Annonce:
Annonce:

Fem hæslige øjeblikke i dansk fodbold

Andreas Cornelius er ikke den første - og han bliver heller ikke den sidste, der bliver slemt skadet i kontaktsporten fodbold

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Det er hverken første eller sidste gang, en dansk fodboldspiller bliver slemt skadet under udførelse af sit erhverv.

Så meget kan vi garantere.

Det så ekstremt grimt ud, da Andreas Cornelius mandag aften iført iltmaske blev sendt på sygehuset efter Dennis Flintas desperate luft-spagat - og endnu værre, da Silkeborg-spilleren hårdt trådte FCK'eren til jorden med sin tackling, der twistede angriberens fod fuldstændig.

Her har vi samlet en håndfuld af andre markante ulykker, der er overgået danske stjerner - og knap så kendte spillere.

Solbakken om tackling: Jeg bliver forbandet

 

Henrik Andersen  er i chok, og Kim Christofte forsøger at trøste. Landsholdsback'en kom sig aldrig over den grimme skade. (Foto: All Over Press)
Henrik Andersen er i chok, og Kim Christofte forsøger at trøste. Landsholdsback'en kom sig aldrig over den grimme skade. (Foto: All Over Press)
 

HENRIK ANDERSEN

22. juni 1992:

Annonce:

Folk over 30 kan stadig høre skriget, og dem, der er yngre, har også haft rig lejlighed se Henrik Andersen med ansigtet forvredet i smerte, mens han med hænderne forsøger at holde fast på et venstre ben, hvor knæskallen er smadret fuldstændig ud af position.

En kraftig sene var revet helt over, og den nederste tredjedel af knæskallen knækket helt over.

Det var et hændeligt sammenstød med stjernen Marco van Basten, der fik skæbnesvangre konsekvenser for den danske back, der på det tidspunkt var 27 og helt på toppen i Europa. Sampdoria var klar med en grifleklar kontrakt, verden lå åben – men alt sank i grus på få sekunder i EM-semifinalen mod Holland.

Henrik Andersens EM var selvsagt slut, og den talentfulde back måtte modtage hyldesten fra en kørestol.

Hvad værre er: Knæet blev aldrig 100 pct. I orden igen, og Henrik Andersen med de 29 landskampe nåede kun én til, før det var slut på landsholds-niveau. Henrik Andersen fortsatte som aktiv seks sæsoner yderligere, men den blonde dansker nåede aldrig igen sin høje standard fra EM-togtet i Sverige.

Annonce:

Resten af livet har han været plaget af konstante smerte i det baldrede knæ, der er væsentligt større end kollegaeni højre ben. De følgende sæsoner endte i et regulært skadeshelvede bl.a. med en korsbåndsskade i højre knæ.

- Jeg ser naturligvis EM 1992 som min største sportslige triumf, men jeg ser det desværre også som starten på enden for mig, har Henrik Andersen tidligere fortalt TV2.

TV: Forsvarer Cornelius-bøddel: Aldrig oplevet ham sådan før

 

Allan Simonsen brækkede skinnebenet i EM's åbningskamp, da han stødte hårdt sammen med Yvon Le Roux. Preben Elkjær er første mand til at trøste sin gode ven. (Foto: Morten Langkilde)
Allan Simonsen brækkede skinnebenet i EM's åbningskamp, da han stødte hårdt sammen med Yvon Le Roux. Preben Elkjær er første mand til at trøste sin gode ven. (Foto: Morten Langkilde)
 

ALLAN SIMONSEN

12. juni 1984

Spurven fra Vejle var 31 år og trods skiftet fra Charlton hjem til Vejle Boldklub helt på toppen, da Danmark endelig havde kvalificeret sig til en EM-slutrunde. Fornøjelsen varede for Allan Simonsens vedkommende kun 43 minutter – da stødte den lille verdensstjerne hårdt og uheldigt sammen med franske Yvon le Rouz i EM’s åbningskamp.

Allan Simonsen, der i 1977 blev kåret som årets spiller i Europa og året inden var blevet nummer tre i afstemningen, brækkede skinenbenet ved sammenstødet og måtte flyves hjem til Århus Kommunehospital, hvor benet blev sat sammen igen.

Annonce:

Selv om han spillede for Vejle frem til 1989, må det være fair at sige, at det brækkede ben markerede enden på Allan Simonsens tid som europæisk storspiller. Den lille tekniker fik en enkelt kamp under VM i Mexico to år senere, da han blev skiftet ind i puljekampen mod Vesttyskland, og senere samme år tog han afsked med landsholdet – passende nok også mod tyskerne.

Landsholdsspillerne optrådte dengang i 1984 i en stærkt følelsesladet hyldest ved at ’synge’ til lille Allan, der lå med benet i gips hjemme i  Aarhus.

Den optræden kan stadig give kuldegysninger – af flere årsager…

Allan Simonsen har siden givet den som landstræner for Færøerne og Luxembourg – og som danskernes  publikumsfavorit i Vild med Dans, hvor han var fin nok til aldrig at give benbruddet skylden for sine yderst mådelige evner som gulv-akrobat iført sko med glatte såler.

