FCN-spillere tegnede ar på kroppen - se hvorfor

Flere FC Nordsjælland-spillere havde fået tegnet ar på deres krop op til kampen mod Silkeborg - se arrene og få forklaringen her

Af og til gør fodboldspillere og klubber opmærksom på vigtige budskaber i forbindelse med en kamp. På det seneste har vi blandt andet set en masse kampagner, hvor spillerne har give racismen det røde kort.

I lørdagens kamp mellem FC Nordsjælland og Silkeborg blev der dog gjort opmærksom på et andet emne - og på noget kreativ vis.

Flere FCN-spillere havde nemlig tegnet et ar på deres krop - og det var det en speciel grund til.

Tegningerne var nemlig ment som et statement for at støtte oplysningskampagnen "Gi´livet videre", der er en kampagne om organdonation.

'Giv livet videre' er en ny, landsdækkende organdonor-kampagne, som blandt andre 'Oplysning om Organdonation' og bureauet Sincera er bag.

Se også: FCN-dominans mod divisions-kandidater

Formålet med kampagnen er at redde liv ved at få flere danskere til at tage stilling til, om de ønsker at være organdonorer.

Faktisk er 87 procent af danskerne positiv stemt over for organdonation, men det er kun en femtedel af dem, der har taget sig sammen til at gøre noget ved det.

Derfor har man valgt at gøre opmærksom på dette emne, og det valgte flere FCN-spillere altså at gøre på deres egen kreative måde.

Og søndag er der en anden Superliga-klub, der sætter fokus på emnet.

Brøndby IF har arrangeret et indløb, hvor spillerne får lov til at løbe ind med børn, som alle har fået doneret og indopereret et nyt organ. På den måde vil klubben gøre opmærksom på vigtigheden at at tage stilling til organdonation. Udover det vil de oplyse om emnet på deres storskærm.

Og måske nogle af Brøndby-spillerne også vil følge i FCN-spillernes fodspor og få 'tatoveret' et ar på deres krop.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere