Vil hjælpe hospital: Stiller stadion til rådighed

FC Nordsjælland er klar til at blive en del af nødberedskabet i coronakrisen

Right to Dream Park i Farum kan blive en del af nødberedskabet, hvis coronakrisen kræver det. Foto: Michael Barrett Boesen/Ritzau Scanpix
Right to Dream Park i Farum kan blive en del af nødberedskabet, hvis coronakrisen kræver det. Foto: Michael Barrett Boesen/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

Ingen håber, at det bliver nødvendigt, men kræver coronakrisen det, er FC Nordsjælland er klar til at omdanne en del af Right to Dream Park i Farum til hospital.

Superliga-klubben tog allerede for godt en måned siden kontakt til Nordsjællands Hospital i Hillerød og Hillerød Kommune og fortalte, at de var parate til at hjælpe, hvis behovet skulle opstå.

- Vi er gået lidt stille med det, men det er korrekt, at vi har tilbudt vores hjælp og er klar til at være en del af et nødberedskab.

- Vi synes, at man som klub skal udvise samfundssind, og jeg kan se, at flere af vores kolleger heldigvis også gør sig tanker omkring det, siger FC Nordsjælland-direktør Søren Kristensen til Ekstra Bladet.

FC Nordsjælland-direktør Søren Kristensen. Foto: Lars Poulsen
FC Nordsjælland-direktør Søren Kristensen. Foto: Lars Poulsen

Det er syv såkaldte skybokse på den ene langside, som den nordsjællandske Superliga-klub stiller til rådighed for hospitalet.

Det er nogle af de mere eksklusive værelser på Hotel FC Nordsjælland, og de har alle de nødvendige faciliter for at kunne fungere som nødberedskab for det lokale hospital i Hillerød.

Værelserne kan eksempelvis bruges til ældre, der ikke har corona, men efter en operation har brug for at være isoleret, så de ikke rammes af virussen.  

- Det er et område af hotellet med egen indgang, og det ligger separat fra den øvrige del af huset, så det ville godt kunne lade sig gøre at lave et lille hospitalsafsnit der.

- Det er lejligheder med egen indgang, seng, badeværelse og en lille stue, der sagtens kan komme patienter med behov for isolation til gavn, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Søren Kristensen.

Klubben har traditionelt haft et tæt forhold til hospitalet i Hillerød.

Det var da også dem, man tænkte på, da man stod med omkring 2000 liter sodavand, flere hundrede poser chips og andre godbidder, som alligevel ikke skulle bruges til en hjemmekamp mod Brøndby.

Sodavand til hospitalsfolket

Foto: Anders Rasmussen, Nordsjællands Hospital, Hillerød
Foto: Anders Rasmussen, Nordsjællands Hospital, Hillerød
Foto: Anders Rasmussen, Nordsjællands Hospital, Hillerød

FC Nordsjælland havde forventet tæt på fuldt hus til opgøret, men nu er sodavand og snacks gået til andre end tørstige og lækkersultne fodboldfans.

Klubben var omkring påske forbi Nordsjællands Hospital i Hillerød med forsyninger.

- De ansatte der knokler virkelig i denne svære tid, så vi valgte, at det skulle komme dem til gode, så de har lidt at hygge sig med i personalestuerne efter en hård dag, siger direktør Søren Kristensen.

FC Nordsjælland har kaldt sine Superliga-spillere på arbejde igen, og de startede træningen mandag. Langt de fleste ansatte i klubbens administration er dog fortsat hjemsendt.

Dansk verdensmester har besluttet sig: - Satser på OL

Kæmpe støtte: Masser af solgte sæsonkort i Brøndby

FC Nordsjælland-spillere er tilbage efter hjemsendelse

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind