Annonce:
Annonce:

Forrygende FCK-show: Pivåben guldgyser

Indskiftede Mohamed Daramy afgjorde den underholdende topkamp i Parken med sit oplæg til Winds straffespark og sene mål, og det betyder FCK-hjælp til Brøndby

Highlights: FCK spiller sig ind i kampen om mesterskabet i vanvittigt drama. Video: Discovery Networks Danmark
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Der var nærmest ekstase i Parken, da FC København fik en længe tiltrængt sejr over de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

4-2 blev det efter en særdeles underholdende topkamp, og så glemte de godt 11.000 højrøstede fans sikkert, at hjemmesejren samtidig var et ordentligt boost til ærkerivalen Brøndbys guldchancer.

Men FCK’s egne chancer lever skam også endnu.  

Sory Kaba har sørget for en hurtig udligning, og Rasmus Falk er ikke ret godt tilfreds. Foto: Lars Poulsen
Sory Kaba har sørget for en hurtig udligning, og Rasmus Falk er ikke ret godt tilfreds. Foto: Lars Poulsen

Rammen med de små 12.000 tilskuere var fantastisk og intens fra start, men tilskuerne blev ikke belønnet med mange højdepunkter i den første del af kampen, hvor den gensidige respekt dikterede.

Jonas Wind slap dog i 11. minut igennem til en stor chance, som Jonas Lössl mesterligt reddede, og små tyve minutter senere eksploderede topkampen så.

Annonce:

Wind vendte godt og sparkede tæt forbi fjerneste stolpe, og kort efter servicerede han så Lukas Lerager, der hængende i luften pandede hans indlæg ind til et smukt føringsmål.

En oplevelse, som de hvidklædte spillere og fans nåede at nyde et par minutter.

Så kunne alle fodboldelskere til gengæld nyde en lille brasser-delikatesse a la Evander. Den sortklældte 10’er lobbede lækkert frem til Sory Kaba, der næsten lige så delikat vippede den hoppende bold henover fremstormende Sten Grytebust.

FCM udligner – Evander finder sin indre Laudrup frem i oplægget til Kaba

Den guineanske forward benyttede lige lejligheden til at hilse på FCK’s fans på endetribunen, og der blev kvitteret med et par flyvende plasticflasker.

Falk, Wilczek og Wind nåede at nyde føringsmålet et par minutter. Foto: Lars Poulsen
Falk, Wilczek og Wind nåede at nyde føringsmålet et par minutter. Foto: Lars Poulsen

Og dem kom der endnu flere af bare fire minutter senere, hvor midtjyderne vendte kampen helt på hovedet med endnu en scoring. Kaba driblede i feltet, lavede kanal på Lerager og faldt om.

Et VAR-tjek senere kunne Alexander Scholz konvertere straffesparket til en føring, som han og holdkammeraterne fejrede heftigt foran hjemmeholdets fans.

Annonce:

Kæmpe drama i Parken! FCM foran efter straffespark

Nu var stemningen virkelig på kogepunktet, og værterne blev båret mere frem i offensiven, hvor Kamil Wilczek igen havde fået startplads. Den tilstedeværelse blev udslagsgivende, da Pep Biel afsluttede, hvorefter Lössl gav ripost ud i feltet, som polakken udnyttede.

Dramaet fortsætter – Wilczek udligner til 2-2

Og så voksede træerne endda næsten helt ind i himmelen for det medlevende publikum, der inde i den ikke ret populære dommer Jørgen Burchardts tillægstid måtte se endnu en scoring VAR-underkendt for en meget, meget snæver offside.

Det var igen Lerager og Wind, der havde hovedroller, da den første headede den sidste fri til den annullerede scoring.

Gemytterne kom flere gange i kog, og ikke mindst Sory Kaba var provokerende overfor hjemmeholdets fans. Foto: Lars Poulsen
Gemytterne kom flere gange i kog, og ikke mindst Sory Kaba var provokerende overfor hjemmeholdets fans. Foto: Lars Poulsen

De forsvarende mestre lagde bedst far land efter pausen, hvor Anders Dreyer pænt spillede Awer Mabil fri til en afslutning, som Grytebust dog tog sig af. Det samme gjorde nordmanden, da Dreyer kort efter selv forsøgte sig.

Annonce:

Men ellers blev der lukket mere af i begge ender, før Parken igen eksploderede i det 74. minut. Indkiftede Mohamed Daramy fandt Jonas Wind i feltet, og trods to modstander på meget tæt hold foran sig valgte landsholdsforwarden foran landstræneren på tribunen at spille bolden mellem dem og gå med.

FCK tager føringen igen efter Wind-straffespark!

Kort efter var han trukket ned af Dion Cools. Belgieren så rødt, mens topscorer Wind blæste bolden ind bag Lössl på endnu en straffesparksscoring.

Jonas Wind gør det til 3-2 på straffesparket begået mod  ham selv. Foto: Lars Poulsen
Jonas Wind gør det til 3-2 på straffesparket begået mod ham selv. Foto: Lars Poulsen

*Hvirvelvinden Daramy leverede kort efter en solotur af dimensioner og fik et gigantisk bifald med sig trods den blokerede afslutning, men det var ikke noget imod den hyldest, der kunne måles på Richter-skalaen, der blev ham til del i det 87 minut, da han blev sendt i dybden af Viktor Fischer.

Elegant gik han bagom Ailton og lagde bolden ind bag Lössl.

Og så kunne det forløsende ’bonderøve’ igen gjalde særdeles velment i Parken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: