjylland. Jeg håber på samme scenarie denne gang, og så håber jeg, at denne oplevelse bliver siddende oppe i hovederne på folk resten af sæsonen og forhåbentlig i resten af karrieren.

- For i fodbold kommer intet let, siger Mtiliga, der dog ikke har helt ret.

For problemerne kommer let, hvis ikke man tager opgaven alvorlig, hvor let det end synes at være ...

2 kommentarer
Vis kommentarer