Vanvittig opbakning: Superligaklub er blevet kult i udlandet

I Skotland findes en utraditionel FC Nordsjælland-fanklub, der går længere end de fleste, når det gælder kærligheden til mandskabet fra Superligaen

FC Nordsjælland er blevet et stort hit hos en lille gruppe skotter i Glasgow. (Foto: Jens Dresling)
FC Nordsjælland er blevet et stort hit hos en lille gruppe skotter i Glasgow. (Foto: Jens Dresling)

FC Nordsjælland er ikke kendt for at være en af Superligaens største trækplastre, når det gælder tilskuere.

Farum-holdet har traditionelt svært ved at fylde tribunerne til hjemmekampene, og når klubbens aktører gæster fremmed græs i landets bedste række, er en enkelt bus for det meste nok til at fragte de medrejsende tilhængere.

Af samme grund er det ganske opsigtsvækkende, at Superliga-mandskabet tilsyneladende er blevet det helt store hit hos en gruppe skotter i storbyen Glasgow. Men sådan ligger landet hos FCN Glasgow Supporters Club, og den lille forsamling af britiske Nordsjællland-fans mener det alvorligt.

Se også: TV: Svensk guldfugl brillerede i Nordsjælland-målfest

Det kommer i den grad til udtryk ved at kaste et blik på fanklubbens hjemmeside fcnglasgow.co.uk, der udstråler et overskud og en seriøsitet, som efterlader enhver form for tvivl om alvor og oprigtig interesse for projektet på et meget lille sted.

På samme webside finder man også baggrunden for fanklubbens opstandelse, der tager afsæt i en noget utraditionel indledning på et kærlighedsforhold, som tager til i styrke dag for dag.

FC Nordsjælland-spillerne har en lille skare af dedikerede fans i Skotland. (Foto: Jens Dresling)
FC Nordsjælland-spillerne har en lille skare af dedikerede fans i Skotland. (Foto: Jens Dresling)

En tilfældighed
Ingredienserne tæller drikkevarer i form af øl, en Xbox og spillet Pro Evolution Soccer. De ting blev blandet sammen i begyndelsen af en weekend i januar 2014, og så var Mark Collins, Steven Gilliland og Michael O'Donnell ellers på vej mod et lille eventyr.

- En tilfældig fredag aften foran XBox'en, valgte systemet FC Nordsjælland (som vores hold, red.). Vi valgte hver en spiller og startede på en mindeværdig rejse i Champions League. Mange timer (og øl) senere begyndte et bånd at blive knyttet mellem os og klubben, lyder ordene på hjemmesiden.

Siden da er det gået hurtigt. Tilhørsforholdet voksede sig stærkere, og der blev købt merchandise, mens FC Nordsjællands kampe og ageren blev fulgt tæt fra basen i Skotland.

Se også: FCN-helt: Jeg er hentet til at skaffe point

- Klubben har været ubeskrivelig hjælpsom på den måde, at der er kommet opdateringer fra kampene på engelsk via Twitter-profilen, når vi ikke har haft mulighed for at se holdet i aktion, lyder det videre på hjemmesiden.

Snart er det dog slut med kun at kigge med fra skærmene. De skotske herrer har besluttet at drage til Danmark i april for at følge FC Nordsjælland i Superligaen fra tætteste hold.

Joshua John er en af de store favoritter hos de skotske FC Nordsjælland-fans. (Foto: Jens Dresling)
Joshua John er en af de store favoritter hos de skotske FC Nordsjælland-fans. (Foto: Jens Dresling)

Gæster Danmark
En nedtælling er blevet programmeret på hjemmesiden, og sekunderne tikker langsomt i retning mod et møde med den danske klub, der måske endda kan se frem til international støtte i to kampe, når skotterne melder deres ankomst.

- Vi har planer om at tage til hjemmekampen mod OB (programsat 12. april, red.) og bliver meget vel for at tage med til udekampen mod FC København i den samme uge, bebuder skotterne på hjemmesiden.

De kunne så sent som lørdag aften glæde sig over, at deres helte fra Farum hev en fornem 4-0-sejr hjem i Superliga-opgøret mod SønderjyskE. En triumf der naturligvis fik omtale på de skotske fans Twitter-profil.

- Vigtigt med en 'clean sheet' efter rystende defensiv opvisning og godt at se John tilbage som målscorer. Ser frem til at have Bech til rådighed igen snart, var ordene på profilen.

Næste opgave for FC Nordsjælland finder sted 15. marts, hvor man hjemme i Farum tager imod FC Vestsjælland. En affære, der formentlig vil blive fulgt af minimum tre engagerede og dedikerede skotter...

Lørdag aften var der jubel i Farum - og givetvis også i Skotland... Se alle fire mål fra FC Nordsjællands sejr over SønderjyskE her:

30 kommentarer
Vis kommentarer