Dommer indrømmer: Cornelius-tackling var til rødt

 

Jacob Olesen kan ikke tro, hvad han ser - det kan vi andre næsten heller ikke. Foden hang fast i græsset efter ti minutter af kampen mellem Viborg og Vejle. (Polfoto)
Jacob Olesen kan ikke tro, hvad han ser - det kan vi andre næsten heller ikke. Foden hang fast i græsset efter ti minutter af kampen mellem Viborg og Vejle. (Polfoto)
 

JACOB OLESEN

15. oktober 2006:

Annonce:

Der var kun spillet ti minutter af kampen mod Vejle, da Viborgs Jacob Olesen kom alvorligt til skade. I en glidende tackling blev Jacob Olesens venstre fod låst i græsset og gik af led. Kammeraterne skyndte sig at sørge for, at den stærkt lidende spiller ikke kunne se, hvordan hans venstre fod hang og dinglede i en sindssygt unaturlig position.

Lægbenet var brækket helt over,  ledbåndene i anklen flået over og selve fodleddet gået ud af led. Viborgs læge Michael Væsel satte leddet på plads, og angriberen blev efterfølgende lagt i gips på Viborg Sygehus. Efter genoptræning var Jacob Olesen klar igen til sæsonstart sommeren efter. Sønderjyden stoppede i Viborg et år senere for i stedet at spille for Kolding FC, hvor det kun blev til et halvt år.

Jacob Olesen stoppede i utide i forbindelse med, at klubben forlangte en kollektiv løn-nedgang på 20 pct. Sønderjyden angav fodbold-træthed som grund og pegede specifikt på sit benbrud som årsag. Han stoppede på divisions-niveau efter blot syv kampe for Kolding og i en alder af blot 27.

Brækkede skinneben: Turde først se tv-klippet to uger efter

 

Jacob Schoop i aktion for OB. Den 26-årige midtbanespiller brækkede i en kamp for FC Fyn lægbenet og fik flået to kraftige ledbånd over - også i en kamp på Viborg Stadion. (Foto: Claus Bonnerup)
Jacob Schoop i aktion for OB. Den 26-årige midtbanespiller brækkede i en kamp for FC Fyn lægbenet og fik flået to kraftige ledbånd over - også i en kamp på Viborg Stadion. (Foto: Claus Bonnerup)
 

JACOB SCHOOP

20. september 2009

Annonce:

FC Fyn-spilleren tager et træk forbi Viborgs moldoviske forsvarsspiller Simeon Bulgaru, der uheldigt træder fynboen over foden så hårdt, at lægbenet brækker  oppe i nærheden af knæet og to ledbånd i anklen bliver flået fuldstændig over. Den dengang 20-årige Jacob Schoop tager sig skrigende til benet og bliver hastigt fragtet på Viborg Sygehus, hvor benet bliver ’sømmet sammen’ med to kraftige skruer.

- Jeg er stiv i benet om morgenen, og jeg kan ikke bøje mit ben helt, når jeg går i knæ. Men det generer mig som sådan hverken på eller uden for fodboldbanen, siger Jacob Schoop, der midt i uheldet ikke helt sansede, hvad der var sket.

- Jeg kan efterfølgende på billeder se, at jeg kiggede på min fod, der var vredet fuldstændig rundt. Men i øjeblikket fattede jeg det ikke. Adrenalinen pumpede heldigvis heftigt, så jeg fornemmede ikke voldsom smerte – men den kom bagefter, erindrer Jacob Schoop.

Den nu 26-årige OB’er skulle også lige sunde sig, inden han så tv-klippet:

- De første par uger turde jeg simpelt hen ikke. Men jeg vidste, jeg blev nødt til det på et tidspunkt for at få det overstået. Første gang måtte jeg opgive, men så tog jeg mig sammen og gennemførte. Det var ret ulækkert, erkender Jacob Schoop.

Annonce:

- Da uheldet skete, var jeg helt væk. Det er ikke meget, jeg kan huske, men dét, jeg kan erindre, er, at min daværende holdkammerat Lasse Vibe kommer farende hen og nærmest kaster sig over mig, stikker en hånd ind i munden på mig og siger: ’Nu skal du bare bide alt, hvad du kan!’

- Det gjorde jeg heldigvis ikke, siger Jacob Schoop og griner.

Jacob Schoop var tilbage på banerne  igen syv måneder senere. I fysisk topform – psykisk tog det et par kampe at vænne sig fra at spekulere over risikoen for nye skader.

Flinta: Jeg vil personligt sige undskyld til Cornelius

 

Dennis Flinta rammer Andreas Cornelius hårdt i kampen mandag aften. FCK'eren måtte have ilt-maske på og sendes til operation. (Foto: Ernst van Norde)
Dennis Flinta rammer Andreas Cornelius hårdt i kampen mandag aften. FCK'eren måtte have ilt-maske på og sendes til operation. (Foto: Ernst van Norde)
 

ANDREAS CORNELIUS

13. april 2015

FCK-forwarden forvrider sin fod helt vanvittigt, da Silkeborgs Dennis Flinta desperat kaster sig gennem luften og lander oven på københavnerens venstre pote. Foden bliver vredet helt rundt, og den stærkt lidende Andreas Cornelius bliver iført ilt-apparat transporteret til Aarhus Universitetshospitals afdeling i Skejby.

Ståle Solbakken er rasende, og Dennis Flinta må gå offentlig bodsgang foran tv-kameraer og mikrofoner for at forklare, at han altså ikke bevidst forsøgte at skade modstanderen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: