FCK bekræfter: Flere klubber vil have Amartey

Daniel Amartey kan have spillet sin sidste kamp for FC København, siger Ståle Solbakken, der antyder, at klubben vil hente en defensivspiller inden transfervinduets lukning

Ståle Solbakken bekræfter, at der er flere klubber, der forhører sig på Daniel Amartey (Foto: Linda Johansen)
Ståle Solbakken bekræfter, at der er flere klubber, der forhører sig på Daniel Amartey (Foto: Linda Johansen)

Transferspekulationerne svirrer omkring FC København i disse dage. Klubbens varmeste salgsemne Daniel Amartey bliver sat i forbindelse med flere forskellige klubber - senest Newcastle og Juventus, og det er ikke usandsynligt, at et salg af profilen er under opsejling.

Daniel Amartey er imidlertid stadig at finde i FC København, men han spiller med garanti ikke de kommende to Superliga-kampe, hvor han er i karantæne efter det røde kort mod FC Nordsjælland i søndags. Situationen om Daniel Amartey er altså spændt, og FCK-manager Ståle Solbakken nævner det som en mulighed, at ghaneseren snart er fortid i klubben.

- Der er ikke meget mere at tilføje. Som det ser ud nu, er han her. Han kan have spillet sin sidste kamp, men det kan også være, at han ikke har spillet sin sidste kamp. Han har to kampes karantæne, så vi må se. Der er klubber, som forhører sig og som nok er ganske interesseret. Vi må vente og se, hvad det ender med, siger Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Han bekræfter, at FC København reelt bare venter på, at der kommer et tilbud, der er for godt til at afvise.

- Ja, det gør vi, siger han direkte adspurgt.

Se Amarteys udvisning fra weekenden:

I takt med spekulationerne om Amarteys afgang, er snakken om en afløser allerede i fuld gang. Særligt efter Pelle Nilssons skade er FC København sårbare defensivt, og Ståle Solbakken afviser ikke, at klubben kan handle mere inden transfervinduets lukning.

- Situationen er blevet lidt forandret ved at Pelle Nilsson er ude i så lang tid. Hvis vi oven i det mister Amartey, mister vi faktisk tre spillere, fordi det er en central midtbanespillere og to midtstoppere. Amartey var en spiller, som vi altid vidste, vi kunne bruge, fordi han kan spille på alle positioner. Vi må se, siger Ståle Solbakken, der risikerer at have en smal trup rent defensivt i efteråret medmindre der handles.

-Hvis Daniel bliver solgt og Pelle Nilsson er ude i så lang tid, må vi se på situationen. Så længe Daniel er her, har vi situationen fuldstændig under kontrol, men hvis han bliver solgt, er jeg ikke nær så komfortabel ved situationen. Det er noget, enhver kan se, så vi må se, hvad vi kan gøre, hvis vi står i den situation

Se også: Tre år i Brøndby - nu tæt på Blackburn

Brøndby har lejet Ronnie Schwartz for resten af sæsonen (Jens Dreisling) Plus Brøndby, FCK og FCM på markedet: Her skal din klub handle

Senest er FC København blevet sat i forbindelse med Ebenezer Ofori i AIK, fordi Ståle Solbakken i mandags var på spiontogt i Stockholm, hvor han overværede kampen mellem Djurgården og AIK i Allsvenskan, hvor Ofori var på banen. Solbakken forklarer dog, at han ikke kiggede på en specifik spiller.

- Jeg var i Stockholm i mandags for at se lokalderbyet, og så har man forsøgt at finde ud af, hvorfor jeg var der. Jeg var der for at se en god fodboldkamp i en international ramme. Det er en god måde at se spillere and i en ramme, der lig det internationale. Det var derfor, jeg var der. Jeg ville have et overblik, og det var ikke mere end det, siger Ståle Solbakken, der i øvrigt afviser, at Ebenezer Ofori er samme type som Daniel Amartey.

FC København kan altså begynde at forberede sig på en fremtid uden Daniel Amartey. Det kan passende ske på fredag, hvor ghaneseren er i karantæne i kampen mod FC Midtjylland.

Se også: Ståle slås med disciplinen

Daniel Amartey så rødt mod FCN (Foto: Anthon Unger)
Daniel Amartey så rødt mod FCN (Foto: Anthon Unger)
 

13 kommentarer
Vis kommentarer