Før New Firm: Ståle 'freder' Brøndby-kollega

– Man kan sagtens se, det går fremad i Brøndby, siger FCK-træneren, der i fald, han var Brøndbys sportsdirektør, ville undlade at fyre Thomas Frank

Rygterne om en fyreseddel til Thomas Frank har svirret længe, men det vil være en dårlig løsning, siger Ståle Solbakken forud for dagens New Firm i Parken (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Rygterne om en fyreseddel til Thomas Frank har svirret længe, men det vil være en dårlig løsning, siger Ståle Solbakken forud for dagens New Firm i Parken (Foto: Tariq Mikkel Khan).

De står i spidsen for de to største rivaler i dansk klubfodbolds historie, og fra kl. 15 i eftermiddag og et par timer frem vil de være hinandens værste fjender, når Brøndby gæster Parken.

Men på hver sin side af New Firm-opgøret er Ståle Solbakken og Thomas Frank mere og andet end fjender.

De er også kolleger.

Husker du, da Brøndby vandt 5-0 over FCK? Du kan gense højdepunkterne her:

De står med ansvaret for Danmarks to største spillerbudgetter, og de har det tilfælles, at de hver især har været krævet fyret på næsten daglig basis det seneste års tid.

Det er ikke uretfærdigt, mener Ståle Solbakken, men FCK-manageren forsøger i dette interview – afleveret til Ekstra Bladet i forgårs – at smide lidt nuancer ind i den ellers benhårde og sort-hvide retorik.

Det handler først og fremmest om, hvorfor omgivelserne har så svært ved at forstå, at de to klubber med så gigantiske budgetter ikke er i stand til at lægge afstand til langt mindre muskuløse konkurrenter i økonomisk forstand.

- Vi i FCK-ledelsen og de, der er på banen, er positive og vældigt optimistiske med hensyn til fremtiden, og så må vi leve med, at vi bliver vurderet på, hvad FCK engang har været.

- Har du én gang spillet i Champions League, har du én gang slået de store drenge, og har du én gang vundet Superligaen med ni, 12, 15 eller 20 point, så vil det nu engang være sådan, at det er det, man bliver målt på i fremtiden.

Se eller gense højdepunkterne fra seneste derby her:

- Det oplever man i Liverpool, selv om de senest vandt det engelske mesterskab for 25 år siden og det samme med Brøndbys hold af i dag. De bliver stadig sammenlignet med dengang, de havde Ebbe Sand og Kim Vilfort eller det år, Laudrup vandt ligaen. Sådan er traditionerne i fodboldens verden.

- Hvordan mener du, FCK og Brøndby bliver bedømt anderledes end de øvrige klubber i Danmark?

- Et meget konkret og meget aktuelt eksempel er AaB. Sidste år vandt de the double. I denne uge røg de ud af pokalturneringen, ligesom deres mulighed for at genvinde mesterskabet for længst er slukket.

- Alligevel tror jeg ikke, Kent Nielsen havde en specielt hård dag med medierne dagen efter deres pokalnederlag – til trods for at det nu lå fast, at de ikke vil vinde trofæer i år. Sådan er mekanismerne. Kulturen er ikke konstant pres i Aalborg, som den er i FCK eller Brøndby.

Hør Daniel Agger fortælle om New Firm og hans oplevelser fra kampene mellem Liverpool og Everton:

- Hvis du var sportsdirektør i Brøndby, ville du så overveje at fyre cheftræner Thomas Frank på grund af de manglende resultater trods massiv investering i spillertruppen?

- Jeg har ikke nok indsigt i Brøndbys daglige arbejde til at vide, hvorfor de ikke får flere point, end de gør, men nej, jeg ville ikke fyre Thomas Frank.

- Brøndby er på år to i deres projekt, de er i gang med at få et spillemæssigt koncept, og man kan genkende dem fra kamp til kamp nu. Det kunne man ikke for et års tid siden.

- Man kan sagtens se, det går fremad i Brøndby, siger Ståle Solbakken med en slet skjult kollegial hilsen til Thomas Frank.

29 kommentarer
Vis kommentarer