FCK gik glip af medaljer - 'Lillebror' stjal bronzen

Med 0-0 i Farum tog værterne bronzen og en europæisk billet, mens FCK måtte nøjes med en sidste international chance på fredag

Andres ulykke kan være næsten lige så rar som egen lykke. Så da FCK ikke kunne score i Farum og dermed måtte nøjes med en for storklubben skuffende fjerdeplads, måtte de medrejsende fans nøjes med at hygge sig over, at ærkefjenden fra Vestegnen ikke løb med The Double.

At en kvalifikation til europæisk fodbold var skudt til hjørne sammen med en samling ligegyldige bronzemedaljer var i den sammenhæng åbenbart lidt underordnet.

Den slags tager man til gengæld gerne med i FC Nordsjælland, der altså overlevede at blive overhalet af FCK i foråret og samtidig kunne trække på skuldrene af Ståle Solbakkens hånende betragtninger om ’lillebrors’ internationale format.

Silkeborg IF Vanvittigt drama! Traditionsklub reddet på stregen

Lige som man kunne være tilfredse med at lukke sæsonen med en livlig og intens nullert på eget kunstgræs for fyldte tribuner.

Og de rødklædte FCN-spillere storfejrede da også bedriften efter sidste fløjt.

FCK skulle jagte sejren, og det kunne ses fra start, hvor gæsterne satte sig ret massivt på spillet, mens værterne så ud til at være udmærket tilfredse med at vente på at kunne føre kontrakniven.

Der manglede dog det sidste, kreative indslag, og hjemmeholdet lukkede godt af på kanterne, så et par nærgående hjørnespark fra Viktor Fischer var det tætteste FCK kom på en føring.

 

Kort før pausen kunne den hvide mur af FCK-tilhængere dog endelig bryde ud i et forløsende brøl efter en scoring. Den faldt dog en snes kilometer sydvest derfra, men at Brøndby kom bagud var hørbart guf i fjendeland.

Superligaen Av! Brøndby siger farvel til stor profil

Det lå lidt i luften, at det var i luften det skulle ske for FCK, og to minutter efter pausen var det tæt på. Rasmus Falk slog et indlæg til bagerste stolpe, hvor Sotiriou headede hen over VM-keeper Runar Runarsson, men Victor Nelsson fik reddet på stregen.

Kort tid efter blev samme cypriot serviceret af Peter Ankersen ved samme stolpe, men denne gang fik Runarsson et par frelsende fingre på bolden.

 

I den anden ende af banen måtte en suverænt spillende Erik Johansson sætte et brag af en tackling ind på Mads Pedersen for at holde håbet i live

Det levede i en hektisk slutfase, hvor Peter Ankersen fik en kæmpe mulighed ved bageste stolpe efter en fin pasning fra indskiftede Pierre Bengtsson, men den offensive back brændte på det skammeligste som et symbol på en FCK-sæson til glemmebogen.

Ståle Solbakkens tropper må nu i stedet jagte billetten ud i Europa fredag mod enten AGF eller SønderjyskE.

168 kommentarer
Vis kommentarer