Annonce:
Annonce:

Fortroligt dokument afslører stor tilskuerplan

Det bliver en meget kontrolleret begivenhed at gå til Superliga i den resterende del af sæsonen, viser protokol om tilskuere

FCK-direktør vil have 10.500 tilskuere i Parken
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Det bliver nærmest en hel rejse at se en fodboldkamp i Superligaen.

Det er i hvert fald den oplevelse, man får, når man kaster blikket på det tyve sider lange dokument om, som Divisionsforeningen har udarbejdet i kampen for at få åbnet op for tilskuere til kampene i Superligaen og divisionerne.

Ekstra Bladet er i besiddelse af det fortrolige dokument, der mandag blev sendt til klubberne.

Der er tale om et udkast, der er udarbejdet af Divisionsforeningen og vedtaget af klubberne.


Hele tilskuer-oplevelsen skal inddeles i fire faser: Forberedelsesfasen, ankomstfasen, stadionfasen og afgangsfasen.

I protokollen er det nøje beskrevet, hvordan man kan have tilskuere på stadion under kontrollerede forhold.

- Vi mener, at det er forsvarligt at gå til fodbold med baggrund i det omfattende arbejde, vi har lavet med tilskuer-protokollen.

Annonce:

- Jeg vil gå så vidt som til at sige, at vi har lavet et kontrolleret miljø, når der skal tilskuere på stadion, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.


Tilskuere vil få en fast plads, og der vil være sørget for afstand til andre.

Man lægger op til registrering af tilskuere, og de heldige, der bliver lukket ind, skal med de strenge protokoller som rettesnor ikke forvente, at det bliver som før.

Der vil være en meget detaljeret styring og organisering af tilskuerne, der heller ikke kan opføre sig lige så frit, som før coronaen ramte.

Protokollen er i første omgang lavet med henblik på afvikling af kampe med 500 siddende tilskuere. Hverken klubber eller Divisionsforeningen er dog tilfredse med et så begrænset antal.

- Vores holdning er, at vi kan håndtere næsten fyldte tribuner helt forsvarligt. Vi er glade for, at der kan komme tilskuere på stadion, men vi arbejder på at få mange flere ind hurtigst muligt.

Annonce:

- Så det er glædeligt, at Justitsministeriet vil lave forsøg med flere end 500 tilskuere til kampe. Vi håber, at de forsøg kommer til at foregå til at kampene, siger Claus Thomsen.

Britt Bager, der er medlem af Folketingets kulturudvalg for Venstre, mener det er på tide, at der lukkes op for flere tilskuere til fodbold.

- Der kan sagtens sidde op til 500 tilskuere i hver sektion på et stadion, når de sidder på hvert andet sæde. Det er en meget detaljeret og gennemarbejdet plan, som Divisionsforeningen har fremlagt.

- Den støtter vi fuldt op omkring, siger hun til Ekstra Bladet.

Sådan bliver det at gå til fodbold

Illustration: Mikkel Lund
Illustration: Mikkel Lund
 

Fast plads

Hver tilskuer får anvist en fast siddeplads, og ståpladser vil ikke blive taget i brug. Selve tilskuerafsnittet skal indrettes, så det lever op til myndighedernes afstandskrav.

En tilskuer vil have et tomt sæde til begge sider, bagved og foran.

Ingen udefans

I protokollen er der lagt op til, at kun tilhængere af hjemmeholdet får mulighed for at komme på stadion. AaB lader dog eksempelvis 28 AGF-fans komme ind til onsdagens pokalkamp i Aalborg.

Ingen kram og highfives

Når hjerteklubben scorer i sidste minut, kan det være svært at holde alle følelser indenbords, og det er der også en forståelse for. Derfor bruger man i protokollen formuleringen, at man 'så vidt muligt' skal blive på den anviste siddeplads før og under kampen.

Tilskuerne opfordres til at undgå kram, highfives og tæt kontakt med personer, der ikke er nærtstående. Endelig skal man være opmærksom og vise hensyn ved jubel, sang og råb.

Spillerne skal stå for jublen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Spillerne skal stå for jublen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Familier kan sidde sammen

Det er muligt som familie at sidde sammen på stadion. Nære kontakter er ikke omfattet af afstandskravet og kan derfor sidde sammen.

Tilskuere bør registreres

Det anbefales klubberne, at de har styr på, hvem der kommer på stadion. Der lægges op til, at billetkøbere registreres med navn og e-mail. Det er oplysninger, der kan vise sig anvendelige i forbindelse med en eventuel smitteopsporing. 

Klubberne vil via e-mail kunne informere andre tilskuere om et eventuelt corona-tilfælde. Det kræver dog, at den smittede selv henvender sig til klubben. Tilskuere opfordres til dette, hvis de er blevet testet positive for covid-19, to døgn efter at have været tilskuer til en kamp.

 

Der var lang kø, da Ikea åbnede igen. Det vil man undgå på de danske stadioner. Foto: Anthon Unger
Der var lang kø, da Ikea åbnede igen. Det vil man undgå på de danske stadioner. Foto: Anthon Unger
 

Farvel til køer

Køer er irriterende - og desuden et sted, hvor risikoen for smitte er forøget. Derfor skal ankomst- og adgangsforhold indrettes, så kødannelse forebygges. Kontrollører skal sørge for hurtig visitering og vejledning.

Ingen kontant betaling

Der lægges op til kontaktløs betaling på stadion, og som vi kender det fra f.eks. supermarkeder kan det komme en fysisk afskærmning mellem ansatte og tilskuere ved scanning af billetter. 

Kontrollører med masker

De kontrollører, der skal udføre visitation ved indgange, skal bære ansigtsvisir eller maske samt beskyttelsesbriller.

For at beskytte dem skal de have mulighed for at rotere, så samme kontrollør ikke visiterer i mere end maksimalt 15 minutter, inden han eller hun afløses. 

Håndsprit bliver en fast del af startopstillingen, når der afvikles kampe i Superligaen. Foto: Pontus Lundahl/TT/Ritzau Scanpix
Håndsprit bliver en fast del af startopstillingen, når der afvikles kampe i Superligaen. Foto: Pontus Lundahl/TT/Ritzau Scanpix
 

Vand, sæbe og håndsprit

Alle tilskuere skal have nem adgang til vand og flydende håndsæbe eller håndsprit. Klubberne opfordres til at opstille ekstra håndvaske med flydende sæbe og spritdispensere.

Der skal være rigeligt med engangshåndklæder eller papirservietter, ligesom toiletter skal rengøres grundigt og hyppigt.

Forskudte ankomsttider - og egen parkeringsbås

For at undgå køer vil man arbejde med tidsforskudte ankomsttider. Det vil sige, at man som tilskuer får et tidspunkt, hvor man skal være på stadion.

Kommer man i bil, kan man forvente, at der er en parkeringsbås tæt på den indgang, man skal benytte. Der vil også være personale til at anvise parkering. 

 

Oplysning, oplysning, oplysning…

Divisionsforeningen har udarbejdet et såkaldt Code of Conduct for tilskueradfærd. Som tilskuer vil man få oplysning om, hvordan det forventes, at man opfører sig. Det kan ske via en ansat, men også gennem skiltning, speakersystemet og storskærme.

Også klubbernes hjemmesider og sociale medier vil blive benyttet op til kampe.

- Det har jeg aldrig prøvet før

Danskerklub chokerer: Træneren ryger ud

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: