FCK kan sætte Superliga-rekord i Parken

Superligaens førerhold har spillet 28 kampe i træk uden nederlag - i aften kan de tangere FC Midtjyllands Superliga-rekord, når netop midtjyderne gæster nationalarenaen

FCK har været suveræne i egen hule i denne sæson. Her er det Nicolai Jørgensen, der tiljubles efter en scoring mod Brøndby (Foto: Lars Poulsen)
FCK har været suveræne i egen hule i denne sæson. Her er det Nicolai Jørgensen, der tiljubles efter en scoring mod Brøndby (Foto: Lars Poulsen)

Fodboldtilhængere har det med at fortrænge nederlag, men det er ikke ’undskyldningen’, hvis FCK-folket ikke kan huske deres seneste Superliga-nederlag i Parken.

For ens hukommelse skal være en smule over gennemsnittet for at kunne svare på, hvornår københavnerne senest forlod nationalarenaen som tabere.

28 kampe i træk har Ståle Solbakkens mandskab spillet uden nederlag, og der er mere end point på spil i aftenens kamp i Parken. 

Tillægsgevinsten ved point vil være en rekord. Lige nu indhaves rekorden for flest hjemmebanekampe i træk uden nederlag af netop FC Midtjylland, der i perioden april 2007 til november 2008 spillede 29 Superliga-kampe hjemme i Herning uden at tabe.

Zanka anerkender, at han til tider er et svin på banen. (Foto: Jens Dresling) FC København 'Skurken' Zanka: Ja, nogle gange er jeg et svin

Den flotte stime satte FCK en stopper for, og i aften kan Superligaens førerhold så tangere de forsvarende mestres bedrift med 29 nederlagsløse hjemmekampe i træk. 

- Jeg kendte ikke til den rekord, før nogen fortale mig om det den anden dag, men den betyder ikke så meget for os. Men selvfølgelig når vi er så tæt på, kan vi jo lige så godt prøve at få den, siger FCK-manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Hans mandskab har været suverænt på hjemmebane i denne sæson og hentet 36 point i 14 kampe. På udebane hedder totalen 17 point i 12 kampe.

- Vi har ikke bare vundet på hjemmebane. Vi har også spillet fin fodbold og scoret mange mål i denne sæson, hvor hovedårsagen til den fine hjemmebanestatistik i sidste sæson var, at vi holdt nullet mange gange, siger Ståle Solbakken og peger på en række af sine individualister som forklaringen på den store forskel på hjemmebane- og udebaneudbyttet.

- Verbic, Kusk, Santander og delvist Nicolai Jørgensen har spillet væsentlig bedre i Parken. Det handler nok om, at de har en bedre bane her, føler sig hjemme og har mange succesoplevelser herfra.

- De ved, at de har gjort det godt før, og det betyder noget.

Foto: Claus Bonnerup FC Midtjylland Midtjylland-kaptajn inden storkamp: Sølv vil være fint

FC København har på hjemmebane scoret 34 gange i 14 kampe, mens det på udebane blot er blevet til ti mål i 12 kampe.

Tallene understøtter Ståle Solbakkens teori, men faktisk har nordmanden set nogle af de samme problemer på hjemmebane, som FCK har haft på udebane:

- Vi har ikke været effektive nok. Forskellen på hjemmebane og udebane har bare været, at man ikke får lige så mange chancer ude, og så er det sværere at vinde kampene. 

Senest FC København tabte i Superligaen i Parken er 625 dage siden. Det var 15. august 2014, og til FCK’ere med mindre god hukommelse var det såmænd FC Midtjylland, der dengang vandt 2-1 på Østerbro.

Nu er midtjyderne tvunget til en ny sejr, hvis de vil holde fast i mesterskabschancen og deres egen Superliga-rekord.

FCK og FC Midtjylland mødtes tidligere på året i Herning. Se, hvordan det gik til, da Nicolai Jørgensen blev matchvinder:

23 kommentarer
Vis kommentarer