TV: FCN's nye brasilianer sender Brøndby på sidstepladsen

Bruninho var banens klart bedste, da FC Nordsjælland mandag slog AaB og efterlod Brøndby på Superligaens sidsteplads

Bruninho (t.v.) var kampens i særklasse bedste spiller mandag aften. (Foto: Jens Dresling)
Bruninho (t.v.) var kampens i særklasse bedste spiller mandag aften. (Foto: Jens Dresling)

FARUM (Ekstra Bladet): Ordet 'frelser' er temmelig forslidt i fodboldens verden, når en klub med ondt i målscoringen køber en angriber, der skal forløse potentialet.

Men når de danske mestre fra 2012 åbner sæsonen med at tabe 2-0 hjemme mod SønderjyskE og derefter får en snitter på 3-0 i Randers, og fansene så på en solbeskinnet aften i Farum ser Bruninho få hjemmebanedebut med både mål, saksesparkslækkerier og generelt engageret og målsøgende spil, så sidder der nok en fan eller to og tænker ordet frelser. Især når der ikke er andre boksspillere i truppen, som er kendt uden for Farum.

I maj måned gav Bruninho alt, hvad han havde i en kamp mod HB Køge. Se hans vilde dobbelt-tunnel her. 

Den 25-årige brasilianer, der kom til FC Nordsjælland for 12 dage siden fra HB Køge, udgjorde forskellen mandag aften, da hjemmeholdet tog sine første point i Alka Superligaen med 2-1 over AaB - og dermed overlader den enlige nedrykningsplads i rækken til Brøndby IF.

Bruninho blev midtpunktet i en fortjent 2-1-sejr til FCN over AaB. (Foto: Jens Dresling)
Bruninho blev midtpunktet i en fortjent 2-1-sejr til FCN over AaB. (Foto: Jens Dresling)

I en 1. halvleg, hvor den rutinerede AaB-duo Rasmus Würtz og Kasper Risgård hele tiden truede med at sætte sig på kampen, var Bruninho med både fysik, teknik og hurtighed hele tiden en kilde til uro for udeholdet. Også fordi, han søgte ned i banen og erobrede bolde fra AaB-spillerne.

Alene i de første minutter af hjemmebanedebuten var brasilianeren to gange på spil med gode løb mod AaB-målet, og efter 17 minutter blev det første gang rigtig farligt, da AaB-forsvareren Jakob Blåbjerg tabte bolden på midten, hvorefter Bruninho spillede Joshua John fri i venstre side af feltet. Hollænderen sparkede dog en rundskæv over målet.

Fem minutter senere slog den nye FCN-angriber så selv til. Højre backen Adam Örn Arnason kom stormende til baglinien og lagde et hårdt, fladt indlæg, som Blåbjerg headede lige ud til en fri Bruninho, der ikke tøvede med at udplacere Nicolai Larsen i AaB-målet.

Bruninho kroner en flot indsats med målet til 1-0:

Få minutter før pausen var det så, at man ikke kunne fortænke FCN-fansene i at tænke, at nu har de endelig igen fået en angriber af høj kaliber, om ikke en frelser, da Bruninho svang sig op til et saksespark, der ikke manglede meget i at overliste Larsen i AaB-målet.

Se brasilianerens fornemme forsøg her:

Nicolaj Thomsen stod fra sin venstre kant for AaB's farligste forsøg, da han et par gange i 1. halvleg slap fri, men en aflevering mod midten, som blev blokeret, inden Niclkas Helenius kunne nå frem, og en forkølet afslutning fra spids vinkel, var alt hvad Thomsen fik ud af sine muligheder.

Så skulle man tro, at AaB ville komme blæsende ud til 2. halvleg og trykke det unge FCN-hold i bund, men det gik nærmest stik modsat.

Hvor Würtz i 1. halvleg havde fyldt meget på midtbanen, blev det i 2. halvleg Martin Vingaard og ikke mindst Gudmundur Thorarinsson, der overtog styringen, sidstnævnte med godt overblik og gode skift i spillet.

Både i kontraer og gennemspillede angreb var FCN bedst i 2. halvleg, men den største chance tilfaldt - igen - Nicolaj Thomsen, der midt i halvlegen blev spillet fri bagom hjemmeholdets forsvar - kun for at sparke lige på målmanden.

Men Thomsen kom i det mindste frem til mulighederne, hvilket var mere end man kunne sige om de andre spillere i AaB-offensiven. Nicklas Helenius var en skygge af sig selv og blev udskiftet efter 62 minutter.

Rasmus Würtz (t.h.) måtte tilsyneladende skadet lade sig udskifte i 2. halvleg af mandagens kamp. (Foto: Jens Dresling)
Rasmus Würtz (t.h.) måtte tilsyneladende skadet lade sig udskifte i 2. halvleg af mandagens kamp. (Foto: Jens Dresling)

Bruninho faldt en anelse ud af kampen i 2. halvleg, hvor han mest agerede opspilstation og i et enkelt tilfælde bolderobrer. Han nåede dog lige at sætte Joshua John op til endnu en god mulighed, inden han til fortjent bifald blev skiftet ud 20 minutter før tid.

Bifald var der også fem minutter før tid, da indskiftede Marcus Ingvartsen scorede et meget flot kontramål, hvor han omringet af tre AaB-forsvarere brugte sin krop til at beskytte bolden og skubbe sig fri til en velplaceret afslutning, der lukkede kampen til 2-0. Troede man.

I det 90. minut fik Kasper Risgaard bugseret et indlæg i mål til 2-1 - AaB fik dog ikke skabt hverken tryk eller chancer mod slutningen.

27 kommentarer
Vis kommentarer