Fra landsholdet til Serie 1: Satser på 20 mål

Den tidligere Brøndby-, FCN- og FCK-angriber Martin Bernburg genoptager karrieren - og forventningerne går på 20 sæsonmål

Martin Bernburg blev i januar 2014 erklæret fodboldinvalid - nu spiller han igen (Foto: Lars Poulsen)
Martin Bernburg blev i januar 2014 erklæret fodboldinvalid - nu spiller han igen (Foto: Lars Poulsen)

Martin Bernburg blev i januar 2014 erklæret fodboldinvalid i Brøndby på grund af et springerknæ. Nu har angriberen med fire landskampe på cv'et genoptaget karrieren på lidt lavere niveau.

Bernburg spiller fremover for Tårnby FF på Amager i Serie 1 - Danmarks 6. højeste niveau.

- Jeg tror ikke, at det er sket nogensinde før, at en tidligere landsholdsspiller spiller Serie 1 som 29-årig, siger sportschef Martin Jensen til Ekstra Bladet.

- Han kommer godt rusten, for han har ikke spillet i halvandet år, men han har styrketrænet meget, og han er jo et monster, hvad det angår, siger Jensen.

Se også: Bernburg stopper karrieren

- Vi håber, at vi kan få gang i ham stille og roligt ved, at han kan træne med på serie-niveau to-tre gange om ugen. Som udgangspunkt er han med i alle træninger fra 16. juli, hvor vi starter op, siger Jensen.

Er i ikke bange for, at han bliver skadet igen?

- Jo, det er vi selvfølgelig, og vi kan ikke tilbyde de samme specialister som Brøndby, FCK og FCN, men vores formands kone Bettina er sportsfysioterapeut, og hun kommer til at kigge på ham, og så har han jo lært at lytte til sin krop, siger Jensen.

Martin Bernburg var meget skadet i sin tid i Brøndby (Foto: Lars Poulsen)
Martin Bernburg var meget skadet i sin tid i Brøndby (Foto: Lars Poulsen)
 

Nu kender du nok niveauet i Serie 1 bedre end jeg, men hvor mange mål håber I, at han kan bidrage med?

- Vi har en målsætning om at rykke op i Københavnsserien i sæsonen 15/16, og der skal han meget gerne gøre sig gældende. Vores nuværende topscorer Mark Svendsen lavede 18 kasser i sidste sæson, og Bernburg skal da gerne derop omkring. Lad os sige 20 kasser, siger Jensen.

Svendsen er efterhånden blevet 37 år, men det er planen, at han og Bernburg sammen skal ligge på toppen og bombe mål ind.

Håbet er, at forskellen på at træne flere gange om dagen på Superliga-niveau og så at træne på Serie-niveau er så stor, at Bernburg bliver en succes.

- Hvis han får styr på bentøjet, så vil det slet ikke undre mig, hvis der kommer større klubber, der vil have ham, siger Jensen.

Se også: Brøndby forsøger at få Bernburg i gang i Italien

Martin Bernburg i en landskamp mod Sydkorea (Foto: Ernst van Norde)
Martin Bernburg i en landskamp mod Sydkorea (Foto: Ernst van Norde)
 

Som fodboldinvalid kan Bernburg dog formentlig ikke rykke højere op end Danmarksserien, da forsikringsaftalen som fodboldinvalid nok er betinget af, at han ikke skriver kontrakt på divisionsniveau igen.

Og foreløbig er der stor begejstring i hele Serie 1-klubben over den spændende tilgang fra Bernburg.

- Vi har fået tilbagemeldinger fra klubbens sponsorer og medlemmer, og alle var helt oppe at køre. Vores trøjesponsor fra Carcenter på Strandlodsvej er jo stolt over, at en spiller som Martin Bernburg pludselig løber rundt med deres logo, siger Jensen.

Bernburg bor i øjeblikket på Amager, og da han tidligere har spillet sammen med Tårnby FF's assistenttræner Nicklas Svendsen i B93 og KB, så blev samarbejdet en realitet.

- Bestyrelsen og trænerne har lagt et kæmpe arbejde i det og har holdt tusindvis af møder med ham for at lande det rigtigt, siger Jensen.

Spørgsmålet er nu, om Martin Bernburg er en enlig forstærkning, eller om der er andre store navne på vej.

- Vi håber, at vi kan gøre brug af hans netværk og kontakter, men vi skal jo også passe på, at vi ikke ødelægger klubkulturen ved at hente mange ind, som forsvinder hurtigt igen, siger Jensen.

Se også: Glemt Brøndby-angriber kæmper for karrieren

Martin Bernburg har scoret mod USA, og Stig Tøfting mener, at han bør med i VM-truppen (Foto: Lars Poulsen)
Martin Bernburg har scoret mod USA, og Stig Tøfting mener, at han bør med i VM-truppen (Foto: Lars Poulsen)
 

Da Bernburg stoppede i Brøndby sluttede han af med et halvt år som assistent for de blågules U19-hold, og dengang talte han varmt om at blive træner på sigt.

- Umiddelbart skal han ikke være træner her, men har han med tiden lysten og kompetencerne til det, så vil jeg da ikke afskrive, at vi kan finde ud af noget. Han kommer med masser af rutine og kan give inputs til trænerteamet, siger Jensen.

Tårnby FF er en blot 10 år gammel klub. De har tidligere været i Københavnerserien og var kun et enkelt point fra Danmarksserien for tre år siden, men så smuldrede det hele, og nu skal man til at bygge klubben op igen.

Martin Bernburg spillede fire landskampe for Danmark fra 2008 til 2009. Han debuterede i 3-2-sejren ude mod Portugal i VM-kvalifikationen og sluttede af med at score i en testkamp mod USA i Aarhus.

Som ung spillede han for FC København, men gennembruddet kom først i FC Nordsjælland, inden skader ødelagde meget af hans fem-årige kontrakt i Brøndby.

Se også: Brøndby-angriber: Det har været et helvede

Martin Bernburg var ung, da han skiftede fra FCK til FCN (Foto: Miriam Dalsgaard)
Martin Bernburg var ung, da han skiftede fra FCK til FCN (Foto: Miriam Dalsgaard)

 

11 kommentarer
Vis kommentarer