Annonce:
Annonce:

FCM rejste sig efter skideballe i Farum

De to hold havde hver deres halvleg, da FC Midtjylland efter pausen indhentede FC Nordsjællands 2-0 føring

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Topholdet FC Midtjylland fik endnu engang trukket marginaler til sig, da det blev til 2-2 i Farum.

Men efter en særdeles skidt første halvleg, der nemt kunne være endt meget værre end med 0-2, skulle der en skideballe og en tredobbelt indskiftning i pausen til, før gæsterne for alvor satte sig igennem og viste holdets fysiske overlegenhed og slagkraft.

Og så kunne det endda være gået helt anderledes, hvis FC Nordsjælland havde udnyttet et par farlige kontraløb og en åben chance mere.

Værterne kom ind til kampen med fem nederlag på stribe, mens gæsterne kom med fire sejre i træk, men det var ikke til at aflæse i attituden på banen.

For hjemmeholdets mindre spillere skød brystet frem og viste hurtighed i tanke og handling fra start, mens midtjyderne virkede tungere i begge genrer.

Annonce:

Ikke mindst Simon Adingra var veloplagt i en første halvleg, hvor han nærmest gjorde, hvad der passede ham og efter 13 minutter var det ham, der køligt afsluttede en effektfuld kontra med at sende bolden ind over Elias Olafsson.

Simon Adingra var ualmindeligt veloplagt i første halvleg. Her dribler han forbi Evander. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Adingra var ualmindeligt veloplagt i første halvleg. Her dribler han forbi Evander. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Samme islænding, der igen var foretrukket for Jonas Lössl var dog en stærk sidste skanse for topholdet, der forekom rystende usikre i defensiven i perioden efter målet.

Han afviste således nærgående forsøg fra både Adingra og Andreas Bredahl, før han var sagesløs kort før den halve times spilletid.

FC Nordsjælland havde hjørnespark, og efter en kort pasning til Adingra snød han på baglinjen Joel Anderson og serverede fladt for Mads Døhr Thychosen, der kunne sætte en forløsende inderside på til 2-0.

Adingra kunne kort efter have øget, men ivorianeren brændte sin friløber på fremstormende Olafsson.

FC Midtjyulland har reduceret og forsøger at fravriste FCN-keeperen bolden. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
FC Midtjyulland har reduceret og forsøger at fravriste FCN-keeperen bolden. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Syv minutter før pausen måtte Diomande forlade banen efter en hovedskade, og i selve pausen flåede Bo Henriksen tre mand ud

Annonce:

Dion Cools, Jens-Lys Cajuste og Gustav Isaksen kunne gå i bad, mens Raphael Onyedika, Nikolas Dyhr og Marrony kom i aktion.

Chokeffekten viste sig hurtigt med en stor hovedstødschance til Erik Sviatchenko, og kort efter måtte den livlige keeper, Emmanuel Ogura, så overgive sig, da en returbold dumpede ned foran en helt fri Junior Brumado, der uforstyrret kunne reducere.

Så lignede det en lang halvleg for hjemmeholdet, der blev trykket i bund men pludselig igen kunne slå kontra, da rustne Henrik Dalsgaard forærede Adingra bolden ved sidelinjen.

En fin tværpasning fandt dog ikke sit mål, og så dummede Adamo Nagalo sig i den anden ende. En skidt berøring og snubletur var en gave, som netop indskiftede Victor Lind kunne pakke ud fra kanten af det lille felt.

FCM bevarede presset det meste af anden halvleg uden dog at komme til de helt åbne chancer.

Annonce:

Kort før tid kunne den ligeledes netop indskiftede Oliver Antman have gjort det til en fest i Farum, da han fik en helt fri hovedstødschance efter hjørnespark men uforståeligt headede langt ved siden af.

Følg Ekstra Bladets livedækning af Superligaen nedenfor

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: