Fyrede sin ven: Så ikke hinanden i en måned

Jesper Hansen og Kent Nielsen var nære venner, før førstnævnte måtte fyre sidstnævnte i OB

Jesper Hansen måtte fyre sin gode ven. Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Jesper Hansen måtte fyre sin gode ven. Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Det kan være svært, når venskab og arbejde overlapper. Især hvis den ene får til opgave af fyre den anden.

Det var, hvad der skete mellem Jesper Hansen og Kent Nielsen i OB for to år siden. Det var hårdt, siger førstnævnte til Fredericia Dagblad.

De to havde arbejdet sammen i syv år i AC Horsens og var nære venner, allerede da Hansen ansatte Nielsen i OB i 2015. Derefter fulgte altså tre års yderligere parløb, inden Jesper Hansen måtte fortælle sin ven, at han skulle lede efter et nyt job.

- Det tog en måned, hvor vi ikke så så meget til hinanden. Så var vi begge så professionelle, at vi fandt frem til vort gamle venskab, og i dag er det som før. Kent har taget det som en mand. Vi kommer privat sammen og holder nytår sammen, siger Jesper Hansen til Fredericia Dagblad.

Kent Nielsen fik sparket i OB. Foto: Jens Dresling.
Kent Nielsen fik sparket i OB. Foto: Jens Dresling.
 

Både han og Kent Nielsen er da også kommet videre siden. Mens Nielsen har været cheftræner i Silkeborg IF siden i sommer, forlod Jesper Hansen jobbet i OB i vinter. Han har ikke fundet et nyt siden.

Jesper Hansen overvejer i øjeblikket, hvad han skal give sig til med sin karriere fremover. Han afviser hverken at blive i eller forlade fodboldens verden.

For en måned siden blev han optaget i AC Horsens' Hall of Fame.

Hansen spillede hele sin aktive karriere i Horsens, dengang klubben hed Horsens fS. Han fik 146 førsteholdskampe, inden han stoppede, og da overbygningen AC Horsens så dagens lys i 1994, vendte han tilbage som træner for andetholdet og siden assistenttræner på førsteholdet.

En juraekspert mener ikke, at formand Thomas Christensen og den øvrige bestyrelse i Divisionsforeningen handler korrekt. Foto: Tariq Mikkel Khan Superligaen Ekspert afviser fodboldplan: Den går ikke!

Man gør alt for at få spillet sæsonen færdig i Superligaen, men lykkes det ikke, kan det ende i et juridisk slagsmål. Foto: René Schütze Superligaen Se brevet: Blåstempler kontroversiel plan

Carlos Zeca og familien er tvunget til at savne hinanden under coronakrisen. Foto: Jens Dresling Superligaen Afskåret fra familien