Sagde nej til Brøndby: Nu jubler rivaler over Superliga-scoop

FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen, klapper i hænderne over, at Mikkel Rygaard valgte et skifte til Farum frem for et skifte til Brøndby

MIkkel Rygaard i aktion mod FC Midtjyllands Jakob Poulsen. De to kan igen komme til at stå over for hinanden senere i foråret. Men denne gang er Rygaard i FC Nordsjælland-trøje. (Foto: Anita Graversen)
MIkkel Rygaard i aktion mod FC Midtjyllands Jakob Poulsen. De to kan igen komme til at stå over for hinanden senere i foråret. Men denne gang er Rygaard i FC Nordsjælland-trøje. (Foto: Anita Graversen)

Transfervinduet lukkede 31. januar, men de seneste par dage har der udspillet sig et mindre transferdrama i kølvandet på den truende konkurs i Lyngby BK, der nu er afværget, men som kostede klubben fem spillere grundet manglende lønudbetaling.

Det største navn af de fem var Mikkel Rygaard, og i flere dage var det en offentlig hemmelighed, at offensivspilleren ville skifte til enten Brøndby IF eller FC Nordsjælland. Mandag eftermiddag besluttede han sig så - Rygaard kan nu kalde sig FCN-spiller.

- Det er en transfer, vi er super glade for. Der er en stor begejstring i klubben over, at Mikkel har valgt os til, og jeg er sikker på, at han bliver en god tilføjelse for os. Det er en spiller, der kan dække flere positioner, og han har nogle kvaliteter i offensiven, som helt sikkert kommer os til gavn, siger sportschef i FC Nordsjælland, Carsten V. Jensen, til tipsbladet.dk.

Han kalder det en udsædvanlig situation, at sådan en mulighed opstår efter et transfervindue.

- Havde det været en lidt mere almindelig transfer, havde vi også været interesseret, men det er ikke sikkert, det havde været indenfor vores rækkevidde. Nu blev det nogle lidt andre omstændigheder grundet situationen i Lyngby, og så var det selvfølgelig vores opgave at gå efter sådan en mulighed. Der er rigtig mange i klubben, der har arbejdet stenhårdt på at få det her til at ske, siger Carsten V. Jensen og tilføjer:

- At Mikkel har valgt os til er en stor blåstempling af projektet her i FC Nordsjælland. Jeg er sikker på, at han kunne have fået meget mere i løn mange andre steder, men man kan sige, at han har valgt os ud fra de rette forudsætninger – fordi han har vurderet, at de bedste sportslige muligheder er her i klubben.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mikkel Rygaard får trøje nummer 7 i FC Nordsjælland. (Foto: FC Nordsjælland)
Mikkel Rygaard får trøje nummer 7 i FC Nordsjælland. (Foto: FC Nordsjælland)
 

At Mikkel Rygaard skrev under med FC Nordsjælland skete som bekendt på bekostning af Brøndby IF.

- Jeg vil ikke forholde mig så meget til andre. Vi har også før stået i den situation, at vi er gået efter en spiller, som så har valgt andre til, og sådan er det hele tiden i fodboldens verden. Jeg nøjes med at glæde mig over, at Mikkel er FC Nordsjælland-spiller, lyder det fra FCN-sportschefen.

Mikkel Rygaard er 27 år, og det gør ham til en af de ældste spillere på et purungt FC-mandskab. Dermed skiller han sig også lidt ud i forhold til de transfers, man normalt ser i FC Nordsjælland, hvor målet er at udvikle unge spillere, som så skal sælges med en stor fortjeneste.

Rygaard kommer næppe til at smadre transferrekorden i FC Nordsjælland, men Carsten V. Jensen mener, at der også kan gemme sig et fremtidigt salg i den tidligere Lyngby-spiller. Det bør også være et mål for hovedpersonen selv.

- Den drøm synes jeg helt sikkert, han skal have. Det er rigtigt, at han aldersmæssigt er lidt ældre end så mange andre i klubben, men han har måske trænet det halve af mange af de andre. Han har en perfekt krop, og der er masser, vi kan slide på. Han gik direkte igennem vores ellers meget strikse lægetjek, siger CV og tilføjer:

- Han er lidt en 'late bloomer', der kom tidligt til udlandet, uden at det blev den store succes. Hans talent har der aldrig været nogen tvivl om, og jeg kan også huske, at vi mødte Næstved i pokalen, hvor han var med og kørte rundt med os. Han har fået lysten til fodbold tilbage i en lidt sen alder, og han var en stor profil i Lyngby. Han kommer med sikkerhed også til at spille en væsentlig rolle for os, lyder det fra sportschefen.

Mikkel Rygaard og FC Nordsjælland har papir på hinanden frem til sommeren 2021.

Mikkel Rygaard har været en stor profil i Lyngby, men benyttede det økonomiske kaos i klubben til at tage skridtet videre i karrieren. (Foto: Jens Dresling)
Mikkel Rygaard har været en stor profil i Lyngby, men benyttede det økonomiske kaos i klubben til at tage skridtet videre i karrieren. (Foto: Jens Dresling)

Se også: Gratis Superliga-profil har besluttet sig: De snupper Rygaard

Se også: FC Nordsjælland sender spiller til OB

153 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen