Annonce:
Annonce:

FCM-ejer: Southampton-triumf gav respekt i Europa

FC Midtjyllands britiske ejer Matthew Benham har mærket større anerkendelse efter klubben ekspederede Southampton ud af Europa

Britiske Matthew Benham er stolt, hvad FCM har opnået i det første år med ham som ejer (Foto: Ernst van Norde)
Britiske Matthew Benham er stolt, hvad FCM har opnået i det første år med ham som ejer (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Den britiske milliardær Matthew Benham oplever i disse dage fodbold på godt og ondt.

Hans danske klub FC Midtjylland buldrer løs i Superligaen og spiller for første gang nogensinde europæisk gruppespil med første kamp torsdag aften mod Legia Warszawa.

I den anden skala har Benhams ambitiøse Brentford fået en katastrofal start i den næstbedste engelske række. I sidste sæson var klubben tæt på oprykning til Premier League, men den nye sæson har blot budt på fem point i de første seks kampe, og klubben ligger lige over nedrykningsstregen.

Annonce:

Seks grunde til Sisto er i krise

Men det er FC Midtjylland, der er emnet, da Ekstra Bladet fanger et hul i den travle kalender hos manden, der primært har opbygget sin formue på computersystemer, der er klogere end bookmakerne.

For Matthew Benham var Europa-triumfen med en samlet 2-1 sejr over Premier League-klubben Southampton en kæmpe milepæl, siden han indtog klubben i sommeren 2014.

- Det var naturligvis en fantastisk sejr. Det var specielt, at det var en Premier League-klub, som holdet slog ud. Det har helt sikkert givet vores projekt mere respekt rundt omkring. Det kan jeg mærke, og det er dejligt, når de ting lykkedes, siger Matthew Benham til Ekstra Bladet.

FCM-træner afslører vigtigt comeback

Annonce:

Før FCM-brag: Polske fans stjæler i Herning

Det er ikke ofte Benham taler med medierne. Han foretrækker at holde sig til de strategiske træk i baggrunden, men det er tydeligt, at han er tilfreds med ejerskabet af Ulvene.

- Jeg kan ikke være andet end stolt over det, som FC Midtjylland har opnået på så kort tid. Vi talte om at etablere holdet i toppen af ligaen og vores målsætning europæisk var gruppespil hvert andet år. Så et mesterskab og europæisk gruppespil i det første år er selvfølgelig virkelig flot, og det er en cadeau til alle, der arbejder hårdt i klubben, lyder det fra Benham.

Han afviser, at det er stressende at holde styr på to større fodboldklubber på samme tid.

- Jeg har nogle gode folk omkring mig, der hjælper. Vi forsøger at bygge klubberne på den samme filosofi og dele ressourcerne, og det kræver en god kommunikation, forklarer Benham.

Det har blandt andet medført, at Rasmus Ankersen både fungerer som aktiv bestyrelsesformand i FCM og fodbolddirektør i Brentford.

FCM-chancer stiger: Modstander voldsomt svækket

Som en naturlig konsekvens af FC Midtjyllands succes og kvalifikation til Europa League gruppespil har klubben forstærket sig med dygtige internationale topspillere.

Man har det seneste år hentet Tim Sparv, den svenske målmand Johan Dahlin, angriberen Martin Pusic, Daniel Royer i Austria Wien og den tjekkiske landsholdsback Filip Novak i Jablonec.

Klubben var desuden tæt på at hente den tjekkiske topangriber Vaclav Kadlec i Frankfurt, da alt tydede på, at Pione Sisto blev solgt til West Ham sidst i transfervinduet.

Annonce:

FCM giver årets største stikpille til københavnerne

Men spørger man FCM’s ejer Matthew Benham, så handler det i høj grad stadig om talenterne hos de danske mestre.

- Vores mål er at etablere os som en fast bestanddel af de europæiske gruppespil, samtidig med at vi stadig udvikler dygtige spillere på akademiet og bringer ind på førsteholdet. Jeg er meget imponeret over det arbejde, der bliver leveret på FCMs akademi.

- Der er stadig fokus på talentudviklingen i FC Midtjylland, og det har ikke ændret sig, slår Benham fast.

TV: Se hvor skarp Martin Pusic kan være, når det gælder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: