Se tallene: Superliga-topscorer på rekordkurs

Bruninho har indtil videre scoret 60 pct. af FC Nordsjællands mål i denne sæson og været Superligaens bedste indkøb. I det nordsjællandske kalder sportschef Carsten V. Jensen det for kollektivets fortjeneste

Bruninho fejrer et af sine to mål mod AaB. I alt har brasilianeren scoret 60 pct. af FC Nordsjællands mål i denne sæson (Foto: Lars Poulsen)
Bruninho fejrer et af sine to mål mod AaB. I alt har brasilianeren scoret 60 pct. af FC Nordsjællands mål i denne sæson (Foto: Lars Poulsen)

FC Nordsjælland har stået for sommerens nok bedst transfer. Bare halvanden mio. kr. betalte klubben for en Superliga-topscorer i skikkelse af Bruninho.

Den 26-årige brasilianer har været den helt store åbenbaring i Superligaen i denne sæson og er efter sine to scoringer mod AaB på førstepladsen på topscorerlisten.

Han topper også en anden liste: Med sine ni scoringer har Bruninho lavet 60 pct. af FCN's mål i denne sæson og er på rekordkurs som den spiller, der har lavet den største procentdel af holdets mål på en sæson.

Lige nu indehaves rekorden af bomberne Miklos Molnar og Sørensen Frederiksen, der i henholdsvis 1997 og 1994 scorede 52 pct. af deres holds mål.

Se også: Dagens helt i Nordsjælland: Sejren er vigtigst

Det har Bruninho mulighed for at slå, og selv om FC Nordsjælland godt vidste, at det var en god spiller, at de hentede, så kommer succesen også bag på dem.

- Vi havde ikke regnet med, at han efter 11 kampe skulle have scoret 9 mål. Det er over forventning, siger sportschef Carsten V. Jensen, der dog skynder sig at sende mange af roserne videre til Bruninhos holdkammerater:

- Jeg må virkelig rose dem, som sørger for at  gøre det nemmere for Bruninho. Man kan sige, at det er det kollektive arbejde, der gør, at Bruninhos gode præstationer kan komme frem.

- Det er vigtigt at huske, at Bruninho ikke havde scoret alle de mål uden hans holdkammerater.

Se også: Aggers hemmelige tale: Skælder ud på DBU-toppen

FC Nordsjælland indledte sæsonen med et 0-2-nederlag til SønderjyskE, og der var sorte skyer over Farum Park. Men så gik den sportslige ledelse på indkøb i Køge...

Ud over Bruninho har FC Nordsjælland hentet Stanislav Lobotka og Ramón Rodrígues i det forgangne transfervindue, og sportschefen noterer sig, at holdet derfor er blevet løftet kollektivt.

- De nye sætter en god standard både til træning og til kamp. Det er med til at supplere og højne vores unge spændende trup, siger Carsten V. Jensen.

Selv om CV har haft store succes på transfermarkedet i denne sæson, så kommer det ikke til at ændre strategien i klubben.

Se også: Det' en ommer, Stephan! FCK-profil tvær trods sejr

FC Nordsjælland bliver aldrig en købende klub. Hovedparten af spillerne skal fortsat være egenproducerede, og lige nu har 16 ud af 25 spillere i truppen optrådt for klubbens ungdomshold.

- Men vi skal selvfølgelig også have mere erfarne spillere, som sætter standarden, og som kan være med til at guide vores egne unge i den rigtige retning.

- Det handler om den rigtige mentalitet, og forståelse for at holdet kommer først, siger sportschef Carsten V. Jensen, der til vinter formentlig kommer til at tage stilling til, om målfarlige Bruninho skal sendes videre i systemet med en solid millionfortjeneste til følge...

Se Bruninho gøre det af med AaB:

7 kommentarer
Vis kommentarer