Så er det officielt: Superligaens stjerneskud tabt for Danmark

FC Nordsjællands 18-årige angriber Emre Mor har fået godkendt sit skifte af 'fodbold-statsborgerskab' og kan debutere for Tyrkiet allerede senere på måneden

Så er det - desværre - officielt. Stjerneskuddet Emre Mor er tabt for Danmark.

Den 18-årige FC Nordsjælland-spiller fortalte tilbage i februar, at han ville repræsentere Tyrkiet, og nu er han officielt blevet godkendt.

Det tyrkiske fodboldforbund fremviser på sin hjemmeside beviset for, at Emre Mor - i fodboldmæssig forstand - nu er tyrkisk.

Her er beviset (Screenshot fra det tyrkiske fodboldforbunds hjemmeside)
Her er beviset (Screenshot fra det tyrkiske fodboldforbunds hjemmeside)
 

FIFA godkendte 9. marts hans skifte af fodbold-statsborgerskab, og  allerede senere på måneden kan han få debut for Tyrkiet.

Se også: FCN-lejren jubler: Han er noget ekstraordinært

Det tyrkiske fodboldforbund har i hvert fald meddelt FC Nordsjælland, at de har Mor i bruttotruppen til nogle landskampe, men ikke fortalt, hvilket tyrkiske landshold det i givet fald skulle være på!

Det bliver Mor og FC Nordsjælland klogere på senere på ugen, når bruttotrupperne til de forestående landskampe skal skæres ned.

Emre Mor er blandt de helt store talenter i dansk fodbold, og han har spillet 22 kampe for diverse danske ungdomslandshold.

Men i kraft af sin tyrkiske baggrund har det tyrkiske fodboldforbund længe haft kig på ham, og den tyrkiske landstærner Fatih Terim har personligt været med til at overbevise Emre Mor om, at han skulle stille op for dem.

Se også: Derfor valgte jeg Tyrkiet

- Tyrkiet har kontaktet mig en del gange, mens jeg var yngre, men der har jeg ikke tænkt over det. Jeg syntes, at det var for tidligt.

- Nu har jeg tænkt over det i et år og er kommet frem til min beslutning, har Mor fortalt om sit valg, som han kalder helt sit eget:

- Det er min beslutning at spille for Tyrkiet. Det er en beslutning, jeg har overvejet længe og ikke en, jeg har taget fra den ene til den anden dag.

- Det er nogle private ting, der ligger bag. Jeg føler bare mere for at spille for Tyrkiet, fordi jeg har rødder i landet. Det har ikke noget med Danmark at gøre, for jeg elsker landet.

Hør Emre Mor fortælle om sit valg her:

115 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere