TV: Svensk guldfugl brillerede i Nordsjælland-målfest

FC Nordsjælland kan igen begynde at se op ad i tabellen, da de vandt 4-0 mod SønderjyskE, der fik brudt flot sejrsrække

Joshua John blev dobbelt målscorer i 4-0-sejren. (Foto: Jens Dresling)
Joshua John blev dobbelt målscorer i 4-0-sejren. (Foto: Jens Dresling)

Der har været store forventninger til FC Nordsjællands nye svensker David Moberg-Karlsson. Talentet er uomtvisteligt, men på banen har der været langt mellem snapsene, siden han kom til Farum i sommerpausen.

I 4-0-sejren mod SønderjyskE fik han sit store gennembrud, hvor han viste masser af prøver på sin teknik og sit store overblik. Det blev krydret med et fantastisk solomål til 3-0, hvor han drev gæk med hele SønderjyskE-forsvaret og satte den sikkert i kassen. Han lagde også op til hjemmeholdets 1-0 mål, hvor han elegant spillede Joshua John fri i feltet. Hollænderen scorede til 2-0, mens Oliver Thychosen cementerede storsejren kort før tid på en omstilling.

Anders Egholm regner ikke forbliven i Superligaen for sikker endnu (Foto: Anita Graversen) Superligaen Hobro-helt: Jeg har hentet større forspring

Der gik ikke mange minutter af kampen før David Moberg-Karlsson for første gang viste storspil. Han satte let Guira af ved baglinjen med flere hurtige husmandsfinter, og spillede bolden fladt ind til Joshua John, der let kunne sende den det sidste stykke ind over stregen.

Netop de to kanter, Moberg-Karlsson og Joshua John, virkede særdeles veloplagte og udfordrede konstant deres direkte oppassere med finurlige driblinger og god fart.

SønderjyskE var sporadisk farlige i  første halvleg, men når de kom op på hjemmeholdets banehalvdel, var de særdeles ineffektive.

DBU Pokalen TV: Kæmpe drama da Brøndby blev sendt ud

DBU Pokalen TV: Kæmpe drama da Brøndby blev sendt ud Johan Elmander og Brøndby har ikke fået nogen god start på foråret med nederlag i pokalturneringen samt bare et point i de to første superligakampe. (Foto: Gregers Tycho) Brøndby Brøndby risikerer bøde efter pokal-nedtur

Sublim svensker
Anderledes effektiv var FC Nordsjællands svenske guldfugl Moberg-Karlsson, der efter lidt over en halv times spil rundbarberede Erik Marxen på kanten.

Svenskeren bevarede overblikket og lagde den fladt tilbage til Hans Mulder, der fra tæt hold på det skammeligste og sparkede over mål.

Forskrækkelsen fik SønderjyskE til at vågne lidt op, og Pourié havde en stor chance for at udligne. Men tyskeren fik slet ikke træf på bolden, og hjemmeholdet kunne ånde lettede op.

I de døende minutter af første halvleg appellerede SønderjyskE to gange for straffespark, men dommeren gjorde ikke mine til at fløjte.

- Nu får vi jo lidt hjælp af storskærmen, men jeg mener, at vi skulle have haft straffespark, sagde SønderjyskEs træner Lars Søndergaard diplomatisk til TV3 Sport i pausen af kampen.

Og frustrationerne blev nok kun større for SønderjyskE-træneren, da en Nordsjælland-mand tydeligt tog hånden til hjælp. Men endnu en gang undlod kampens dommer at pege på pletten.

Det var så som så med det polerede spil i anden halvleg, hvor der især var dømt herrefight med den centrale midtbane. Meget atypisk var det SønderjyskE, der havde bolden mest, men opstillet gik alt for langsomt, og de blev sjældent rigtig farlige.

Brøndby løb ind i en ny fiasko mod SønderjyskE, men Thomas Frank bør ikke fyres (Foto: Gregers Tycho) Superligaen Glem fyring, Brøndby: Her er løsningen  

Fantastisk solomål
Derfor var det ingen overraskelse, at FCN kunne udbygge føringen. Pierre Kanstrup mistimede totalt en lang bold fra Mtliliga. Joshua John viste sin fænomenale hurtighed og kunne prikke bolden let forbi forsvarsklippen. Alene med Martin Skender var John iskold og udbyggede hjemmeholdets føring.  

Kort efter scorede Moberg-Karlsson med kampens absolut bedste detalje, mens Thychosen cementerede 4-0-sejren kort før tis

Med sejren går FC Nordsjælland forbi SønderjyskE i tabellen, efter deres første sejr efter vinterpausen. SønderjyskE kan dog trøste sig med, at de stadig er i sikker afstand til ned

Se mål og højdepunkter fra kampen her:

2 kommentarer
Vis kommentarer