FCK vendte truende nederlag: Cornelius’ smukke hævn

Angriberen, der for to år siden blev slemt skadet i Silkeborg, var med et smukt mål og to assists manden bag FCK’s sejr samme sted

FCK vendte et chok-nederlag til en sikker sejr. Se alle målene her

19. mar 17:00 Silkeborg IF - FC København

SuperligaenStadion: Mascot Park, Danmark Dommer: Michael Tykgaard
Silkeborg IF
1
3
Slut
FC København

Andreas Cornelius brækkede ankelen for små to år siden på Silkeborg Stadion efter en grim tackling fra Dennis Flinta. Søndag eftermiddag fik han hævn – på den fine forward-facon.

Den høje angriber var nemlig søndag med to assists og en flot scoring manden bag FCK’s fortjente sejr på 3-1 på samme bane.

Vejret indbød langt fra til Samba-fodbold, og den udeblev også længe i et opgør, der først åbnede sig med Ibrahim Moros forrygende langskudsmål efter en times spil.

Det var stik mod spillets fordeling, men det var gnisten, der fik tændt op under begge mandskaber, og der skete langt mere foran målene i den sidste halve time end i hele den første.

Federico Santander udlignede fortjent i det 67. minut på Andreas Cornelius’ fine oplæg, og Kasper Kusk burde have hevet udsejren hjem, da han fra kort afstand sendte indskiftede Yousseff Toutouhs lige så fine oplæg på stolpen.

Cornelius headede ni minutter før tid bolden i kassen på netop indskiftede Tom Høglis aflevering, og kort efter lukkede Uros Matic på angriberens oplæg.

Første halvleg bød på FCK-dominans uden effektivitet foran mål. Tre frisparksforsøg – to fra Peter Ankersen og et fra Federico Santander – var tamt udført, og i åbent spil blev det ikke til mere end lige ved og næsten.

Til gengæld kunne gæsterne med god ret føle sig snydt for et straffespark efter en halv time, hvor Andreas Cornelius var i gennembrud og klart blev skubbet i ryggen af Simon Jakobsen, men det så dommer Michael Tykgaard altså ikke.

Knap 3.000 tilskuere havde trodset vejret.

Se også: De forsvinder: Sådan bliver Ståles nye FCK

Se også: Ståles melding efter exit: Må sige farvel til flere nu

Se også: FCK skovlede point ind: Nu får Danmark europæisk fordel

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen