FCK-stjernen er brandvarm: - En fed tid

- Jeg er stolt af at nå de ti mål, men det bliver ingen sovepude, siger skarpretteren, der afviser at drømme om topscorertitel og A-landshold

Følg Fodbold
Følg Superligaen

Han eksekverer konstant med sit venstreben. På langskud, på frispark og – som denne aften – på straffespark. Den scoring var hans tiende, og Robert Skov har såmænd nettet seks gange i FCK’s seneste seks hjemmekampe.

Ståles triumf: Derfor var sejren over FCM SÅ vigtig!

Øksen er skarpsleben men udenfor banen er Skov-huggeren mere ydmyg og slår nærmest blikket ned, når han bliver spurgt til en ambition om at være topscorer.

- Det har jeg ikke tænkt over. Jeg tænker bare på at bidrage. Lige nu er de gået ind i rigtigt mange situationer, og det har selvfølgelig være en fed tid, som jeg nyder.

- Jeg er stolt af at nå de ti mål, men det bliver ingen sovepude, siger skarpretteren, der kom til klubben i januar.

Han vil dog gerne medgive, at han har lagt på i netop den rolle:

- Jeg er kommet tættere på mål og er blevet klogere i situationerne. Og så har jeg lært mine holdkammerater endnu bedre at kende. Jeg spiller med nogle fantastiske af slagsen, som sætter mig i gode situationer, og det nyder jeg hver dag til både træning og kamp.

- Jeg prøver at levere og være afgørende, både ved at arbejde hårdt og være afgørende i den offensive del, og det er dejligt at se, at det lykkes.

- Jeg synes, det er et godt skridt på vejen til at blive den spiller, jeg gerne vil være. Det er mit mål at bidrage med mange flere mål, siger han og afviser, at han inderst inde drømmer om snart at blive en del af Aage Hareides foretrukne.

- A-landsholdet har jeg ikke været en del af, så det spekulerer jeg ikke over. Jeg har været en del af et rigtigt godt U21-landshold, som skal til EM, og det håber jeg at blive udtaget til.

Jan Gregus kom på banen i det 64. minut og blev aftenens matchvinder i sin kamp nummer 101 for klubben.

- Det var en rigtig god fornemmelse, smilede han.

- For den scoring var vigtig. Vi har spillet mod dem mange gange på det seneste uden at vinde, så det var lidt af en revanche for os at slå dem og tage førstepladsen.

FCK slår FCM efter kæmpe drama

Smilende Ståle: En god aften på slidte ben

Superliga-profiler røg i totterne på hinanden: - Vi har talt ud

Se alle mål fra topbraget her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind