TV: FCN overlevede dumt rødt kort

SønderjyskE misbrugte straffespark og masser af chancer i overtal

FC Nordsjælland kom suverænt fra start, men måtte senere inkassere et rødt kort. (Foto: Anders Brohus)
FC Nordsjælland kom suverænt fra start, men måtte senere inkassere et rødt kort. (Foto: Anders Brohus)

HADERSLEV (Ekstra Bladet): Flotte mål, rødt kort, misbrugt straffespark, begyndende vending på en kamp, der så ud til at være afgjort allerede efter 10 minutters spil - en vending som dog løb ud i sandet.

Jo, der var underholdning for alle pengene, men det hele endte altså med en stor skuffelse for de 2375 tilskuere på Sydbank Park, der måtte se hjemmeholdet SønderjyskE tabe 2-1 til FC Nordsjælland.

Den dramatiske del af underholdningen med misbrugt straffe og rødt kort blev åbnet i 1. halvlegs slutminut.

Hjemmeholdets Erik Marxen afsluttede efter et klumpspil og passerede målmand David Jensen, men bag ham dukkede Andreas Maxsø og dummede sig ved at lege reservekeeper. Hans redning med hånden blev korrekt takseret til både straffespark og udvisning.

Se Andreas Marxø agere keeper her:

Se også: Lorentzen: Derfor trak jeg forhandlinger i langdrag

Marvin Pourie svigtede dog fra 11-meter-pletten. Derfor kunne FCNerne gå til pause med en 2-føring i ryggen, men også med udsigten til at skulle spille i undertal i hele 2. halvleg.

Den hurdle klarede holdet altså, selvom der kun var spillet seks minutter, da Silas Songani kanonerede bolden i nette til 1-2-reducering og hjemmeholdet siden fik ganske mange chancer for at udligne.

Så Marxø har bestemt rigtig meget at takke sine holdkammerater for.

Inden det kom så vidt, fik SønderjyskE fik sin planlagte startopstillling smadret kort før afslutningen på opvarmningen til opgøret.

Se også: Sønderjyske-boss rystet over Brøndby-krav

Anfører Niels Lodberg måtte nemlig udgå på grund af et vrid i knæet. Om det var forklaringen på, at hjemmeholdet lod sig overliste af det man godt kan kalde klassiske FCN-dyder, inden der var spillet 10 minutter.

Først da formstærke David Moberg Karlsson trak ind i banen fra højresiden og brugte sit gyldne venstreben til med et velplaceret skud fra knap 20 meter at sende bolden i nettet til 1-0.

Og næste gang, da Joshuas John drønede i gennem i venstresiden og sendte bolden ind foran mål, hvor Erik Marxen blev åndet så stærkt i nakken af Moberg, at han lavede selvmål.

Se også: Tilskuer-strid: Sønderjyske lukker billetsalg mod Brøndby

Dermed fortsatte FCNerne altså den opvisning, som seneste opgør sluttede med for ganske nylig . Her vandt nordsjællænderne nemlig 4-0, og der var ikke problemer i udsigt indtil Andreas Maxsø begyndte at lege målmand.

FCNerne lurede på kontrachancen i den 2. halvleg, der formede sig som et langt hjemmeholds-pres - et pres, der dog blev mindre og mindre effektivt efterhånden som minutterne gik. Derfor blev det kun ved Songani-reduceringen.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere