FCM-juvel: Alle vil have mere i løn

Sylvester Igboun slår fast, at han ikke føler sig underbetalt i FC Midtjylland

FCM-profilen Sylvester Igboun mener, han tjener, hvad han skal i FCM. (Foto: Claus Bonnerup)
FCM-profilen Sylvester Igboun mener, han tjener, hvad han skal i FCM. (Foto: Claus Bonnerup)

Onsdag satte dagbladet BT fokus på lønhierarkiet i FC Midtjylland, hvor avisen hævder at vide, at truppens etablerede afrikanske profiler er underbetalt i forhold til holdkammeraterne.

Den påstand blev bakket op af, at Rilwan Hassan der på det seneste har bidt sig fast i startopstillingen klagede over sin kontrakt.

- Jeg har sagt det til klubben mange gange, men der er ikke noget, de kan gøre ved det. Da jeg fik min kontrakt forhandlede jeg selv og sagde hvor meget jeg gerne ville have, men sportsdirektøren (Claus Steinlein, red.) sagde, at de ikke kunne tilbyde mere. Dengang havde de ikke klubejeren (Matthew Benham) og var tæt på at gå konkurs, sagde Hassan i onsdagens udgave af BT.

Se også: FCM afviser anklager: Unge afrikanere tjener mere end danskerne

FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein forklarer dog, at man ikke kan regne med afrikanernes månedlige lønsedler, fordi de hvert år får en kæmpe sign on fee, der i årsopgørelsen fortæller et mere vellønnet billede.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tjener eksempelvis Sylvester Igboun omkring 70.000 kr. i grundløn om måneden men samlet 1,5 mio. kr. om året, og det er kun de allerdyreste profiler i FCM-truppen, der tjener mere end ham.

Sylvester Igboun understreger i en snak med Ekstra Bladet også, at han ikke føler sig underbetalt.

- Jeg tror, jeg får, hvad jeg fortjener, og det er ærlig snak. Selvfølgelig ville jeg gerne tjene flere penge, men hvem vil ikke det? Cristiano Ronaldo tjener mest i fodbold, men han vil da sikkert også gerne tjene endnu mere. Sådan vil det altid være.

Se også: TV: FCM én sejr fra historisk rekord

Men du føler ikke, at der bliver gjort forskel på den afrikanske gruppe af spillere i truppen og så de øvrige?

- FC Midtjylland har gennem årene altid behandlet os fair. Det synes jeg er vigtigt at sige. Jeg ved ikke, hvad de andre i truppen tjener, men jeg er ret sikker på, at vi afrikanske spillere får en god løn, som er passende til vores rolle i truppen og på holdet.

Så det er ikke noget, at I taler om i den afrikanske gruppe af spillere i FCM?

- Jeg kan jo ikke tale for alle afrikanske spillere i klubben. Men dem jeg er venner med som Izunna og Rilwan Hassan har jeg aldrig hørt klage over noget. Jeg har set, at Rilwan Hassan siger til en anden avis, at han gerne vil have en bedre kontrakt, men det er jo noget, vi hele tiden kæmper for og arbejder hårdt for at opnå.

Se også: FCM-ejer i sjældent interview: Det havde jeg ikke regnet med

Passer det, når Claus Steinlein siger, at I får et større beløb udbetalt hvert år ud over din månedsløn?

- Ja, det er korrekt. Det er den måde, vi har lavet aftalen på, og jeg er fint tilfreds med det. Jeg kan ikke klage over min løn. Jeg er meget privilegeret over, at jeg kan tjene de penge, men selvfølgelig kan det blive til mere i en større udenlandsk klub. Jeg var i det hele taget målløs over, at mit navn pludselig var indblandet i den artikel i BT.

Har FC Midtjylland nogensinde bedt dig om at hyre dine agenter Søren Barslund ?

- Aldrig. De har på intet tidspunkt blandet sig i mit valg af agenter. Da jeg var ung spiller i Danmark fik jeg et nært forhold til Jonas Dal (nu Hobro-træner), og han var venner med Søren Barslund og anbefalede mig at bruge ham som agent. Det var sådan, at jeg lærte Søren og Allan at kende, og hvis jeg ikke havde været tilfreds med dem efter så mange år, så havde jeg jo ikke forlænget min kontrakt med dem hver gang.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere