Superligaklub får historisk høj karakter

FC Nordsjælland scorer historisk høj karakter af DBU for klubbens talentarbejde

Talenter er der nok af, men det har alle dage knebet med at få nordsjællænderne til at komme på stadion og besigtige dem. Det fik tidligere på sæsonen Eurosport til at spørge, hvorfor de ikke støtter deres klub mere.
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

FC Nordsjælland kan kalde sig den bedste talentklub i Danmark. Ja, faktisk er Farum-klubbens nuværende talentarbejde det bedste nogensinde i dansk fodbold.

DBU har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at FC Nordsjælland tildeles fem stjerner ud af lige så mange mulige og en score på 90,89 ud af 100, og det er det højeste, der nogensinde er givet.

I foråret 2019 lancerede DBU et nyt licenssystem, der med stjerner som mærkat skal skabe mere gennemsigtighed i klubbernes arbejde med talentudviklingen.

Med fem stjerner betegner DBU FC Nordsjællands talentarbejde som "højeste internationale niveau".

- FC Nordsjælland skiller sig særligt ud på deres Superliga-hold, hvor de har mange unge talenter med. De formår at skabe en stærk transition fra talentafdelingen til seniorfodbolden, siger Teddy Pedersen, der er formand for Talentudvalget.

FC København på andenpladsen
I slipstrømmen på FC Nordsjælland følger FC København med 4,5 stjerner. Samme antal stjerner får FC Midtjylland på tredjepladsen og Brøndby IF på fjerdepladsen, men FCK får samlet en højere score end FCM og Brøndby.

OB får 4 stjerner af DBU, mens de øvrige klubber i Superligaen får enten 3,5 eller 3 stjerner. Det gælder dog ikke Hobro IK, der som den eneste Superliga-klub ikke er blandt de første 14 klubber. Det er Vejle Boldklub derimod som nummer 14.

Dansk fodbold er i fremgang i forhold til talentudviklingen, og det glæder formanden for Talentudvalget.

- Det er glædeligt, at klubberne overordnet set har taget så godt imod det nye licenssystem. Hvis man kigger på tallene for alle klubber, så er der en generel stigning, hvilket viser, at der er en forbedring af talentudviklingsmiljøerne. Det kan vi også se på den internationale scene, hvor både klubberne og ungdomslandsholdene gør sig godt bemærket, siger Teddy Pedersen.

47 klubber er en del af licenssystemet i Danmark.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind