FCK holder liv i guldhåbet

For 16. gang i træk lykkes det ikke Brøndby at vinde i Parken – Agger måtte udgå med ildebefindende - Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney sikrede sejren for FCK

FC København holder liv i drømmene og håbet om at vinde guld, mens Brøndby kommer længere væk fra målsætningen om top-3.

For øjnene af 31.223 tilskuere i Parken vandt FCK 3-1 over rivalerne fra Brøndby efter et af de bedste lokalopgør.

FC København bevarer dermed håbet om at komme ind i guldkampen, mens Brøndby har fået en katastrofal start på foråret med blot ét point i de tre første kampe.

Daniel Amartey åbnede målshowet i Parken, da han firsttimmede bolden i mål fra 23-25 meter. Med strakt vrist og helt oppe i hjørnet uden chance for en sprællende Lukas Hradecky. Et fantastisk mål, der sagtens kan ende med at blive nomineret som Årets Mål.

Brøndby udlignede kort efter pausen, da Danny Amankwaa mistede bolden omkring banens midte.  Indskiftede Alexander Szymanowski stormede mod mållinjen, lagde bolden ind og efter en afslutning havde den hos Ariel Nuñez, der udlignede til 1-1 lige foran Brøndbys medrejsende fans.

Nicolai Jørgensen scorede til 2-1 kort efter. FCK-profilen havde ellers været meget anonym før pausen. Han virkede slet ikke motiveret og klar til at løbe de ekstra meter for holdkammeraterne.

Men en afslutning fra kanten af feltet fra Jørgensen kort efter Brøndbys udligning var et varsel om en langt mere motiveret kreatør.

Ludwig Augustinsson slog et hjørnespark, som landede inde i det lille målfelt, hvor Frederik Holst slet ikke magtede at holde Nicolai Jørgensen, der havde let ved at score.

Mod slutningen lykkes det Thomas Delaney at sætte tingene på plads med et elegant lop over Lukas Hradecky, så FCK fik en fortjent 3-1 sejr.

Brændte to friløbere

FC København lagde et enormt tryk på Brøndby fra starten. Det resulterede i flere gode chancer i starten af det intense, dramatiske lokalderby.

Ludwig Augustinsson ramte overliggeren, Daniel Amartey havde et glimrende langskud og Thomas delaney forsøgte sig med et hovedstød.

Brøndby kom mere med i opgøret som halvlegen skred frem. På trods af savnet af Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Dario Dumic stod de unge, klejne drenge imod det fysisk stærkere FCK-mandskab.

Brøndby gik til pausen uden at score. Det hang i høj grad sammen med uskarpheden hos Ariel Nuñez og Teemu Pukki.

For de havde begge en friløber som burde have udløst scoring. Nuñez kom alene med Stephan Andersen, der mesterligt afværgede afslutningen.

Ariel Nunez brændte en kæmpe chance i første halvleg. (Foto: Lars Poulsen)
Ariel Nunez brændte en kæmpe chance i første halvleg. (Foto: Lars Poulsen)

Senere i halvlegen fik Teemu Pukki en gratis chance, da han blev spillet fri af Daniel Amartey. En friløber, der fangede FCK-forsvaret i ubalance. Men finnen viste, hvor han ville afslutte, så FCKs landsholdskeeper var endnu engang på pletten.

Agger fik ildebefindende

Brøndby blev kort før de to store muligheder alvorligt svækket, da dagens kaptajn, Daniel Agger, ufrivilligt måtte forlade banen.

Agger havde flere gange i halvlegen taget sig til brystet, og han blev skiftet ud, fordi han fik et ildebefindende.

Det betød flere rokeringer i Brøndby-bagkæden., hvor Martin Ørnskov rykkede ned, Ferhan Hasani kom ind centralt på midten og Alexander Szymanowski gik ud på kanten.

107 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere