FCK dummede sig mod oprykker

FC København  og Thomas Delaney fik et point ud af et tungt pres mod Viborg, der lukkede helt ned for offensiven efter at have bragt sig foran tidligt

FCK skabte store chancer, men måtte nøjes med et point. (Foto: Polfoto)
FCK skabte store chancer, men måtte nøjes med et point. (Foto: Polfoto)

VIBORG (Ekstra Bladet): Superligaens dukse mistede søndag eftermiddag et lille skridt i mesterskabskampen, da FCK måtte nøjes med 1-1 i Viborg.

Løverne havde fortjent de tre point, da udeholdet sad tungt på opgøret og skabte langt flest muligheder, men den manglende energi og evne til at skabe de helt store chancer kostede FCK i sidste ende mod et meget defensivt hjemmehold.

Begge mandskaber bød ellers virkelig op til dans, da dommer Michael Johansen blæste opgøret i gang. Tempoet var højt, intensiteten ligeså og Nicolai Jørgensen var tæt på at åbne scoringen allerede efter fem minutter, da et hjørnespark dumpede ned foran ham i det lille felt. Det blev til en afslutning i sidenettet fra FCK-stjernen, der heller ikke havde meget tid til at reagere i situationen.

De grønblusede værter svarede prompte igen, da Jeppe Curth bare få minutter senere brød igennem og var helt alene med Robin Olsen i FCK-målet. Curth forsøgte at chippe bolden over svenskeren, men keeperen havde læst den lille frontløbers tanker og blev på benene.

FCK skuffede i det midtjyske mod et godt kæmpende hjemmehold. (Foto: Tobias Nicolai Kvist)
FCK skuffede i det midtjyske mod et godt kæmpende hjemmehold. (Foto: Tobias Nicolai Kvist)
 

Der var dog uvant meget plads bag FCK’s firebackkæde i kampens åbning, og det udnyttede Viborg efter små ti minutter, da Jonas Kamper fik en friløber bare minuttet efter kollegaen Curth. Kamper havde lært lektien og afsluttede fladt og hårdt. 1-0 til Viborg, der fint udnyttede københavnernes sløsede tilgang til kampen.

Men det var så det sidste, man så til Viborg-offensiven i første halvleg. Johnny Mølbys mandskab trak de offensive kanoner tilbage efter de ti hæsblæsende minutter i indledningen. Nu lignede Viborg mest af alt en skildpadde, der var kravlet ind i sit skjold.

Nu var det op til FCK’s guldaspiranter at knække skallen på det defensive hjemmehold. Benjamin Verbic blev første mand til at gøre forsøget, da sloveneren afsluttede fladt ude ved stolpen fra 12-14 meters afstand. Peter Friis nåede dog flot ned, og det skulle blot være den første af en række fine aktioner fra Friis denne søndag.

Nicolai Jørgensen og Youssef Toutouh forsøgte sig også begge med et par halvhjertede forsøg, men hjemmeholdet havde trods alt succes med at lukke ned for de helt farlige tilbud - det skal værterne trods alt have, selv om man lige så godt kunne have afspærret FC Københavns banehalvdel efter de første ti minutter.

Nicolai Jørgensen havde en svær dag i Viborg. (Foto: Tobias Nicolai Kvist)
Nicolai Jørgensen havde en svær dag i Viborg. (Foto: Tobias Nicolai Kvist)
 

Tættest på udligningen i første halvleg var Ludwig Augustinsson, der svingede sit venstreben på et direkte frispark med få minutter tilbage. Afslutningen manglede dog den sidste fart for at passere Peter Friis i Viborg-målet.

Kampbilledet ændrede sig ikke efter pausen, idet Viborg forsøgt at trække tempoet ud af forestillingen og holdt mange mand bag bolden konstant.

Gæsterne fra hovedstaden forsøgte derimod at ændre kampens karakter ved at sætte Andreas Cornelius ind som makker til Federico Santander, og det tunge FCK-pres blev ikke mindre af denne manøvre. Løverne testede også Peter Friis med jævne mellemrum, men ikke med den altafgørende chance.

I stedet så Viborg ud til at skulle bringe sig afgørende i front, da Jeppe Curth blev væltet i feltet af Mathias ‘Zanka’ efter en lille times spil. Det lignede på ingen måde verdens klareste straffespark, men Michael Johansen så ikke ud til at være i tvivl.

Jeppe Curth brændte dog på det skammeligste muligheden fra 11-meterpletten. Et virkelig sløjt straffespark fra Curth, der tydeligt viste, hvor han ville afslutte. Og endda lige i målmandshøjde.

De medrejsende FCK-fans blev naturligt mere og mere taktfaste i deres tilråb på ‘attack’, som kampen nærmede sig sin afslutning. Det samme gjorde Ståle Solbakken - bare på norsk. Lige lidt så det ud til at hjælpe, da superligaens førerhold virkede fantasiforladt i front - og værternes skildpadde-taktik så ud til at give pote mod løvernes offensiv.

Ti minutter før tid følte FCK’erne sig snydt for et straffespark, da Federico Santander slap alene igennem mod mål. Peter Friis kom farende ud af sit mål og stødte sammen med angriberen, der blev liggende i græsset, mens Viborg-forsvaret, for Gud ved hvilken gang, fik reddet kastanjerne ud af ilden. Michael Johansen mente dog, Viborg-keeperen nåede bolden først.

Kampens afslutning blev ren overlevelse for hjemmeholdet, ligesom det egentlig var fra tiende spilminut. Men det holdt ikke for det hårdt kæmpende hjemmehold, da Thomas Delaney pandede udligningen ind efter et hjørnespark med ét minut tilbage.

Mere blev det dog ikke til for guldaspiranterne, selv om hjemmeholdet fik George Fochive smidt ud i slutfasen, og FCK må stille sig tilfreds med ét point.

TV: Her får VFF-spiller rødt kort

109 kommentarer
Vis kommentarer