To gange rødt i drama: Tophold sprudler efter storsalg for 80 mio.

FCN vandt for fjerde gang i træk og er suveræne på førstepladsen i Superligaen – Lyngby sluttede med ni mand efter Oliver Lund og Michael Lumb blev smidt ud

LYNGBY (Ekstra Bladet): Det ligner lidt af et fodbold-mirakel, hvad der lige nu foregår i FC Nordsjælland i starten af den nye sæson.

4-1 sejren over rivalerne fra Lyngby var den fjerde i træk og den bedste start nogensinde i klubbens historie i landets bedste fodboldrække.

Den suveræne start er uventet og overraskende, fordi den sker på bagkant af tre markante spillersalg for et beløb i omegnen af 80 millioner kroner. Væk er topscorer Marcus Ingvartsen, væk er midtbaneprofilen Stanislav Lobotka og forsvarstyrmanden Andreas Maxsø.

SE ALLE MÅL FRA KAMPEN I KLIPPET ØVERST

I stedet har Kasper Hjulmand ’gravet’ nogle nye, ukendte spillere frem fra klubbens højtprofilerede akademi. De to 18-årige Magnus Kofoed Andersen og Victor Nelsson er de nye navne, vi skal lære at kende på Superligaens tophold.

Magnus Kofoed har centralt afløst Stanislav Lobotka, mens Victor Nelsson er blevet holdets nye centrale samlingspunkt i forsvaret.

Man skal ikke glemme, at klubben stadig råder over den rutinerede kaptajn Patrick Mtliga og angriberen Emilano Marcondes, der godt nok skifter til Brentford til vinter. Centralt på midten ligner Mathias Jensen en stor profil. Han er løbestærk, teknisk klog og meget kreativ tænkende.

doc6w4johodrev5r3aga3v.jpg
Marcondes til forskel
Man kan roligt slå fast, at Emiliano Marcondes hverken har hoved eller fødder plantet i Brentford. Mod rivalerne fra Lyngby viste han mange eksempler på sine offensive kvaliteter. Det var således anden uge i træk, at Marcondes både scorede og lavede en assist.

Han havde en fod med i udligningen og scorede målet til 2-1, da han fulgte op på Mathias Jensens langskud, som Mikkel Andersen ikke evnede at holde fast i.

Lyngby faldt sammen efter pausen, da Oliver Lund fik direkte rødt, efter han havde nedlagt Emilano Marcondes lige uden for straffesparksfeltet.

Se det røde kort her:

Det virkede til, at kræfterne slap op hos hjemmeholdet, der ikke evnede at presse Superligaens tophold med en mand i undertal.

Mathias Jensen cementerede gæsternes sejr med en flot scoring på langskud i en situation, hvor Mikkel Andersen ikke så alt for godt ud i Lyngby-målet.

Ernest Asante slukkede festen med scoringen til 4-1 på et straffespark, efter Michael Lumb nedlagede Karlo Bartolec og siden fik sit andet gule kort og dermed var Lyngby reducerede ti ni mand de sidste par minutter af opgøret.

David Nielsens tropper fra Lyngby har efter bronzesæsonen fået rigeligt at tænke på. Holdet har nu tabt de seneste tre kampe i træk i Superligaen og har ikke den defensive bastion, som var tilfældet i sidste sæson.

Asante bomber:

Livlig åbning
Slaget om Nordsjælland mellem rivalerne fra Lyngby og FC Nordsjælland fik en livlig og underholdende åbning på opgøret.

På trods af Europa Cup i torsdags var det Lyngby, der tog styringen fra opgørets start mod Superligaens eneste mandskab med fuldt pointudbytte efter tre spillerunder.

Hjemmeholdet pressede gæsterne og fik forholdsvis hurtigt udbytte af anstrengelserne.

Lasse Fosgaard trak fri i højre side, Oliver Lund headede, mens Runar Alex Runarsson gav returbold. På den scorede Hallgrimur Jonasson fra tæt hold.

Få minutter senere burde Jeppe Kjær have udbygget føringen, da han stod fri, men afslutningen var svag og strøg forbi mål.

Glæden var dog kort for hjemmeholdet. Et frispark fra Emilano Marcondes lige forbi Lyngby-målet var et varsel om, at der var noget på vej.

Udligningen faldt efter blot et kvarters spil, da Emiliano Marcondes afsluttede uden for feltet, Ernest Asante rettede bolden af, så den fuldstændig snød Mikkel Andersen i Lyngby-målet.

Resten af halvlegen bar ikke præg af to mandskaber, der bekymrende sig mest om det forsvarsmæssige. Der var flere fejl, der burde have resulteret i scoring.

Lyngbys Bror Blume skød over fra en god position i straffesparksfeltet. Det samme var tilfældet med Ernest Astante, der heller ikke ramte målet fra en fin position.

David Nielsen smed trøjen efter 1-0-scoringen:

Frygter dansk stjerne før finalen: 'Hun er livsfarlig!' 

Kontroversiel Bendtner storspiller: Men her raser han... efter scoring!  

Superliga-trænernes egen dom: Her er de fire vigtigste ingredienser i vores sæson