Vred FCN-træner: Håbløs OL-planlægning

Kasper Hjulmand har afgivet hele sit midterforsvar til OL-landsholdet og det blev udslagsgivende mod AaB, mener FCN-træneren

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC Nordsjælland

Tre debutanter, tre U19-spillere, et spritnyt midterforsvar – og så lige i en periode, hvor FC Nordsjælland i forvejen havde tabt to kampe i træk.

Nu kom det tredje nederlag så i kampen mod AaB og det forstærkede den minikrise Kasper Hjulmands tropper er havnet i. Forklaringerne er mange, men spørger man Kasper Hjulmand, så giver blot to bogstaver en stor del af svare. O og L.

- Der er ingen tvivl om, at vi er hårdere ramt end AaB i dag af OL-udtagelsen og selvom jeg egentlig synes, at Viktor Tranberg og Andreas Skovgaard gør det ganske fornuftigt, så piller vi altså næsten 200 Superligakampe ud af vores hold med Pascal Gregor og Andreas Maxsø i Rio, sagde Kasper Hjulmand efter 2-1-nederlaget.

Efter en kamp, hvor FCN ellers var foran i 75 minutter, men netop det massive pres AaB lagde i de sidste 20-25 minutter kunne FCN’s mange uprøvede kræfter altså ikke holde til.

- Den manglende rutine giver sig jo netop udslag i nogle forkerte beslutninger og det at kunne holde hovedet koldt fordi man har prøvet det før – og der bliver vi ekstra hårdt ramt i forhold til AaB fordi det er to spillere på samme position og med stort kendskab til hinanden vi afgiver, sagde Kasper Hjulmand – og gav lige planlægningen en ordentlig opsang.

- Det håbløse er jo, at vi står i denne situation. At der ikke er lavet ordentlige aftaler, der stiller alle lige eller – som man har gjort i blandt andet Tyskland – finder nogle andre terminer at spille på. Hvorfor er denne runde eksempelvis ikke bare rykket, lød det fra Kasper Hjulmand, der ikke har kunnet sige nej til OL-projektet, men selvfølgelig kunne have bedt Pascal Gregor og Andreas Maxsø om at melde afbud.

- Nej, det kunne vi aldrig finde på. Det er godt for deres udvikling og vi bakker op om DBU og deres landshold. Det er ikke den vej vi skal gå, sagde Kasper Hjulmand, der med et skævt smil dog gerne ville gå med til, at et hurtigt dansk exit ved OL kunne hjælpe FCN:

- Ja, det ville være dejligt…

De to afløsere i midterforsvaret havde da heller ikke mange Superligakampe i benene. Viktor Tranberg var debutant og Andreas Skovgaard spillede sin blot 19 kamp.

Derudover var der specielt en ting, der ærgrede Hjulmand.

- Da AaB kommer med deres pres har vi to kontra’er, hvor vi kunne have lukket kampen. Havde vi udnyttet de chancer, så havde vi ikke stået her.

Baby-bold: Unge FCN’er knækkede mod AaB

FCN-træneren fik også opbakning fra trænerkollegaen i, at FCN var hårdere ramt end AaB i forhold til OL-fravær.

- Ja, det må jeg nok sige. Jakob Blåbjerg kunne vi erstatte en-til-en (Jakob Ahlmann) og i forhold til Børsting og midtbanen, så har vi efterhånden gode alternativer, lød det fra Lars Søndergaard, der altså stadig er ubesejret i Superligaen og har hentet otte af 12 mulige point.

- De ser godt ud på papiret og i tabellen, men på banen er de stadig nogle ting vi skal arbejde med. Ikke mindst i det offensive.

Her viste finurlige Christian Bassogog igen prøver på sine driblekundskaber, men der mangler noget slutprodukt fra de hurtige fødder. Et faktum Lars Søndergaard da også adresserer.

- Altså, han er jo ikke naturlig boksangriber og vi vil faktisk gerne have ham mere derind, så det prøver vi at lære ham. Det var da heller ikke på grund af træthed, at jeg skiftede ham ud, men Sebastian Grønning er mere en bokstype – og det så vi da også, da han jagtede den bold, som Meilinger så endte med at sende direkte i mål, sagde en tilfreds Lars Søndergaard efter 2-1 sejren i Farum.

Mtiliga lykkelig efter ni måneders skadeshelvede
Lårene var tapet ind med et par kilometer køkkencellofan og der var mast godt med is ind under.

Alligevel – og oven i købet efter et nederlag – var benenes indehaver en lykkelig mand. Ni måneders skadeshelvede var nemlig overstået for Patrick Mtiliga, der for første gang var på banen efter at have været ude siden sidste efterår.

- Det var fedt og jeg synes egentlig det gik meget godt. Det mangler måske noget timing og det var da heller ikke meningen, at jeg skulle have spillet hele kampe, men der var altså andre før mig, der skulle ud, sagde Patrick Mtiliga, der med længder tager prisen som alderspræsident i omklædningsrummet hos FCN.

Men gammel?

- Haha, nej – jeg føler mig som en ung 35-årig, kom det med et grin fra Mtiliga, der dog gerne vil vedstå, at det er nogle meget unge knægte han skal dirigere rundt med.

- Ja, det stiller nogle ekstra krav til mig, men det har jeg ikke noget problem med. Vi ser også i dag, at når vi spiller med så ungt et hold, så vil det give nogle situationer, der måske ikke bliver løst helt perfekt, men omvendt, så er der meget energi og gejst i at have så mange unge spillere, sagde Mtiliga efter 2-1 nederlaget til AaB.

- Selvfølgelig savner vi Pascal Gregor og Maxsø i dag. Det siger sig selv, at man ikke bare kan fjerne vores midterforsvar uden at det skulle give problemer – og specielt i slutminutterne har vi svært ved at holde hovedet koldt, sagde Patrick Mtiliga med en kort ærgrelse.

Det så dog ud til, at comebacket for den tidligere landsholdsback overskyggede pointtabet i Farum – og der er heller ingen tvivl om, at det unge FCN har brug for al Mtiligas rutine.

Randers henter costaricansk angriber i Hobro

Straffesparks-synder sviner sig selv

Hemmeligt topmøde om van der Vaarts Midtjylland-skæbne

Se AaB tryne ungt FCN-mandskab i slutminutterne:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+