Ud af krisen: FCN reddet af frisparksdrøn

AaB var sprudlende i Farum og fik point på udebane for sjette gang i træk. FC Nordsjælland manglede derimod meget, men fik et point med fra kampen

Andreas Skovgaard var den store skurk i Farum i første halvleg. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Andreas Skovgaard var den store skurk i Farum i første halvleg. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

FARUM (Ekstra Bladet): FC Nordsjælland plejer tit at levere sprudlende spil og mange mål på hjemmebane. I søndagens kamp mod AaB lykkedes intet af det.

Et selvmål i første halvleg afgjorde næsten kampen til AaBs fordel, hvor FCN ikke havde skarpheden foran mål. Donyoh reddede dog hjemmeholdet med godt ti minutter igen efter en frisparksscoring.

Begge hold spillede dog til fra frisk fra start af med aggressivt pres, og det skabte flere muligheder i starten af kampen.

Hurtige Mikkel Damsgaard fik første forsøg i kampen allerede i andet minut og tre minutter senere sparkede Mikkel Ryggard snært over mål efter et flot frispark fra kanten af feltet.

Det var tydeligt at se, at FC Nordsjælland prøvede at presse AaB på tempoet, og det var med til at skabe forvirring i udeholdets forsvar. Specielt Jonathan Amon drev gæk med AaB de første otte minutter.

Derefter stemplede AaB for alvor ind i kampen.

Udeholdet var dog milimeter fra at score i det niende minut, da Kasper Kusk tæmmede bolden efter et indlæg og konsekvent trykkede af mod Nicolai Larsen.

Generelt var det en underholdende start på opgøret, hvor det direkte spil fra begge hold gav sprudlende chancer og store chancer. AaB var dog langt bedst i første halvleg bortset fra de første ti minutter.

I det 23. minut fik udeholdet dog hul på bylden, da Andreas Skovgaard skubbede bolden i eget net i kamp med Jores Okore efter et godt og nærgående hjørnespark.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lucas Andersen og Tom van Weert efter AaB-scoringen i første halvleg. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Lucas Andersen og Tom van Weert efter AaB-scoringen i første halvleg. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
 

AaB virkede utroligt veloplagte i Farum med angriber Lucas Andersen i spidsen, mens FC Nordsjælland ikke kunne få spillet til at fungere efter scoringen, og hjemmeholdet var tydeligt frustreret og usikre i forsvaret.

Hjemmeholdet var heldige ikke at komme bagud med 2-0 inden pausen, da Nicolai Larsen forærede bolden i fødderne på Kasper Kusk lige uden for feltet - afslutningen var dog for alt svag.

Udeholdet kunne derfor gå til pause med en 1-0 føring.

Tumult som højdepunkt
Intensitet dalede en smule i anden halvleg, men efter 68 minutters spil kom Ulrik Yttergård Jenssen og Lucas Andersen i karambolage med hinanden. Det skabte en del tumult og kostede dem begge et gult kort.

Bedste forsøg kom til FC Nordsjælland og Andreas Skov Olsen med godt 20 minutter igen, da han bragede bolden med krogen - men Jacob Rinne leverede en flot redning.

Som man troede, at nordjyderne havde sikret sig sejren, sendte Godsway Donyoh et flot frispark af sted fra kanten af feltet, og bum - så stod der 1-1 på måltavlen. FC Nordsjælland var faktisk tættest på sejren til sidst, hvor AaB prøvede at forsvare den ene point hjem.

Til slut måtte Andreas Skovgaard dog indkassere sit andet gule kort og en tidlig tur i bad.

Selv med det uafgjorte resultat er FC Nordsjælland placeret i den tunge ende af tabellen på en tiendeplads med 17 point. AaB spiller sig derimod i top fem med pointdelingen.

Superliga-profil med overraskende forlængelse: Har en særlig grund

Vanvittig afslutning: Teenager blev derby-helt i overtiden

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind