Flot slutspurt sikrede mestrene sejr i Parken

FC København skruede op for tempoet i 2. halvleg og vendte et truende nederlag til sejr mod AGF

FC København gav sine fans en rigtig guldfest, da de lukkede og slukkede med en sejr hjemme i Parken. Federico Santander og Thomas Delaney scorede FCK's mål i 2-1-sejren over AGF. (Foto: Lars Poulsen)
FC København gav sine fans en rigtig guldfest, da de lukkede og slukkede med en sejr hjemme i Parken. Federico Santander og Thomas Delaney scorede FCK's mål i 2-1-sejren over AGF. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): Thomas Delaney og Federico Santander sørgede for, at FCK’s guldfest bliver lidt sjovere, end den ellers så ud til at blive…

Med 11 minutter igen førte AGF 1-0 i Parken på en flot scoring af Morten ’Duncan’ Rasmussen, men Glen Riddersholm fik ikke lov til at spolere hverken fest eller FCK’s fornemme hjemmebanestatistik.

Det er 31 kampe siden, at Ståle Solbakkens mandskab har tabt på hjemmebane i Superligaen, og i en flot slutspurt fik de da også vendt et truende nederlag til sejr.

Først scorede Thomas Delaney tæt under mål efter 79 minutter, og fem minutter før tid scorede farlige Santander så et næsten identisk mål og sørgede for jubel i Parken, hvor hele 27.466 tilskuere var til mesterskabsfest.

Ståle Solbakken viser med sine guldfingre, hvor mange trofæer FC København har vundet i denne sæson (Foto: Lars Poulsen) FC København Det betyder Ståles guldfingre

Vejret var perfekt, og det samme var banen, der i dagens anledning var kridtet op med guldstreger. Desværre kunne det sammes ikke siges om spillet i 1. halvleg.

FC København var ikke op i mester-gearet og spillede ikke med den hidsighed, som plejer i Parken.

Første højdepunkt faldt i13. minut, da FCK-tilhængere e smed badedyr, balloner og badebolde rundt på tribunerne.

Nogle enkelte havnede også på banen, ganske symbolsk, for der var lidt for meget badebold i 1. halvleg.

FCK skulle helt hen til 27. minut, før de kunne notere sig første store mulighed, da en fejl af Elmar Bjarnason gav Nicolai Jørgensen frit løb ned mod Steffen Rasmussen.

Vinklen blev dog for spids for FCK-topscoreren, og hans afslutning var ikke for alvor tæt på. Det var Stephan Petersens til gengæld minutter efter i den anden ende.

Robin Olsen endte lidt i ingenmandsland i FCK-feltet, men Stephan Petersen hovedstødte bolden lige forbi et ellers tomt FCK-mål.

Ståle Solbakken gyldne fingre symboliserer flere ting. FCK har hentet to titler i denne sæson og er dermed også to titler foran Brøndby (Foto: Lars Poulsen) FC København Se billedet: Sådan fejrer Ståle guldet

Det var den klart største chance i en 1. halvleg, hvor københavnerne havde bolden mest, men problemer med at trænge igennem.

Udover Nicolai Jørgensens chance havde angrebsmakker Federico Santander et godt hug lige inden pausen, men ellers var det en af de mere rolige halvlege, som AGF-målmand Steffen Rasmussen har haft i nationalarenaen.

Han kom dog i aktion 10 minutter inde i 2. halvleg, da Ludwig Augustinsson slog et perfekt indlæg ind i AGF-feltet.

Santander steg til vejrs, men fik ikke placeret sit hovedstød yderligt nok, så den rutinerede AGF-keeper kunne redde uden de helt store problemer.

FCK øgede tempoet i 2. halvleg og sværmede i en periode om AGF-feltet, men næste store chance tilfaldt AGF.

Netop indskiftede Danny Olsen slog et perfekt indlæg ind til brandvarme Morten ’Duncan’ Rasmussen, men for engangs skyld kiksede AGF-angriberen med hovedet og headede forbi mål.

Ståle vil gå langt for at forlænge med Thomas Delaney. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ståle har tæppebombet Delaney med tilbud

Sådan en mulighed plejer Morten ’Duncan’ Rasmussen ikke at misbruge, men den tidligere Brøndby-mand tog revanche kort efter.

FCK fik ikke afvist et AGF-hjørnespark, så Duncan kunne snurre rundt på en tallerken og hamre bolden forbi Robin Olsen i FCK-målet.

En klassescoring af landsholdsforwarden.

Så havde FC København 23 minutter plus det løse til at få den udligning, der kunne give dem en hel sæson uden nederlag på hjemmebane.

Mestrene pressede på og havde mange indlæg og hjørnespark og fik fortjent udlignet med 11 minutter igen.

AGF fik ikke afvist et frisparksindlæg, og tæt under mål var Thomas Delaney – naturligvis – først over bolden og halvflugtede bolden i mål til 1-1.

Årets spiller er Thomas Delane FC København Suveræn vinder: Han er forårets Superliga-profil

Federico Santander var tæt på at gøre det til 2-1 kort efter, men Ludwig Augustinsson indlæg var lige et par centimeter højt, så sydamerikaneren ikke helt kunne kontrollere sit hovedstød.

FCK fortsatte med at presse, og Danny Amankwaa ramte indersiden af stolpen. Så var AGF ligesom advarede, men efter et hjørnespark slog Federico Santander til fem minutter før tid.

Steffen Rasmussen reddede Thomas Delaneys hovedstød, men Federico Santander var hurtigst over returen og scorede sit 12. forårsmål.

Nicolai Jørgensen var også tæt på sit 12. mål få sekunder før tid, men hans frække afslutning ramte indersiden af stolpen.

Det fik dog ingen betydning. FC København vandt 2-1over AGF og fik dermed en perfekt optakt til den store mesterskabsfest senere i aften.

TV: Se kasserne fra Parken her

1 af 2 Foto: Lars Poulsen
2 af 2 FC København gav sine fans en rigtig guldfest, da de lukkede og slukkede med en sejr hjemme i Parken. Federico Santander og Thomas Delaney scorede FCK's mål i 2-1-sejren over AGF. (Foto: Lars Poulsen)
36 kommentarer
Vis kommentarer