FCN-ejer: Halvdelen af danske stadions har snart kunstgræs

Indenfor en ikke særlig lang årrække vil halvdelen af de danske stadions være anlagt med kunstgræs, mener formanden for FC Nordsjælland

FC Nordsjællands formand, Allan K. Pedersen, spår trods kritik, at mange flere klubber vil anlægge kunstgræsbaner fremover. (Foto: Lars Poulsen)
FC Nordsjællands formand, Allan K. Pedersen, spår trods kritik, at mange flere klubber vil anlægge kunstgræsbaner fremover. (Foto: Lars Poulsen)

I sidste fredags forårsåbner i Farum mellem FC Nordsjælland og Randers kunne man specielt i starten se spillere glide i deres forsøg på at gøre noget med bolden, og det er da også noget, som Spillerforeningen har fokus på i debatten for og imod kunstgræs. Men formanden for FC Nordsjælland, Allan K. Pedersen, er ikke enig i kritikken.

- Vi har selvfølgelig lavet målinger på det, når nogen har sagt, at de glider, og der er ikke et eneste glid mere, end der ville være på en græsbane.

Trods kritik: Silkeborg vil have kunstgræs

- For mig har det været den samme ronkedor-kritik fra de mennesker, der ikke gider sætte sig ordentligt ind i tingene, eller som bare tænker med hjertet på, at vi selvfølgelig alle sammen gerne vil spille på en green-field a la en golfbane. Det er der jo ikke nogen af os, der ikke vil, men det findes bare ikke i praksis, siger Allan K. Pedersen til Tipsbladet.

- Man kan jo se, hvordan de kæmper med Brøndby Stadion, der ligner en pløjemark, og jeg synes, at med det tv-produkt vi sælger til en meget høj pris, så skal vi også levere et ordentligt produkt, og det synes jeg, at vores bane er garant for, siger Allan K. Pedersen, der heller ikke lader sig slå ud af, at kunstgræsbanen i Farum siden anlæggelsen i sommeren 2012 har fået dårligst karakter af de gæstende anførere, der vurderer banerne i Superligaen.

Brøndby på kunstgræs

- Anførerne er jo tit de ældre spillere og mange gange også de lidt større og tungere spillere, der er kommet herover og er blevet kørt lidt rundt af nogle små teknikere. Og jeg kan også godt forstå, at de stemmer med hjertet, for vi vil alle sammen gerne spille på græs.

- Men når vi spiller kampe oppe hos os mod hold med unge mennesker, der spiller U/20 og U/21 rundt omkring i Europa og spiller på kunstgræs meget af tiden, så er der ingen problemer. Så er der ingen, der ikke synes, at det er en god bane. Dem der kæfter op, det er de lidt gammeldags indstillede, der ikke rigtig vil give slip på græsset. Også fordi det er lidt irriterende at komme over og spille perfekt fodbold, når man selv må rende og træne på en tung og regnfyldt bane.

- Jeg tror, at det er en kombination af mange ting, men jeg er 100 procent overbevist om, at indenfor en ikke særlig lang årrække, så er halvdelen af de danske stadions anlagt med kunstgræs. Bare vent og se, om jeg ikke får ret, siger Allan K. Pedersen til Tipsbladet.

Det blev IKKE Brøndby: Her er Superligaens værste bane

Men hvorfor spiller flere af de bedste klubber ikke på kunstgræs, når nu man gør det i Norge, Sverige, Holland og Skotland, og hvad sker der i fremtiden? Er der en kunstgræsrevolution på vej andre steder end i Silkeborg?

Læs mere: Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med en stor artikel om fodbold på kunstgræs. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen i 6 fredage for kun 99 kr - begge dele er lige nu inklusiv digital adgang til Champions League magasin til en værdi af 79 kr

Ståle: Hvis FCN-banen er pis - så er det her super pis

I Tipsbladet kan du også læse om:

AaB, Brøndby IF, FC Midtjylland, FC København og deres Superliga-kollegers brug af talenter

Portræt af Christian Eriksen med historier fra hans nærmeste og fodboldverdenen

Interview med FC Vestsjællands græske angriber Apostolos ”Tolis” Vellios

Champions League-analyse

Parmas nedtur

Dommerklumme om brugen af skum

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter