FCM-boss om Brøndby-melding: Hvilken lommeregner bruger han?

Rasmus Ankersen afviser Brøndby-formand Jan Bech Andersens påstand om, at FCM bruger langt flere penge end bronzevinderne

FCK og FC Midtjylland henter spillere på en økonomisk hylde, som Brøndby ikke kan matche.

Således meldte Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen overfor Ekstra Bladet torsdag aften.

Jan Bech Andersen  slår fast,a t Brøndby ikke har midlerne til at investere på samme niveau som hverken FCK eller FCM. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Ærlig Brøndby-formand: Vi kan slet ikke følge med FCK og FCM

Brøndby skal ikke ud at hente spillere fra den hylde. FC København hentede i sidste uge angriberen Federico Santander for 22 mio. kr., mens FC Midtjylland er tæt på at forstærke angrebet med tjekket Vaclav Kadlec, der koster 19 mio. kr.

- Vi kan slet ikke være med på den måde, som de to klubber har handlet på. Vi kan ikke være med på den store klinge. For os handler den kommende sæson om at konsolidere os i toppen af tabellen. Det bliver den vigtigste udfordring, forklarer Jan Bech Andersen overfor Ekstra Bladet.

Teemu Pukkis lejeaftale er blevet permanent (Foto: Claus Bonnerup) Brøndby Brøndby 'vandt' transferkamp om Pukki

Hos de nykårede mestre FC Midtjylland er klubbens bestyrelsesformand Rasmus Ankersen forundret over Jan Bech Andersens udmelding.

Jan Bech Andersen siger, at Brøndby slet ikke kan være med på den måde, som I og FCK har handlet på. Hvordan ser du på den melding?

- Jeg ved ikke, hvilken lommeregner Jan bruger, men hvis du ser på, hvad klubberne har brugt på transfers i de sidste to vinduer, har vi vel brugt omkring halvdelen af Brøndby og en tredjedel af FC København.

- Vores koncept er jo netop også, at vi med vores anderledes rekrutteringsmetoder skal være i stand til at finde undervurderede spillere med høj kvalitet i markedet, for eksempel som vi har gjort med Tim Sparv, der vel var ligaen bedste 6’er i den overståede sæson, siger Rasmus Ankersen til Ekstra Bladet.

Pione Sisto kom ind fra bænken og afsgjorde EM-åbningskampen til Danmarks fordel. Det har bestemt ikke fået prisen til at falde. (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland Jubel i FCM: Prisen på Sisto stiger

Men I kan vel ikke løbe fra, at I har investeret tungt, siden Matthew Benham har overtaget klubben?

- Jeg synes, det er vigtigt at stå ved, at når man investerer, så skal man også turde hæve overliggeren tilsvarende. Vi har i FCM det seneste år investeret mere, end klubben har gjort i mange år, og derfor var det også naturligt at melde ud, at vi ville gå efter guldet. Nu forsøger vi at styrke truppen igen i dette vindue, og næste skridt for os er at biive en fast del af de europæiske gruppespil.

Men jeg kan fornemme på dig, at du ikke mener, at Brøndby står ved deres investeringer?

- Når du spørger mig om Brøndbys udmeldinger, så lyder det for mig som om, at det modsatte sker der. Man investerer heftigt i virkelig topspillere som Agger og Pukki, men har travlt med at fortælle, at man ikke kan følge med de andre og er tilfredse med at vinde bronze. Det kan godt være, at det virker for dem, men vi har bare en anden stil.

Vaclav Kadlec kommer ikke i aktion mod Danmark i aften grundet karantæne (Foto: Lars Poulsen) FC Midtjylland FCM's kæmpe-transfer må vente

I har kørt med underskud de seneste mange år. Kan Jan Bech Andersens ikke have en pointe i, at man ikke kan bruge penge, man ikke har?

- Jeg har stor respekt for de klubber, der er i stand til at skabe stor sportslig succes og lave minimum en nul-forretning hvert eneste år, men der er virkelig langt mellem snapsene. I FCM har vi ikke nødvendigvis et krav om at lave sorte tal hvert år, men vi har en ambition om over en 5-10 årig periode at skabe en profitabel forretning.

- Med den forretningsmodel, som en fodboldklub bygger på, er det svært at få del i de virkelig interessante indtægtsstrømme, medmindre man er parat til at satse lidt og gå igennem år med klare røde tal. Hvis det lykkes for Brøndby at modbevise det over en længere periode, har de min fulde beundring.

31 kommentarer
Vis kommentarer